Εκκλησία

Μητροπολίτης Πειραιώς σε Γαβρόγλου: «Απόπειρα αλλοτρίωσης της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων»

Την έκπληξη και την οδύνη του εκφράζει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την απόφασή του να υλοποιήσει στο Γυμνάσιο Θεματική Ενότητα που να αφορά, μεταξύ άλλων και τις έμφυλες ταυτότητες των εφήβων μαθητών.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος εστάλη και στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης Πειραιώς.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς συγχαίρει τον υπουργό γιατί στην ίδια εγκύκλιο θίγεται το μάθημα της διατροφής και του Εθισμού – Εξαρτήσεων, Ωστόσο, εκφράζει την αντίδρασή του για τις έμφυλες ταυτότητες γιατί όπως λέει, η ενασχόληση των μαθητών με αυτό το θέμα, έχει ως στόχο την αλλοτρίωση της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων που εισάγεται για πρώτη φορά στην εκπαιδευτική διαδικασία της χώρα μας και μάλιστα «χωρίς τη γνώμη των γονέων και των κηδεμόνων οι οποίοι αντιδημοκρατικώς και αυταρχικώς δεν ρωτήθηκαν εάν επιθυμούν ή ανέχονται αυτή τη στρέβλωση της φυσιολογίας των τέκνων τους».

Ο μητροπολίτης Πειραιώς λέει επίσης ότι γίνεται μεθοδευμένη ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας σε ευαίσθητους εφήβους. Του ζητά μάλιστα να πει συγγνώμη για το «έγκλημα καθισιώσεως».

Εκφράζει επίσης την απορία του πως ο υπουργός Παιδείας ως Πανεπιστημιακός και παιδαγωγός επέτρεψε αντιεπιστημονική και αντιανθρώπινη μεθοδεία σε βάρος «τῶν ἀώρων καί σχηματιζομένων πνευματικῶς καί σωματικῶς νέων Ἑλλήνων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ