Εκκλησία

Ιερώνυμος για Ίμια: H Tουρκία βρίσκεται σε αδυναμία για αυτό δείχνει τη δύναμή της προς τα έξω

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αδυναμία για αυτό και δείχνει τη δύναμή της προς τα έξω, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά τους εορτασμούς για τους Τρεις Ιεράρχες ρωτήθηκε για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Αιγαίο, όπου τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, προσεγγίζοντας τις βραχονησίδες Ίμια.

«Είναι φυσικό όταν ένα κράτος βρίσκεται σε αδυναμία και ακαταστασία και εννοώ το γειτονικό κράτος, την Τουρκία, να βρίσκει τρόπους για να δείχνει προς τα έξω την δύναμή του και να κρατάει μέσα την συνοχή. Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε πως χωρίς την ενότητα, χωρίς να καταλάβουν οι άλλοι ότι είμαστε ενωμένοι, δε μπορεί να γίνει τίποτε», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών έστειλε μήνυμα υπέρ πίστεως και πατρίδος.

«Ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε επιτέλους; Αυτή η ημέρα των γραμμάτων και των παιδιών είναι αφορμή να προβληματιστούμε πού πάμε;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ