Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%

Προηγείται με 14 μονάδες η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% ενώ το κυβερνών κόμμα μόλις 16,5%.

Αναλυτικά

Πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ διατηρεί το άνετο προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει 16,5% (μικρή αύξηση έναντι του 16% το Νοέμβριο πάντως), η ΝΔ 30,5% (έναντι 32%), η ΧΑ 7,5% (έναντι 8%), η ΔΗΣΥ 6,5% (από 5,5%), το ΚΚΕ 6,5% (6%), Το Ποτάμι 2% (1,5%), οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθεροί στο 2%, η Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%), η ΛΑΕ παραμένουν σταθεροί στο 1% , η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% (3%), άλλο κόμμα δηλώνει και πάλι το 6,5% και Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ λέει το 16% (15,5%).

Παράσταση νίκης

Σαρωτική είναι η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, με ποσοστό 71% έναντι μόλις 11% που πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μακράν καταλληλότερος Πρωθυπουργός για το 33,5% της κοινής γνώμης, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοτικότητα αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να απολαμβάνει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας. Προηγείται σταθερά με 31%  θετικές γνώμες με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 20%. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος της Φώφης Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περνά πλέον στην δεύτερη θέση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.

Το κλίμα της απαισιοδοξίας είναι διάχυτο στην κοινή γνώμη, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι επτά από τους δέκα εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...