Πολιτική

Κανένα σχόλιο από την Κομισιόν για την επιστολή Τσακαλώτου - «Θα εξεταστεί στο Eurogroup»


Κλειστά κρατάει τα χαρτιά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον Μαργαρίτη Σχοινά να μην σχολιάζει το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου προς τους θεσμούς και να επαναλαμβάνει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «υποστηρικτή της διαπραγμάτευσης».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως ο στόχος της Επιτροπής παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και η επίτευξη «όσο το δυνατόν περισσότερης προόδου στο Eurogroup».

Παράλληλα ο Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως η Επιτροπή εξέτασε μεν την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τα θέματα αυτά δε, εξετάζονται και διαπραγματεύονται στο Eurogroup.

Πάντως η ίδια πηγή χαρακτήρισε «καθησυχαστική» τη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως καλωσορίζουν τα αποτελέσματα της, όμως είναι πολύ νωρίς να κάνουν σχόλια ακόμα και θα περιμένουν και το Eurogroup.

Αναλυτικά η δήλωση του Μαργαρίτη Σχοινά:

«Η Επιτροπή εργάζεται εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους δανειστές έτσι ώστε να γίνει όσων το δυνατόν περισσότερη πρόοδος στο Eurogroup. Ο στόχος μας παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Σχετικά με την επιστολή του Υπουργού Τσακαλώτου, την είδαμε και έχουμε να πούμε πως τα ζητήματα αυτά συζητιούνται στο πλαίσιο του Eurogroup. Προσμένουμε με τη συνεχή μας υποστήριξη για πρόοδο στο Eurogroup».

http://ec.europa.eu/avservices/play.cfm?ref=I132433&videolang=INT&devurl=http://ec.europa.eu/avservices/video/player/config.cfm

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...