Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δηλώσεις Χ.Κίσινγκερ για συμμαχία Ρωσίας-ΗΠΑ - Οι ΗΠΑ κηρύττουν τον πόλεμο στην Kίνα - Με μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων DF-21C και πολεμική ετοιμότητα απαντά το Πεκίνο (βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Οι ΗΠΑ μόλις κήρυξαν τον πόλεμο στην Κίνα κάτι που άλλωστε είχε διαφανεί από τις αρχικές δηλώσεις του νέου ΥΠΕΞ, Rex Tillerson! Τα γεγονότα ανά τον κόσμο τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς και ο γκουρού της διπλωματίας, Henry Kissinger, πραγματοποίησε βαρυσήμαντη παρέμβαση με αναφορές στην στρατηγική Ν.Τραμπ για Ρωσία και Κίνα. Πρότεινε συνεργασία-συμμαχία Ρωσίας-ΗΠΑ ενώ πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sean Spicer, σε πλήρη αρμονία με τον Χ.Κίσινγκερ είπε ότι οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν την Κίνα από το να καταλάβει περαιτέρω εδάφη στα διεθνή ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η απάντηση της Κίνας ήταν άμεση λέγοντας "θα πρέπει να διεξάγετε πόλεμο"! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Κίνα τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων DF-21C ενώ επιθεώρησε την 12η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με άρματα μάχης Type 96/96A!

"Οι ΗΠΑ θα πρέπει να προστατέψουν τα συμφέροντα τους εκεί" τόνισε ο Sean Spicer και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Εάν αυτά τα νησιά βρίσκονται πράγματι σε διεθνή ύδατα και δεν ανήκουν στην Κίνα, τότε ναι, θα εγγυηθούμε την υπεράσπιση των (διεθνών) συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε να καταληφθούν από μια χώρα», προειδοποίησε ο Spicer. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα «εξασφαλίσει ότι θα προστατευθούν τα συμφέροντά μας», επέμεινε ο ίδιος.

Ο Χ.Κίσινγκερ από την πλευρά του είπε ότι Ουάσινγκτον και Μόσχα πρέπει να στραφεί η μία προς την άλλη και να ξεκινήσει σοβαρός διάλογος!

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι πρέπει να υπάρξει ρεαλιστική προσέγγιση προς τη Ρωσία η οποία δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή αλλά περισσότερο πολιτική.

"Η Ρωσία έχει διασφαλίσει την παγκόσμια ισορροπία πολλές φορές"!

https://www.youtube.com/watch?v=U5Sx-gtQJnU"Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ έχει δείξει ότι είναι υπέρ μιας λιγότερο συγκρουσιακής και περισσότερο πολιτικής προσέγγισης προς τη Ρωσία, Συμφωνώ με την γενική στάση του" τόνισε.

"Η Ρωσία είναι μια χώρα με πολύ ειδική ιστορία, με 11 ζώνες ώρας, φτάνοντας την Ασία, την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Η επίδραση της σε όλες αυτές τις περιοχές είναι πολύ σημαντική. Είναι η αιτία πολλών εντάσεων αλλά επίσης διασφάλισε την παγκόσμια ισορροπία του κόσμου αντιμετωπίζοντας προκλήσεις από την Ασία και από πολλές χώρες στην Ευρώπη" είπε ο Kissinger.

Ο Kissinger εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει προσπάθεια να επιτευχθεί σοβαρός διάλογος ώστε να αποφευχθεί μια μετατόπιση προς σύγκρουση.

Υπογράμμισε επίσης ότι Ευρώπη, ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συμφωνήσουν για τα "όρια της στρατιωτικής πίεσης που εφαρμόζουν".
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/822841313339052033

"Αυτό είναι μεγάλο ζήτημα και η νέα κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με αυτό" είπε ο Kissinger.

"Στη νέα πολυπολική παγκόσμια τάξη, η Ρωσία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως βασικό στοιχείο μιας νέας παγκόσμιας ισορροπίας" ανέφερε.

"Η νέα παγκόσμια τάξη που ΗΠΑ και ΕΕ γνώριζαν έχει τελειώσει. Αυτή έχει αποσυντεθεί και νέα στοιχεία από την Ασία και τον αναπτυσσόμενο κόσμο συμμετέχουν" τόνισε.
https://twitter.com/Defence_blog/status/821425079187886081

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...