Αρχείο

Οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης αποδομούν την Ελλάδα - Προπαγανδιστικό σποτ για την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό σχολείο - Ωμή παραδοχή Μουζάλα: «Το 70% των μεταναστών που έρχεται στη χώρα μας είναι άντρες»

Με κεντρικό μήνυμα «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση», το τηλεοπτικό σποτ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), που είναι από σήμερα «στον αέρα», προσπαθεί να μας κάνει να συνηθίσουμε στην ιδέα της ένταξης των παιδιών προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα ελληνικά σχολεία.

«Δεν χτίζουμε τείχη. Ανοίγουμε δρόμους στα όνειρα των παιδιών», αναφέρει το σποτ.

Το τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Τακτικό μέλος του Συμβουλίου αποτελεί και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω σποτ.

https://youtu.be/Ia0X_vj3Zc4

Στο μεταξύ εμφανής είναι και η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του κρατικού ΑΠΕ-ΜΠΕ στην επιλογή των λέξεων και της φωτογραφίας για την είδηση της σύλληψης 35 λαθρομεταναστών στο Καστελόριζο. Δείτε χαρακτηριστικά πως παρουσιάστηκε η είδηση

«Τριανταπέντε πρόσφυγες, εκ των οποίων 11 παιδιά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Μεγίστης για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι συλληφθέντες έφθασαν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια και πρόκειται για τρεις Σύριες που συνόδευαν πέντε παιδιά, οκτώ Ιρακινούς (4 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν 3 παιδιά) και 19 Παλαιστίνιους (12 άνδρες και 4 γυναίκες που συνόδευαν 3 παιδιά.»

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Μεταναστευτικης πολιτικής κ. Μουζάλας, εντελώς ανερυθρίαστα παραδέχεται πως το 70% των μεταναστών και των προσφύγων που έρχεται στη χώρα μας φέτος είναι άντρες, μόνοι, «αυτό που κοινωνικά και πολιτικά λέμε παράτυποι μετανάστες και νομικά ορίζεται ως παράνομοι μετανάστες».

Αυτό σημαίνει ότι πλέον προκύπτουν και προβλήματα παραβατικότητας, πρόσθεσε ο υπουργός και εξήγησε πως «επομένως, έχουν δίκιο οι νησιώτες, κουράστηκαν». Ο κ. Μουζάλας όμως επέμεινε πως μέρος της ευθύνης για το γεγονός πως οι συνθήκες στα νησιά για τους μετανάστες είναι «πολύ κακές» έχουν και οι τοπικοί φορείς, που αρνήθηκαν να συνεργαστούν ώστε να κέντρα μεταναστών να «ευπρεπιστούν».

Ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε επίσης πως αυτή τη στιγμή «έχουμε στην ενδοχώρα 50.000 - 55.000 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε δομές και είναι όλοι υπό στέγη για το ξεχειμώνιασμα. Ταυτόχρονα, προχωράμε ένα πρόγραμμα βελτίωσης των δομών και γι’ αυτό μεταφέραμε σε ξενοδοχεία όσους διέμεναν σε δομές που ανανεώνονται ή ξαναδημιουργούνται». 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές