Αρχείο

"Με το ένα πόδι" εκτός ΝΑΤΟ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη με κατεύθυνση την Συρία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο Τούρκος πρόεδρος σε μια κίνηση που αποβλέπει να προκαλέσει το ΝΑΤΟ επέτρεψε σε ρωσικό αεροσκάφος να πετάξει  δια μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου προς την ρωσική βάση στην Συρία.

Το γεγονός της ελεύθερης διακίνησης ρωσικών αεροσκαφών από τον τουρκικό εναέριο χώρο έχει προκαλέσει κινητοποίηση στην συμμαχία δεδομένου ότι στην αεροπορική Βότση του Ιντσιρλίκ σταθμεύουν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, Βρετανία , Γερμανία και άλλες χώρες που είναι σε αντίθεση με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και την Μόσχα.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα flightradar24, ρωσικό  αεροσκάφος τύπου  Tu-134Β-2  με αριθμό RA-65733, ακολούθησε  την διαδρομή  Chkalov (Ρωσία)- Hmeymim(Συρία) δια μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου, η οποία δεν επιτρέπονταν  προηγουμένως.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως σε λίγο να δοθεί άδεια και να σταθμεύουν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σε τουρκικά αεροδρόμια για την διεξαγωγή κοινών  αεροπορικών  επιδρομών (Τουρκίας και Ρωσίας) στους μαχητές του Χαλιφάτου .

Ο λόγος έχει να κάνει με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας στις επιχειρήσεις των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ και την μη συμμετοχή νατοϊκών αεροσκαφών, σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 του Ιανουαρίου το Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η Τουρκία υπέγραψαν  μνημόνιο συνεργασίας , επιτρέποντας τις πτήσεις αεροσκαφών για την Συρία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...