Αρχείο

Με πρόφαση το γλωσσικό ξεσηκώνονται οι Aλβανοί των Σκοπίων και βάζουν ''φωτιά'' στα Βαλκάνια - Ρώσοι και Σέρβοι περιμένουν στη ''γωνία'' τους Αλβανούς και είναι έτοιμοι για όλα

Έγκυρες πληροφορίες από τα γειτονικά Σκόπια αναφέρουν την δημιουργία μιας «πολύπλοκης» και συνάμα μιας άκρως επικίνδυνης κατάστασης από τις εκβιαστικού χαρακτήρα απαιτήσεις των Αλβανών με πρόφαση το γλωσσικό ζήτημα.

Τρία πολιτικά κόμματα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ, δηλαδή το σύνολο της πολιτικής πλατφόρμας στην χώρα  εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση,  απαιτώντας και όχι ζητώντας,....«μεγαλύτερο λόγο στις υποθέσεις της χώρας» σε αντάλλαγμα της υποστήριξης τους στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα έδωσαν στο κυβερνών εθνικιστικό  κόμμα VMRO-DPMNE 51 έδρες και  120 μέλη  στο  Κοινοβούλιο ,  ενώ 49 έδρες κατέλαβε  η  αντιπολίτευση των   Σοσιαλδημοκρατών.

albania

Τα κόμματα της αλβανικής μειονότητας  κέρδισαν τις υπόλοιπες έδρες με προεξάρχουσα την Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση, ένα κόμμα  που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό των εθνικιστών  κατά την τελευταία δεκαετία, με 10 έδρες.

Η κοινή πολιτική πλατφόρμα των Αλβανών έχει εγκριθεί και από τα τρία κόμματα και απαιτεί να ορίζεται στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ ρητά και κατηγορηματικά η ελεύθερη  χρήση της σκοπιανής και αλβανικής γλώσσας ως επίσημες γλώσσες του κράτους .

Αυτό όμως σύμφωνα με αναλυτές και ινστιτούτα,  είναι η  νέα απαρχή εθνοτικών αλβανικών διεκδικήσεων από τους Σλάβους με σκοπό την αυτονόμησητου δυτικού τμήματος με το όνομα Ιλλυρία.

Το πιο επικίνδυνο και συγχρόνως ενδεικτικό των προθέσεων των Αλβανών  για την Ελλάδα, Σερβία και τα όμορα κράτη,  είναι ότι  «καλούν για ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα που θα καταδικάζει με σαφήνεια  το παρελθόν και τις "διώξεις" της αλβανικής μειονότητας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο 1912-1956».

Πρόκειται για την περίοδο δράσης του ένδοξου και ηρωικού Ελληνικού στρατού ο οποίος κατέλαβε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και εισήλθε πανηγυρικά και στην Βόρεια Ήπειρο, κατοχυρώνοντας την αυτονομία της περιοχής αυτής το 1914.

Οι Αλβανοι όμως δεν υπολογίζουν ότι λόγο στα Βαλκάνια έχουν Ρώσοι και Σέρβοι πλέον. Ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ο οποίος έκανε δηλώσεις για την Σερβία και τα γεγονότα του 1999 με την ευκαιρία της ενεργοποίησης των υπερυπολογιστών(!!) του εθνικού κέντρου διαχείρισης άμυνας. Ότι είπε ο Ρώσος ΥΠΑΜ, το είχαμε γράψει στο άρθρο μας Ολική επαναφορά της Ρωσίας στα Βαλκάνια: Γεννιέται η Μεγάλη Σερβία και πλησιάζει η ώρα της εκδίκησης…- Τα MiG-29 φέρουν τις εικόνες των ηρωικών πιλότων που σκοτώθηκαν από το ΝΑΤΟ!

«Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Για να την εκτελέσει, είχε προκαλέσει την συγκέντρωση πολεμικών πλοίων, πυραύλων σε καθορισμένες περιοχές και καθορισμένες αποστάσεις. Αν αύριο από μια τέτοια ζώνη αρχίσουν να έρχονται παρόμοιες πληροφορίες, ο υπερυπολογιστής θα προειδοποιήσει:

«Φίλοι, αυτή η κατάσταση μοιάζει με το 90 τοις εκατό ό,τι ήταν το 1999 στη Σερβία…απαιτείται δράση» , εξήγησε ο επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε σε Σερβία και Κοσσυφοπέδιο να γίνουν ξανά τα ίδια ποτέ και το εννοούμε αυτό…ποτέ», κατέληξε ο ίδιος.

Ρωσία και Σερβία θέλουν την Ελλάδα στο πλευρό της νέας συμμαχίας.

Γι αυτό ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας δήλωσε ότι η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

Την ίδια στιγμή οι Σέρβοι, με την παρότρυνση της Μόσχας ετοιμάζονται να ενσωματώσουν όλες τις περιοχές που κατοικούν Σέρβοι στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο δίνει απάντηση στο αντίστοιχο αλβανικό με την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Ο επικεφαλής του ρωσικού ινστιτούτου στρατηγικών ερευνών Νικήτα Μποντάρεφ αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος σχετικά με την κατάσταση του καθεστώτος του Μαυροβουνίου, επανεξετάζοντας την απόφαση του 2006.

Ο Μποντάρεφ σε μια ομιλία του σε φοιτητές στην Μόσχα, τόνισε ότι ήταν πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματα του νέου δημοψηφίσματος θα ήταν ένα «κοινό κράτος του Μαυροβουνίου και της Σερβίας», αναφέρει η εφημερίδα «Νίκη».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι αντίπαλοι του Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο λένε τώρα ότι το δημοψήφισμα για την απόσχιση των Σέρβων της χώρας είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει , αλλά κάνουν μεγάλο λάθος .

«Το Δημοκρατικό Μέτωπο θα κατορθώσει να αποδείξει ότι θα διοργανώσει μια επανάληψη του δημοψηφίσματος με το ίδιο θέμα, αλλά το αποτέλεσμα σε αυτό το δημοψήφισμα θα έδειχνε τώρα το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή θα αναφέρονταν ρητά σε ένα κοινό κράτος Μαυροβουνίου και Σερβίας», δήλωσε ο Ο Μποντάρεφ .

Ο ίδιος σχολίασε σχετικά με τα γεγονότα της 16ης Οκτωβρίου (υποτιθέμενη επέμβαση Ρώσων πρακτόρων), δηλώνοντας ότι όλα ήταν «σκηνοθεσία και χειραγώγηση» από την δύση. Ο Ρώσος επιστήμονας υποστηρίζει ότι απλά δεν υπάρχουν «Ρώσοι», που να ωθούν τους Σέρβους σε «πραξικόπημα».

Η στάση της «μισθωμένης κυβέρνησης» του Τζουγκάνοβιτς από την δύση και την ΕΕ, οδηγεί την χώρα στην «αγκαλιά» του ΝΑΤΟ και των δυτικών , κάτι που όπως και να το κάνουμε δεν το επιθυμούν οι μισοί και πλέον κάτοικοι του Μαυροβουνίου .

Η Μόσχα από την πλευρά της εφαρμόζει ένα αντίθετο με το αλβανικό σχέδιο ενοποίησης όλων των σερβικών εδαφών στα Βαλκάνια, με σκοπό να ανακοπεί ο αλβανικός εθνικισμός και η κυριαρχία των ΗΠΑ.

 

Οι Αλβανοί υποκινούμενοι από «ξένο δάκτυλο» (Τουρκία-ΝΑΤΟ-Γερμανία) επιδιώκουν να ακυρώσουν με ύπουλο και υποχθόνιο τρόπο την περίοδο εκείνη και όλες τις συμφωνίες και με νέα  προσπάθεια εξέγερσης......την συνένωση όλων των αλβανικών εδαφών.

Για αυτό προετοιμάζονται εδώ και καιρό σύμφωνα με πληροφορίες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU ,  ενώ διακινούν τεράστιες  ποσότητες  οπλισμού και διάγουν εποχή που θυμίζει έντονα την περίοδο του  1999.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναφορές της ανώτατης, το τονίζουμε αυτό,  ρωσικής ηγεσίας με επικεφαλής το ΥΠΑΜ .ΣΣοιγκού και τον ΥΠΕΞ Σ.Λαβρώφ περί μη αποδοχής «νέας κατάστασης στα Βαλκάνια» που θα θυμίζει την περίοδο 1995-1999.

Η αλβανική πλατφόρμα  επιδιώκει επίσης  την «ισότιμη συμμετοχή» των Αλβανών στις σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις , την ασφάλεια, τις μυστικές υπηρεσίες  και την δικαστική εξουσία και ΑΠΑΙΤΕΙ λόγο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σχετικά με την διαμάχη για το όνομα της χώρας.

11907527

Επιπλέον, τα αλβανικά κόμματα απαιτούν ειδικό εισαγγελέα για τη διερεύνηση της διαφθοράς και τις ποινικές κατηγορίες που απορρέουν από το πρόσφατο  σκάνδαλο υποκλοπών που οδήγησε σε πρόωρες εκλογές για να εκτονωθεί η πολιτική κρίση της χώρας.

Ο Σκοπιανός α Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να δώσει την εντολή να σχηματιστεί  κυβέρνηση με τον συνασπισμό να εξασφαλίζει τουλάχιστον 61 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αλβανοί αποτελούν  το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 2,1 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας .

Σε πρόσφατο άρθρο  μας με τίτλο (Τσάμηδες: Ο στρατός μας(UCC) ζητάει την «απελευθέρωση» των εδαφών μας σε Ελλάδα – Σκόπια – Μαυροβούνιο και την δημιουργία κράτους), είχαμε προειδοποιήσει ότι οι  Αλβανοί ετοιμάζονται πιθανότατα με τουρκική προτροπή και υπόγεια στήριξη, να  αιματοκυλίσουν και πάλι  τα Βαλκάνια, με την «φωτιά» να φτάνει ακόμη και εντός Ελλάδος, για την δημιουργία κράτους Τσαμουριάς σε τρία κράτη ( Ελλάδα-Μαυροβούνιο-ΠΓΔΜ).

Το «φωνάζουν» άλλωστε οι Αλβανοί παντού , σε γήπεδα, σε δηλώσεις πολιτικών σε συνεντεύξεις , σε πορείες .

Ο αυτοαποκαλούμενος  πρόεδρος των Τσάμηδων ( δεν έχει σχέση με το κόμμα των Τσάμηδων στην Αλβανία , αλλά με όλους τους Τσάμηδες στα Βαλκάνια)  ανέφερε συγκεκριμένα ότι  τα κράτη στην περιοχή απελευθερώθηκαν με πόλεμο αρχικά και μετά με διακρατικές συμφωνίες  έγιναν ανεξάρτητα κράτη  (Σλοβενία, Βοσνία, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία χρόνια, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, κλπ).

Επίσης θέτει  θέμα ο ίδιος  και για τους Αρβανίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού , δηλώνοντας ότι αυτοί είναι Αλβανοί στην καταγωγή.

Πρόκειται για ιστορίες που αναπαράγονται πολύ πιο έντονα το τελευταίο διάστημα με προτροπή από άλλη χώρα ( Τουρκία) , η οποία είναι και η μόνη μετά τους Αλβανούς που έχει συμφέρον να «ξανα-ανακατευτούν» τα Βαλκάνια με σκοπό να  επεκτείνει την επιρροής της για την δημιουργία της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

53935-uck

Ο κίνδυνος λοιπόν για την Ελλάδα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο στο Αιγαίο αλλά και από «Βορρά» λόγω της πυροδότησης του αλβανικού ζητήματος το οποίο βολεύει ΕΕ-ΝΑΤΟ  και τους Γερμανούς να αποτελειώσουν σε Σερβία , Ελλάδα , ΠΓΔΜ, και Μαυροβούνιο αυτό που δεν μπόρεσαν οι σιδερόφραχτες στρατιές των ναζί  την περίοδο 1940-1945.

Επίσης οι Αλβανοί έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με  ανθελληνικά βίντεο ενδεικτικό των προθέσεων τους και για την χώρα μας.

 

https://youtu.be/ec29deWJcdA?t=2

 

https://youtu.be/RsIc86TsPGs?t=9

 

https://youtu.be/w253nSGnyAw?t=55

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ