Αρχείο

Πολιτικό σύστημα τραγωδία: Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τον ΓΑΠ να μας... σώσει, τα «ορφανά» του Σημίτη κάνουν κόμμα και ο Κ.Μητσοτάκης αλλάζει τη ΝΔ με τον γιό του Γ.Παπαντωνίου

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε μία σειρά πολιτικών εξελίξεων, κυρίως στο χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά όχι μόνο, που αποδεικνύουν πώς το πολιτικό σύστημα είναι για γέλια και για κλάματα, ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένη ατζέντα, ρόλο και σκοπό και το σημαντικότερο δικαιώνουν τους πολίτες που έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα εξουσίας των τελευταίων χρόνων.

Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι να καταστρέφεται η Ελλάδα, η κοινωνία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η διαπλοκή να γιγαντώνεται και οι νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον. Για την όλη αυτή κατάσταση, πέραν των ευθυνών των πολιτικών, υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για τους ίδιους τους πολίτες και βεβαίως τη Δικαιοσύνη. Αν οι δικαστές ήταν «ανεξάρτητοι», όπως θα έπρεπε, τότε η χώρα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα.

Πάμε λοιπόν στα δεδομένα. Ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ με τα βαΐων και κλάδων. Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Τον υποδέχθηκαν ως τον άνθρωπο που μπορεί να δώσει πνοή στο κόμμα που λίγο έλειψε να μην μπει στη Βουλή και αυτόν που θα συμβάλει στην ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ. Ποιόν; Αυτόν που διέλυσε τη χώρα. Αυτόν που συντάχθηκε με τις ξένες δυνάμεις για να ρίξουν τον Κώστα Καραμανλή και βάσει σχεδίου να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου.

Ο Γ. Παπανδρέου ήταν αυτός που ήρθε στην εξουσία με το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» και τελικά ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο πως παραχωρεί την εθνική κυριαρχία στο ΔΝΤ και στους δανειστές. Επτά χρόνια μνημόνιο και ακόμη συνεχίζουν. Κανείς δεν γνωρίζει έως πότε. Ο κ. Παπανδρέου θεωρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί για ακόμη μία φορά να μας... σώσει. Το πώς είναι γνωστό...

Και εκεί που όλοι περίμεναν πώς ο «μεγάλος» Ευάγγελος Βενιζέλος θα αποχωρούσε από το κόμμα ή θα σήκωνε μπαϊράκι, προχώρησε σε μία ομιλία με αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου και τη Φώφη Γεννηματά, απλά για το θεαθήναι. Ο κ. Βενιζέλος θέλει να παραμείνει στην πολιτική και δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο. Έχει λοιπόν υπογράψει «υπόγεια συμφωνία» με την πολιτική ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη πιθανώς για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές, γιατί αν κατέβει με ψήφο θα τις... ψάχνει.

Στην εκλογική περιφέρεια του κ. Βενιζέλου συντελούνταν ένα ακόμη πολιτικό κατόρθωμα χθες. Τα «ορφανά» του Σημίτη, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσαν τον νέο πολιτικό φορέα τους και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τους σφίξουν το χέρι γιατί μπορούν να φέρουν την... αλλαγή. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί ακόμη που πιστεύουν σε... θαύματα (σ.σ. είναι αυτό που γράψαμε στην αρχή περί ευθυνών των πολιτών).

Ο Κώστας Σημίτης με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ βάσει πλαστών στοιχείων και μία ισοτιμία καταστροφική συνέδεσε το όνομα τους με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας και τις εθνικές ήττες. Αυτός βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα των «τριών», όπως επίσης και το βαθύ οικονομικό σύστημα που καθοδηγείται από τους «γύπες των αγορών». Είναι αυτοί που έφεραν τον Σημίτη στην εξουσία το 1996 και τον διατήρησαν μέχρι το 2004 με ένα τεράστιο πάρτι. Από το Χρηματιστήριο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως την κρίση των Ιμίων.

Το ίδιο οικονομικό σύστημα αντάμειψε τον Λ. Παπαδήμο ως μεταβατικό πρωθυπουργό και τον τοποθέτησε επικεφαλής της Ακαδημίας Αθηνών. Δεν υπήρχε άλλος επιστήμονας στη χώρα για τη θέση αυτή παρά μόνο ο κ. Παπαδήμος. Ο άνθρωπος στη θητεία του οποίου πέρασε το αγγλικό δίκαιο για την εφαρμογή του μνημονίου και υπογράφηκαν τα πιο σκληρά μέτρα. Τον κρατάει «ζεστό» το σύστημα για τον επαναφέρει κάποια στιγμή, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους των αγορών (σ.σ. βλέπε τον Γιάννη Στουρνάρα).

Όπως γράψαμε όμως και στην αρχή την τραγικότητα του πολιτικού συστήματος δεν αναδεικνύουν μόνο οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. Ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, Νικήτας επελέγη από το Κυριάκο Μητσοτάκη ως ένα από τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα ΝΔ που ονειρεύεται.

Δεν υπάρχουν άλλα νέα παιδιά με περγαμηνές και προσόντα. Εξαντλήθηκε η αναζήτηση του κ. Μητσοτάκη στο γιο του Γιάννου Παπαντωνίου γιατί είναι στέλεχος της εταιρείας Nobacco. Δεν απασχόλησε άραγε τον κ. Μητσοτάκη το γεγονός ότι ο πατέρας του νέου αυτού στελέχους, ανεξάρτητα πόσο ικανό μπορεί να είναι, είναι ένας πολιτικός του ΠΑΣΟΚ που συνέδεσε το όνομα του με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της διακυβέρνησης Σημίτη; Από το χρηματιστήριο έως τα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν σκέφτηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου αποτελεί ακόμη ελεγχόμενο πρόσωπο από την Δικαιοσύνη για το ψευδές πόθεν έσχες και όχι μόνο;

Τί μηνύματα λοιπόν στέλνει ο κ. Μητσοτάκης στους δεξιούς ψηφοφόρους βάζοντας τον γιο ενός υπουργού του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκεται σε σειρά σκανδάλων και παραπέμπει σε αρνητικούς συμβολισμούς στη «δεξαμενή σκέψης» της ΝΔ; Αν πιστεύει πώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να «αναγεννήσει» τη ΝΔ τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...