Αρχείο

Πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα: Η Βουλγαρία ετοιμάζει δημοψήφισμα για το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έστειλε προειδοποίηση στο νέο πρόεδρο της: "Ετοιμάζουν εξέγερση τύπου Μαϊντάν"

Ρωσικό  κυβερνητικό ινστιτούτο προειδοποιεί τους Βούλγαρους πολίτες ότι ετοιμάζονται  διαμαρτυρίες και εξέγερση τύπου Μαϊντάν (Ουκρανία)  στο κέντρο της Σόφιας,  πριν ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ αναλάβει τα νέου καθήκοντα την Κυριακή.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο Ρώσος διευθυντής Igor Pshenichnikov, του  Ινστιτούτου στρατηγικών μελετών, προειδοποιεί για μαζικές διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου και ενδεχομένως και την Κυριακή, οι οποίες  θα στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Βουλγαρίας προς όφελος της δύσης και συγκεκριμένα των ΗΠΑ-ΕΕ .

Ο στόχος θα είναι να μετατοπιστεί ο βουλγαρικός λαός  ενάντια στον νέο πρόεδρο  και τη Ρωσία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ινστιτούτου RISS.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «ετοιμάζεται εξέγερση τύπου Μαϊντάν στη Βουλγαρία» , σε μια προφανή αναφορά στην επανάσταση στην Ουκρανία, με ένα  πολύχρωμο  πραξικόπημα που θα υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιατί όμως ήρθε η προειδοποίηση της Ρωσίας; Δείτε ένα παλαιότερο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Βουλγαρία βγαίνει από το ΝΑΤΟ – Νέος πρόεδρος της χώρας ένας πρώην Α/ΓΕΑ και πιλότος MiG-29 που δηλώνει: «Δεν θα προδώσω τη Ρωσία» (βίντεο

Το κόμμα "Атака" πρότεινε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, δημοψήφισμα για τις αμερικανικές βάσεις  με το ερώτημα:

«πρέπει στη Βουλγαρία να υπάρχουν τέσσερις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ;».

"Να ενεργοποιηθεί το Σύνταγμα και να γίνει διαβούλευση με το λαό. Αν η απάντηση των πολιτών είναι αρνητική, τότε πρέπει να κλείσουν, είπε ο Σιντέροφ.

Παρατίθενται πηγές που περιλαμβάνουν "πληροφορίες σχετικά με το βουλγαρικό Internet", οι οποίες είναι σημαντικές .

Ο Ρώσος ειδικός καταδεικνύει μάλιστα συγκεκριμένες  ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες που  είναι πίσω από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις.

Όλες αυτές οι «μη κυβερνητικές οργανώσεις» είναι  "άγνωστες", αλλά  επιβάλλουν στους συμμετέχοντες  "να τα ψάλλουν" στο νέο πρόεδρο Ρ. Ράντεφ και στην Ρωσία, σύμφωνα με το κείμενο.

Ο Pshenichnikov αναφέρει ότι για τον σκοπό αυτόν διάφορα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης χρηματοδοτήθηκαν από την Αμερική, όπως ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός BNT  και ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια το bTV, με δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να καλύψουν  τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ «με το σωστό τρόπο», δηλαδή υπέρ της Κλίντον».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται «μαζικές διαμαρτυρίες» οι οποίες είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Τα σχόλια των ΜΜΕ από τις ΗΠΑ για τη Βουλγαρία, εξυμνούν το κεντροδεξιό κόμμα GERB και  τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση θα είναι ηλικίας κάτω των 40 και θα λαμβάνουν  30 ευρώ ανά ημέρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, ο οποίος είναι επικριτικός  κατά της ρωσικής ηγεσίας, ενώ αναφέρεται, σε αντίθεση με τον νέο πρόεδρο, στην συνεχή επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία και δεν αποδέχεται την Κριμαία ως  «de facto ρωσική περιοχή.

Το όνομα του George Soros συμμετέχει επίσης στην νέα εξέγερση , με τον δισεκατομμυριούχο να φέρεται ότι έχει επενδύσει πολλά  χρήματα σε ΜΚΟ των Βαλκανίων.

Από ότι φαίνεται ετοιμάζουν και στην Βουλγαρία «πορτοκαλί επανάσταση» τα «παιδιά του Σόρος» για την επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ