Αρχείο

Ο Ντ.Τραμπ ορκίζεται και ξεκινά «πόλεμο» με την ΝΤΠ - «Ξηλώνει» την πολιτική Ομπάμα και από τα γραφεία της CIA στέλνει μήνυμα υπερ της Ρωσίας και κατά της Γερμανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται σήμερα ως 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι έτοιμος να επιτεθεί στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία φρόντισε να στείλει χθες το μήνυμα της μέσω ενός εκ των εκφραστών της και γνώριμου στην Ελλάδα για τα «παιχνίδια» του με τις ύποπτες ΜΚΟ Τζόρτζ Σόρος. Ο κ. Τραμπ θα ανατρέψει την πολιτική του Μπάρακ Ομπάμα που μέχρι τελευταία στιγμή υλοποιούσε λες και δεν έγιναν εκλογές, ενώ στις πρώτες του επαφές με ξένους ηγέτες θα είναι αυτή με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μπορεί κανείς να πιστεύει, και ίσως σε ένα βαθμό έτσι να είναι, πώς τα όσα μέχρι σήμερα έχει πει ή έχει υπονοήσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων να είναι υπερβολές ή αποτέλεσμα του εκρηκτικού και ασυγκράτητου χαρακτήρα του. Ωστόσο η λυσσαλέα επίθεση που δέχθηκε παραμονή της ορκωμοσίας του από τον έμπορο των ψυχών Τζόρτζ Σόρος δείχνει πως η ΝΤΠ πραγματικά ανησυχεί για την πολιτική Τραμπ.

Ο φίλος του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και πολλών άλλων στην Ελλάδα, Τζόρτζ Σόρος χαρακτήρισε τον Αμερικανό Πρόεδρο «απατεώνα και εν δυνάμει δικτάτορα που θα αποτύχει». Είπε πώς «είναι υπέρ της άλλης μορφής διακυβέρνησης, που είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας. Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος». Προειδοποίησε μάλιστα ο 86χρονος επενδυτής από το Νταβός πως ο Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από το Νταβός. Εκεί όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται οι «γύπες των αγορών» για να χαράξουν την πολιτική του σε βάρος των κοινωνιών και βεβαίως να τελειώσουν όσους πάνε κόντρα στα συμφέροντα τους. Αυτοί οι ίδιοι είναι που αποφάσισαν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αυτοί είναι που επέβαλαν τα μνημόνια στην Ελλάδα για να μπορέσουν να κερδοσκοπήσουν.

Αυτοί τα αποφάσισαν και άλλοι τα ανακοίνωσαν. Στη μεν πρώτη περίπτωση ο Μπάρακ Ομπάμα στη δε δεύτερη που μας αφορά οι Σόιμπλε και Μέρκελ. Αρχικά μάλιστα ήταν να παραστεί και η Γερμανίδα καγκελάριος στο Νταβός αλλά ακύρωσε την επίσκεψη της, ίσως για να μην «καρφωθεί» ως η ηγέτης που στηρίζει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων κόντρα στις αλλαγές που επιβάλουν πλέον οι κοινωνίες.

Η εκλογή Τραμπ όπως έχουμε σημειώσει είναι μία απόφαση της αμερικανικής κοινωνίας σε βάρος της παγκοσμιοποίησης και της πολιτικής που ευνοεί τους λίγους και καταδυναστεύει τους πολλούς. Θα δούμε αν θα βγει ή όχι, γιατί και στην Ελλάδα πολλοί πίστεψαν πώς ο Α. Τσίπρας θα φέρει την ελπίδα, αλλά όχι ελπίδα δεν είδαμε, ένα ακόμη σκληρό μνημόνιο ζούμε.

Όπως και να έχει μόνο και μόνο ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αυτός θα ευνοήσει τον πλανήτη και θα σταματήσει αρκετά αρκετές εχθροπραξίες. Ίσως και η Ελλάδα ευνοηθεί από την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι το Τραμπ έχει ξεκινήσει ήδη βεντέτα με τους Γερμανούς για την πολιτική που ασκούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει προεδρικά διατάγματα που «ξηλώνουν» την πολιτική Ομπάμα και έχουν να κάνουν με την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης, την οικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, και την κατάργηση των πολιτικών του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Οι συνεργάτες του Τραμπ είπαν ότι ο νέος πρόεδρος δεν θα περιμένει για να κάνει χρήση ενός από τα ισχυρότερα εργαλεία της θέσης του, την προεδρική πένα, για να υπογράψει αρκετά διατάγματα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς τη συμμετοχή του Κογκρέσου.

«Είναι δεσμευμένος όχι απλώς την πρώτη μέρα (της προεδρίας του), αλλά και την δεύτερη, και την τρίτη, να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αληθινής αλλαγής, και νομίζω ότι θα το δείτε αυτό τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», είπε ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ χθες, προειδοποιώντας τους δημοσιογράφους να αναμένουν δράση σήμερα, το Σαββατοκύριακο και νωρίς την ερχόμενη εβδομάδα.

Αύριο μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της CIA στο Λάνγκλι της πολιτείας Βιρτζίνια. Στο παρελθόν έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην υπηρεσία και τον απερχόμενο διευθυντή της αμφισβητώντας αρχικά το πόρισμά της ότι η Ρωσία ήταν αναμεμειγμένη σε υποκλοπή δεδομένων κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών. Ο Τραμπ έχει επίσης συγκρίνει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών με τη ναζιστική Γερμανία.

Η επίσκεψη του λοιπόν στα γραφεία της CIA στέλνει διπλό μήνυμα. Πως είναι υπέρ της Ρωσίας και της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών και κατά της Γερμανίας που με ναζιστικές μεθόδους επιχειρεί να επικρατήσει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο γενικότερα. Απλά αντί όπλων χρησιμοποιεί τα χρέη των χωρών και την ισχυρή της οικονομική θέση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ