Αρχείο

Οργή λαού για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «πολιόρκησαν» το Μέγαρο Μαξίμου, οι αγρότες αυξάνουν τα μπλόκα, η κοινωνία «βράζει» και... ο Α.Τσίπρας προκαλεί

Η οργή του λαού χαλάει τη φιέστα που είχε προγραμματίσει για σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και επιχείρησαν να υψώσουν πανό διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποίησης τους και στήνουν μπλόκα από την βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη.

Μετά τον... απολογισμό της κυβέρνησης, που έκανε με ένα 8σέλιδο σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για να πει πώς δεν πρόκειται να νομοθετηθεί κανένα μέτρο πέραν αυτών που προβλέπει η συμφωνία και να τονίσει πώς αυτό δεν πρόκειται να γίνει και μετά την λήξη του προγράμματος.

Κι όλα αυτά τα δηλώνει ο πρωθυπουργός όταν οι δανειστές του ζητούν εδώ και τώρα να υπογράψει νέα μέτρα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, την οποία «καίγεται» να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να προχωρήσει στην άσκηση μιας πιο κοινωνικής πολιτικής και την ίδια επίσης στιγμή που δηλώνει όταν δεν θα γίνουν εκλογές γιατί «δεν έχουν κανέναν νόημα τώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πώς τις εκλογές δεν τις φοβάται, «άλλωστε πάντα πίσω ήμασταν στις δημοσκοπήσεις αλλά πάντα τις κερδίζαμε», τονίζει. Προφανώς ή τις ξορκίζει ή δεν έχει καταλάβει πώς η κοινωνία πλέον «βράζει» και το 2017 δεν είναι 2015 που ήρθε στην εξουσία με την ελπίδα που πολλοί «έφαγαν» ότι κάτι μπορεί να αλλάξει γιατί κανείς δεν πίστεψε ότι μπορεί να σκίσει τα μνημόνια.

Ήδη, σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία κατέβηκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για τα ψέματα της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας και ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστια και κάθε ημέρα που περνά επιβαρύνονται συνεχώς τα νοσοκομεία, αλλά και οι πολίτες. Η κατάσταση με τις ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα ξεφεύγει από κάθε όριο, ενώ οι επιχορηγήσεις στα δημόσια νοσοκομεία μειώνονται δραματικά όσο οι δανειστές επιβάλλουν και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Αυτό έχει ως αντίκτυπο στις τσέπες των πολιτών που καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερα για την... δωρεά υγεία.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και τελειώνουν, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, τον πρωτογενή τομέα. Στήνουν μπλόκα με τα τρακτέρ τους σε όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στη φορολόγηση τους.

Πιο δραστική είναι η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Άρτας που έχουν «κόψει» ουσιαστικά την δυτική Ελλάδα στα δύο, παραταγμένοι με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος. Στο μπλόκο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και αγρότες από το Κομπότι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.

Στο μπλόκο του Λούρου στην Πρέβεζα ενισχύθηκαν τα τρακτέρ από γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται το συντονιστικό να καθορίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι, προχώρησαν την Τρίτη αγρότες από τον Τύρναβο της Λάρισας, βγάζοντας τα τρακτέρ στον δρόμο, λίγο μετά τις 18:00 και για δύο ώρες μέχρι της 20:00, κάτι που θα επαναληφθεί και σήμερα, όπως ανακοίνωσαν.

Στην Πελοπόννησο, έκλεισε λίγο μετά τις 17:45 της Τρίτης η νέα εθνικής οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, εξ αιτίας αγροτικής κινητοποίησης. Οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, παρέμειναν στο μπλόκο για περίπου δύο ώρες.Η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό, ενώ σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν σήμερα και την Πέμπτη όταν και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Αύριο Πέμπτη βάζουν μπροστά τα τρακτέρ και οι αγρότες στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα στηθεί και πάλι το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας. Έτοιμοι να στήσουν το μπλόκο τους στο τελωνείο του Προμαχώνα είναι οι αγρότες των Σερρών, ενώ σε κινητοποιήσεις μπαίνουν και οι άλλοι αγρότες της Μακεδονίας και μέχρι την Κρήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...