Εθνικά θέματα

Κύπριος πρόεδρος : «Έχουμε μπει σε πορεία που δημιουργεί την ελπίδα»... ενώ ο Ερντογάν απειλεί και πάλι

Ο Κύπριος πρόεδρος  ευρίσκεται στην δική του διάσκεψη αλλιώς δεν εξηγείται διαφορετικά δηλώνοντας ότι συζήτηση στην Γενεύη και η προοπτική της δημιουργούν ελπίδες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της παρούσας φάσης της διάσκεψης για την Κύπρο,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ανακοίνωσε ότι το επόμενο στάδιο στη διαδικασία είναι η συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών, η οποία θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου 2017.

Στόχος είναι να συζητήσουν και να καταγράψουν θέσεις και απόψεις σε σχέση με το σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων που θα συνοδεύει τη λύση του Κυπριακού.

Όταν η τεχνική επιτροπή είναι έτοιμη με όλα τα διαδικαστικά στοιχεία και πορίσματα τότε θα συγκληθεί εκ νέου Σύνοδος για την Κύπρο, σε πολιτικό επίπεδο, η οποία θα έχει ακριβώς την ίδια σύνθεση με αυτή που έγινε σήμερα, καθώς θα θεωρηθεί ως συνέχεια και όχι ως κάτι καινούριο.

Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο Ερντογάν απειλεί και πάλι δηλώνοντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να αποχωρίσουν ποτέ από το νησί.

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια σημαντική δήλωση για την  σύνοδο κορυφής με θέμα το κυπριακό  στη Γενεύη μιλώντας για  « αναπάντητη πλευρά που ήταν και είναι πάλι  οι Έλληνες».

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε :

« Οι εγγυήτριες χώρες  δεν είναι πλέον σε σταθερή βάση . Τώρα εδώ στη Βόρεια Κύπρο είμαστε σε μια εντατική επεξεργασία και μελέτη . Η ειλικρίνεια αποκαλύπτεται. Παρόλα αυτά έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από την Ελλάδα για την Κύπρο ως εγγυήτρια χώρα . Αναμένουμε  να μην εγγυηθούν την απουσία της Τουρκίας στο σημείο ελέγχου ασφαλείας. Επίσης για το θέμα της ασφάλειας, θέλουμε περισσότερα όπως καθορίζεται και η Βόρεια Κύπρος θα έχει ίση στρατιωτική παρουσία από την τουρκική δημοκρατία. Μιλήσαμε για αυτό πριν. Για το θέμα της  Μόρφου αλλά και άλλες περιοχές όπως η Καρπασία δεν είχαμε δεχθεί τίποτα  και για άλλη μια φορά  είμαστε πιο ειλικρινείς από τους Έλληνες».

Δεν υποχωρεί  δεν δέχεται τίποτα, δεν αποσύρει στρατεύματα, δεν αποδέχεται τίποτα ο Σουλτάνος Ερντογάν ,αλλά εκβιάζει , κατηγορεί και μέμφεται την ελληνική πλευρά. Κοινώς τα θέλει όλα δικά του ….αλλά οι Κύπριοι δεν θα τον αφήσουν και δεν θα δεχθούν καμία συμφωνία.

Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας ΥΠΕΞ φέρεται να είχε μια έντονη λογομαχία με τον Κύπριο πρόεδρο για τα τεκταινόμενα στην διάσκεψη , δηλώνοντας την κατηγορηματική άρνηση του στις πρωτοβουλίες του Κύπριου προέδρου.

Το κλίμα έχει βαρύνει ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο και θα βαρύνει ακόμη περισσότερο εφόσον η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίσει να κινείται πάνω σε αυτόν άξονα , δίνοντας τα πάντα και παίρνοντας το απόλυτο τίποτα.

Με πληροφορίες από sigmalive.com

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ