Εθνικά θέματα

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν 'Αϊντε ενημερώνει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας για όλες τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η ενημέρωση θα περιστραφεί στις τριήμερες συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί, από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου, στη Γενεύη και στη διάσκεψη για την Κύπρο, που ακολούθησε στις 12 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για τον ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. 'Αϊντε δεν θα μπει σε μεγάλη ανάλυση γεγονότων, αλλά θα δώσει την εικόνα των όσων έχουν συμβεί. Εξάλλου, η υιοθέτηση από το ΣΑ του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, έχει οριστεί για τις 26 του μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...