Αρχείο

Μαύρη ημέρα: Έτοιμο το Tζαμί τον Απρίλιο στην Αθήνα, το πρώτο από το 1830 - Οι μουσουλμάνοι μετανάστες/πρόσφυγες έγιναν "γηγενείς" και βοηθούν τους άστεγους Έλληνες - Βίντεο-ντοκουμέντο

Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το πρώτο τζαμί στην Αθήνα από την απελευθέρωση του 1830 και τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας ασχολούνται έντονα με το θέμα. "Οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα περίμεναν 180 χρόνια για να κατασκευαστεί το πρώτο τους Τζαμί" αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Αlaraby, ζητώντας σαφώς τα «ρέστα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμμέσως και από τους Έλληνες.

Πρόκειται για "μαύρη μέρα" και την αρχή δεινών με όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ήδη οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα δεν παρουσιάζονται ως παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες όπως είναι στην πλειονότητά τους αλλά συνολικά ως «γηγενείς»! Επίσης αξίζει να δείτε πως γίνεται η προπαγάνδα από το AlJazeera. «Πρόσφυγες» μοιράζουν φαγητό σε άστεγους κι άπορους «Έλληνες....

Το προκλητικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι έτοιμη να «δεχθεί» το πρώτο επίσημο τέμενος της η κατασκευή του οποίου είχε σταματήσει εδώ και μια δεκαετία λόγω των διαμέτρου αντίθετων απόψεων της Ορθόδοξης πλειοψηφίας των πολιτών της πόλης.

Οι πρόσφατοι βανδαλισμοί στο σημείο που θα ανεγερθεί το Τζαμί ήταν έργο ακροδεξιών ομάδων που αντιτίθενται στην ανέγερση του  Τεμένους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτό όμως θα είναι το πρώτο τζαμί μετά από 180 χρόνια στην Αθήνα, την τελευταία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς επίσημο κέντρο προσευχής  για τους μουσουλμάνους, τονίζει το άρθρο λες και στο Ριάντ της Σ.Αραβίας υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία όπως και σε χιλιάδες πόλεις στις ακραιφνώς ισλαμικές πόλεις .

«Το έργο ξεκίνησε το Νοέμβριο. Η περιοχή είναι τώρα πλήρως υπό τον έλεγχο της ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας», δήλωσε ένας νεαρός αστυνομικός στο τηλεοπτικό δίκτυο  The New Arabian , "όταν πλησιάσαμε την είσοδο αυτού που  κάποτε ήταν  στρατιωτική βάση" αναφέρει ο αρθρογράφος .

Η υπομονή όμως των μουσουλμάνων στην εξεύρεση χώρου  στην Αθήνα, όπου μπορούν να ασκούν τη θρησκεία τους ίσως σύντομα να ανταμειφτεί. Τον περασμένο Αύγουστο, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα σχέδια για την κατασκευή ενός τζαμιού, και οι κατασκευαστικές εργασίες μπορεί τελικά να το ξεκινήσουν .

Τα σχέδια για το τζαμί στο Βοτανικό εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 2006, όταν η κατασκευή είχε αρχικά εγκριθεί από το υπουργικό  συμβούλιο της κυβέρνησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μια δεκαετία αργότερα, δεν είχε ξεκινήσει τίποτα .

"Στην Αθήνα και στην Αττική γενικότερα ζουν περισσότεροι από 250.000 μουσουλμάνοι και έχω την εντύπωση ότι η θρησκεία μας είναι αναγνωρισμένη και εμείς γίναμε δεκτοί ως ισότιμοι πολίτες», δήλωσε ο Naim  Elghando, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης  Ελλάδας.

Το πότε έγινε αυτό δεν είναι γνωστό .

«Πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμά μας να προσευχόμαστε σε ένα αξιοπρεπές οίκημα», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Elghando, ένας Αιγύπτιος ο οποίος έχει ζήσει στην Ελλάδα για 45 χρόνια, πιστεύει ότι υπήρξε  πολιτική βούληση για να χτιστεί το τζαμί από την νέα αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα .

«Είναι πολύ πιο εύκολο να επικοινωνήσουμε  με το υπουργείο  τώρα.  Ωστόσο, παρά την  συνεχή επαφή υπάρχει το  συναίσθημα της αμφιβολίας. Προς το παρόν έχουμε την επιβεβαίωση ότι μπουλντόζες θα μπουν σύντομα  στην περιοχή.  Απλώς δεν πιστεύω σε αυτό, μέχρι να τις δω μπροστά μου», είπε ο Αιγύπτιος.

Την ίδια στιγμή το αραβικό δίκτυο επισημαίνει δηκτικά  την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου.

 «Άρχισα να είμαι πιο επιφυλακτικός καθώς πιστεύω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες πράξεις. Θα πρέπει πρώτα να λυθούν άλλα θέματα των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ηγέτης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα .

Όταν ανακοινώθηκαν τα σχέδια κατασκευής, μια ομάδα από 15 άνδρες με ρούχα στρατιωτικού τύπου κατέλαβαν αμέσως την περιοχή, ελληνικές σημαίες κρεμάστηκαν  από τοίχους  διακηρύσσοντας ότι αυτό είναι ένα "hot spot μόνο για  Έλληνες, καταλήγει το ρεπορτάζ των Αράβων.

Οι πρόεδρος  όμως της Μουσουλμανικής Ένωσης  Ελλάδας μίλησε  για  250.000 μουσουλμάνους  οι οποίοι πιστεύεται ότι ζούνε στην Αθήνα και την Αττική γενικά .

Στην Αθήνα αυτοί οι  250.000 μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν 100 περίπου παράτυπα τζαμιά, τα περισσότερα σε γκαράζ και υπόγεια, για να προσεύχονται, τα οποία αποτελούν  μέρη μεγάλης ισλαμικής ριζοσπαστικοποίησης με όλα τα παρεπόμενα .

0e968ba9-7629-4604-aa8a-414523965bcc

fe2939f7-f6b9-4439-b4bc-e850902dcb59

48740493-6c8e-43ff-94b0-791f50116436

ba4aca52-b5ca-490d-a5a3-b7e8683293e2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης