Επιστήμη

Η NASA σχεδιάζει ταξίδι σε μεταλλικό αστεροειδή αξίας τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων (εικόνες, βίντεο)


Η NASA ετοιμάζει να στείλει ένα διαστημικό σκάφος σε ένα γιγαντιαίο μεταλλικό αστεροειδή ο οποίος πιστεύεται ότι μπορεί να κρατάει το μυστικό για το πώς σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα.

Η διερευνητική αποστολή με επικεφαλής ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, έχουν στρέψει την προσοχή τους στον αρχαίο, μεταλλικό αστεροειδή Ψυχή. Στην NASA ευελπιστούν να μάθουν αν ο αστεροειδής, που πιστεύεται ότι αποτελείται κυρίως από σίδηρο και νικέλιο, ήταν κάποτε πλανήτης, πιθανώς τόσο μεγάλος όσο ο Άρης, όπως αναφέρει το Usa Today.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα νέο τύπου κόσμο – όχι έναν από βράχο ή από πάγο, αλλά από μέταλλο,» είπε ο Lindy Elkins-Tanton, κύριος ερευνητής της αποστολής, σε μια δήλωση του. «Η Ψυχή είναι το μόνο γνωστό αντικείμενο στο είδος του στο ηλιακό σύστημα, και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να επισκεφθούμε ποτέ ένα πυρήνα. »

Καταγραφή

Ο Elkins-Tanton επίσης υπολογίζει ότι ο σίδηρος που διαθέτει ο αστεροειδής είναι αξίας 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Global news.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο αστεροειδής έχει χάσει τον εξωτερικό μανδύα του μετά από σειρά συγκρούσεων με άλλα ουράνια σώματα. Η αποστολή στην Ψυχή, θα μπορέσει να ρίξει φως στο πώς φτιάχτηκαν οι πλανήτες κατά την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

Ηλίας Σιατούνης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ