Εκκλησία

Μητροπολίτης Σερρών: Eπικίνδυνη για την ασφάλεια της Ελλάδας η ρητορική της Τουρκίας

Έκρυθμη χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Σερρών την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία η οποία επιμένει σε επικίνδυνη ρητορική για την ασφάλεια της χώρας.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, κατά τη διάρκεια κοπής βασιλόπιτας του 10ου Συντάγματος Πεζικού των Σερρών είπε μεταξύ άλλων: «Είναι η έκρυθμη κατάσταση η οποία επικρατεί στην γειτονιά μας. Είναι το πρόβλημα το εθνικό το Κυπριακό το οποίο έχει μπει τον τελευταίο καιρό σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή. Είναι το απρόβλεπτο του χαρακτήρος και της συμπεριφοράς του εξ ανατολών γείτονός μας, ο οποίος επιμένει σε μια ρητορική επικίνδυνη για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής μας και της Ελλάδος μας».

Ο μητροπολίτης είπε επίσης απευθυνόμενος στους στρατιώτες ότι δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα τα οποία βρίσκονται ακόμα σε πολύ δύσκολο σημείο για την πατρίδα μας. Πρόσθεσε επίσης ότι θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, αλλά είναι όλος ο περιβάλλοντας χώρος.

Κλείνοντας ο κ. Θεολόγος τόνισε: «Θα μου επιτρέψετε να δανειστώ το σύνθημα του 10ου Συντάγματος, που είναι πάντα επίκαιρο και αφορά όλους μας, είτε είμαστε στο Στρατό, είτε στην Εκκλησία, είτε στην Πολιτική και σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης: Φύλακες γρηγορείτε οι καιροί ου μενετοί.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...