Αρχείο

Πολεμικό σάλπισμα Β.Πούτιν προς τους Στρατηγούς του: «Η Ρωσία δεν θα έχει άλλη ευκαιρία - Eπισπεύστε το γιγαντιαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Στρατού μας»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σφόδρα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Ρώσος πρόεδρος από τις συνεχείς μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων σε Πολωνία, Βαλτική και Ανατολική Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή έχουμε αναδιάταξη  και των ρωσικών δυνάμεων στις ίδιες περιοχές μετακινούμενες από άλλα σημεία της αχανούς ρωσικής επικράτειας.

Σύμφωνα με χθεσινό σημαντικό άρθρο μας με τίτλο (Έφυγαν οι πρώτοι πύραυλοι: Η Ρωσία κατέρριψε γερμανικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα – Aπόβαση Αμερικανών σε Ουκρανία και Νορβηγία για πρώτη φορά από τον Β” ΠΠ- Στρατικοποιείται η υφήλιος), αναφέραμε ότι στην τελική ευθεία είναι η σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η Ρωσία κατέρριψε ένα γερμανικής κατασκευής μη επανδρωμένο αερόχημα UAV  στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ενώ εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Νορβηγία  και στη Πολωνία.

Σκοπός είναι να εκπαιδευτούν στο αρκτικό πόλεμο ενώ τρεις χιλιάδες βρίσκονται ήδη στην Πολωνία σε μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου από τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Η «απάντηση» του Ρώσου Τσάρου ήταν ακαριαία « Η Ρωσία σήμερα είναι πιο ισχυρή από κάθε δυνητικό εισβολέα»  δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την δήλωση την έκανε σε μια διευρυμένη σύνοδο με ανωτάτους αξιωματικούς και επικεφαλείς  των μυστικών υπηρεσιών στο υπουργείο άμυνας ενώ  προειδοποίησε άμεσα τα μέλη της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας ότι η «χαλάρωση» δεν συγχωρείται από κανέναν .

« Επικεντρώστε την προσοχή σας και μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει, ακόμη και για ένα λεπτό, αν το επιτρέψετε αυτό στον εαυτό σας θα μείνει πίσω το γιγαντιαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στρατού και του ναυτικού, καθώς και η εκπαίδευση των μονάδων , με ότι αυτό θα σημαίνει. Με δεδομένη την ταχύτητα των γεγονότων στον κόσμο, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη ευκαιρία»,  δήλωσε ο οργισμένος  Πούτιν.

Τόνισε, επίσης με βλοσυρό βλέμμα: «Έχουμε πολλά να κάνουμε. Παρ 'όλα αυτά, είμαστε σήμερα,  με δεδομένη την πληθώρα παραγόντων συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο της στρατιωτικής δύναμης αλλά και της ιστορία μας της γεωγραφίας και της εσωτερικής κατάστασης της κοινωνίας  μπορώ να πω, ισχυρότεροι  από οποιαδήποτε πιθανό επιτιθέμενο» .

Μιλώντας για «βασικά καθήκοντα και τις προτεραιότητες του 2017», ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την επιτυχία της εφαρμογής των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη  τα τελευταία χρόνια και συνέχισε:

« Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η επίτευξη ενός σταθερού ρυθμού του εξοπλισμού του στρατού και του στόλου με νέα όπλα. Το υπουργείο άμυνας έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συντονισμένη ανάπτυξη όλων των τύπων, των αμυντικών συστημάτων και να προχωρήσει με την εισαγωγή  χρήσης  όπλων υψηλής ακρίβειας,  σύγχρονων μέσων επικοινωνίας,  αναγνώρισης, διαχείρισης και ηλεκτρονικού πολέμου», τόνισε ο ίδιος.

Ο Πούτιν υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω αύξησης του δυναμικού των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ενισχύοντας το ρωσικό σύστημα προειδοποίησης για την αναχαίτιση  πυραυλικής επίθεσης.

«Χρειαζόμαστε πρώτα απ 'όλα»,  είπε ο Πούτιν, «πυραυλικά συστήματα που θα είναι σε θέση να διεισδύουν χωρίς να μπορεί να υπάρξει αναχαίτιση στα εχθρικά εδάφη, κάτι που θα πρέπει να εγγυώνται  όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά συστήματα".

Ο Ρώσος πρόεδρος πριν δύο μήνες είχε προειδοποιήσει «σταράτα» ότι θα κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ, αν  αυτό συνεχίσει να προκαλεί την Ρωσία τόσο απροκάλυπτα.

Κατά την διάρκεια παλαιότερης ζωντανής εκπομπής και ερώτησης επί του θέματος  , ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα  «πνίξει» το ΝΑΤΟ, εάν τα στρατεύματα του συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στην Ουκρανία και τη Γεωργία.

Παρά το γεγονός ότι οι διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ βελτιώνονται φαινομενικά  μετά την εκλογή του Ν.Τραμπ , ο Πούτιν έχει εκφράσει την έντονη περιφρόνησή του στις τελευταίες κινήσεις του ΝΑΤΟ , όπως για παράδειγμα αυτή της  Γαλλίας, η οποία  εκφράζει την ετοιμότητα της να αποστείλει επίλεκτες δυνάμεις της στην Βαλτική .

Η συνεχείς μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων στα σύνορα της Ρωσίας θα προκαλέσουν την Μόσχα να προβεί πρώτη σε προληπτική επίθεση, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί στο Κρεμλίνο ….σχεδόν σίγουρα . Εάν δεν αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη και ειδικά την Βαλτική το σενάριο αυτό θα γίνει πραγματικότητα , τονίζουν όλοι  τους με μια φωνή.   

https://youtu.be/-FhCi7qQPbk

https://youtu.be/6W1iJrT4nvE?t=2

https://youtu.be/9r51727vqqM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές