Αρχείο

Δυστυχώς κλιμάκωση και ο πόλεμος προ των πυλών: Aλβανικές ειδικές δυνάμεις στις σερβικές περιοχές - Το ΝΑΤΟ στέλνει δυνάμεις της KFOR στο Β.Κοσσυφοπέδιο - Δείτε εικόνες

Μυρίζει μπαρούτι στο Β.Κοσσυφοπέδιο καθώς το ΝΑΤΟ στέλνει δυνάμεις της KFOR στις σερβικές περιοχές ενώ πηγές στα  κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι η συμφωνία των Βρυξελλών του 2013, την οποία η Σερβία επικαλείται, «δεν περιλαμβάνει τις αστυνομικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου», κάτι που φυσικά αποτελεί  μέγα ψεύδος διότι η αλβανική δύναμη Rosy είναι ένοπλες ειδικές δυνάμεις και όχι απλή αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, «οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου δεν έπρεπε και δεν επιδίωξαν έγκριση από την KFOR για να στείλουν την αστυνομία τους σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο» και εδώ ακριβώς η Ρωσία ως μέλος του ΟΗΕ παρεμβαίνει για μη τήρηση συμφωνίας .

Σε άρθρο μας με τίτλο (Γεμίζει ρωσικές βάσεις η Σερβία – H Mόσχα απευθύνει πολεμική προειδοποίηση στους Αλβανούς: «Αποχωρήστε από το Β. Κοσσυφοπέδιο τώρα αλλιώς έχουμε σύρραξη….»), αναφέραμε ότι ο Λαβρόφ  δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά  ότι «οι δυνάμεις των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου δεν θα πρέπει να είναι παρούσες στις περιοχές στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο που κατοικούνται από Σέρβους, λόγω του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με τα σερβικά πρακτορεία ειδήσεων, «Οι Σέρβοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως καταστήσει γνωστό ότι οι αρχές στην Πρίστινα υποχρεούνται να ζητήσουν την έγκριση της KFOR για την πρόθεσή τους να στείλουν τη Δύναμη Ασφάλειας προς τα βόρεια, πράγμα που δεν έγινε».

Η διοίκηση της KFOR στην Πρίστινα είχε αναφέρει ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την ανάπτυξη της αλβανικής μονάδας ειδικών δυνάμεων ROSU στις 14 Ιανουαρίου, και ότι «σύμφωνα με τις τρέχουσες συμφωνίες απαιτείται η  εντολή της KFOR (που απορρέει  από το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ από το 1999)».

Η διοίκηση της KFOR δήλωσε επίσης ότι «μια πιο λεπτομερή εξήγηση» θα πρέπει να ζητηθεί από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε «εκ νέου στην προοπτική ενός πολέμου στα Βαλκάνια, και τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να επιτραπεί ένας νέος πόλεμος στα Βαλκάνια".

Νέος πόλεμος δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία περίπτωση ...αλλά όλο κατά εκεί το πάνε και το φέρνουν οι δυτικοί θέλοντας να επιβάλουν πράγματα τα οποία πλέον  δεν γίνονται αποδεκτά από  κανέναν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...