Κόσμος

Η μαρτυρία που σπάει καρδιές: «Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου μέχρι να ξεψυχήσει»

Είκοσι τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano που σάρωσε η φονική χιονοστιβάδα στις υπώρειες της οροσειράς Γκραν Σάσο στην κεντρική Ιταλία. Μεταξύ των 11 επιζώντων είναι και ο Τζιαμπάολο Ματρόνε.

Όταν τον ανέσυραν απ’ τη θανάσιμη παγίδα του κατεστραμμένου ξενοδοχείου οι διασώστες, ο 33χρονος ζαχαροπλάστης από τη Ρώμη ξέσπασε σε λυγμούς για την αγαπημένη του σύζυγο, τη Βαλεντίνα, που ξεψύχησε στα χέρια του.

«Της κρατούσα το χέρι και της μιλούσα συνέχεια για να την κρατήσω ξύπνια, γιατί ήθελα να διατηρήσει τις αισθήσεις της. Τη φώναζα, αλλά αυτή έχανε σιγά σιγά τις δυνάμεις της και κάποια στιγμή σταμάτησα να την ακούω, κατάλαβα ότι με εγκατέλειπε. Το χέρι της κρύωσε... », αφηγήθηκε με δάκρυα στα μάτια στους πυροσβέστες.

Τρία παιδιά εγκλωβίστηκαν στο δωμάτιο του μπιλιάρδου κι έτρωγαν nutella για να επιβιώσουν

Ο Τζιαμπάολο κι η γυναίκα του Βαλεντίνα Τσιτσιόνι είχαν αφήσει την πεντάχρονη κόρη τους στον παππού και τη γιαγιά και πήγαν στο Rigopiano για ένα ρομαντικό διήμερο. Λίγες ώρες πριν την τραγωδία η 32χρονη Βαλεντίνα ενθουσιασμένη με το κατάλευκο τοπίο είχα αναρτήσει μια φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook με την ειρωνική λεζάντα: «χιονίζει λίγο...»

Ο Τζιαμπάολο κρατούσε το χέρι της αγαπημένης του Βαλεντίνα μέχρι την ώρα που τον απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες. Κοντά του είχε εγκλωβιστεί και μια άλλη γυναίκα, που δεν έδινε σημεία ζωής. Ο 33χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για τραύμα στο βραχίονα και τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Πέντε 24ωρα μετά την τραγωδία οι έρευνες στα ερείπια του ξενοδοχείου συνεχίζονται, αλλά οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων σε κάποιον θύλακο αέρα ανάμεσα στον πάγο, το χιόνι και τα μπάζα εξανεμίζονται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Meteomont η πίεση που άσκησε η χιονοστιβάδα στο ξενοδοχείο ήταν ίση με 120.000 τόνους. Σαν να έπεσαν πάνω στο Rigopiano 4.000 φορτηγά φορτωμένα μέχρι επάνω...

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 6 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 23 αγνοούμενοι, 11 επιζώντες.

Σύμφωνα με τον Τύπο, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών φέρεται να προκύπτουν τόσο ευθύνες της νομαρχίας, επειδή δεν καθάρισε τον δρόμο που οδηγούσε στο ξενοδοχείο πριν συμβεί η τραγωδία, όσο και του μηχανισμού παροχής πρώτων βοηθειών μετά την χιονοστιβάδα. Το πρώτο τηλεφώνημα με το οποίο σημάνθηκε συναγερμός, θεωρήθηκε μη αξιόπιστο και η αποστολή των ανδρών της Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστών, όπως προκύπτει μέχρι αυτή την στιγμή, ξεκίνησε με τουλάχιστο δυο ώρες καθυστέρηση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...