Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πράσινο φως και από τον Σέρβο Πατριάρχη για την τελική αναμέτρηση: «Με τη θέληση του Θεού θα πάνε σερβικά στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο» -Παν-αλβανική πανστρατιά για το σχέδιο "Μεγάλη Αλβανία!

Οι παρεμβάσεις ανωτάτων πολιτικών , στρατιωτικών και θρησκευτικών αξιωματούχων είναι συνεχείς ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στον σερβικό και αλβανικό λαό, οι οποίοι φαίνονται να είναι έτοιμοι ..από καιρό για αυτήν την αναμέτρηση.

Ο Σέρβος Πατριάρχης κκ. Ειρηναίος, μίλησε με αφορμή τις  δηλώσεις του Προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να στείλει στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο, μετά το προκλητικό περιστατικό με το τρένο από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

«Εάν θέλει ο Θεός να πάει σερβικός στρατός στο Κοσσυφοπέδιο θα πάει. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι θα μετακινηθεί  για να προστατεύσει τους Σέρβους πολίτες που ζουν εκεί», είπε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν στην Γερμανία…και ενδεχομένως και σε άλλες χώρες ( Ελλάδα) έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την αποστολή χρημάτων και υλικών για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου.

Σκοπός είναι η απόκτηση όλου του απαραιτήτου υλικού σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων με την σερβική πλευρά.

Έτσι έχουμε μια παν-αλβανική συνένωση για την ενίσχυση των αλβανικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο...για αρχή διότι το σχέδιο "Μεγάλη Αλβανία" έχει και συνέχεια . 

Υπενθυμίζουμε ότι η αμερικανική πρεσβεία στο αλβανικό κρατίδιο όμως μέσω του εκπροσώπου  της  στο Κοσσυφοπέδιο Michelle Sean δηλώνει την σαφή υποστήριξη στην αλβανική κυβέρνηση για την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Γιαρίνιε για να  σταματήσουν  την είσοδο της αμαξοστοιχίας η οποία κινούνταν  από το Βελιγράδι στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται το δικαίωμα του Κοσσυφοπεδίου να αναλάβει τη φροντίδα των συνόρων του , καθώς και όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος από το 2008 και σεβόμαστε το δικαίωμα του Κοσσυφοπεδίου  να αποφασίζει το ποιος θα διέρχεται μέσα από τα σύνορά του», δήλωσε ο Sean προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση ότι το Σάββατο δεν υπήρξε  πολεμική σύγκρουση Σερβίας –Κοσσυφοπέδιου  στην περιοχή  Gradnici.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον διάλογο  από την ΕΕ ως «τον καλύτερο τρόπο για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας».

Αλβανοί και Σέρβοι φαίνεται να είναι έτοιμοι από καιρό για μια τελική αναμέτρηση με σκοπό την «διευθέτηση» με τα όπλα,  όλων των εδαφικών διαφορών που υπάρχουν στην πρώην σερβική επαρχία , διότι έπεται και η Κοιλάδα του Πρέσεβο ( κατοικούν χιλιάδες Αλβανοί)   και η Βοϊβοντίνα , που αποτελούν δύο περιοχές  υψίστου σημασίας για το Βελιγράδι.

Στην ουσία όμως θα είναι μια  αναμέτρηση ΗΠΑ-Ρωσίας για την ηγεμονία στα Βαλκάνια …..που θα μπλέξει όμως σύντομα και την Ελλάδα.

 

https://youtu.be/zGLQAsmf6ZM?t=46

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ