Αρχείο

Δανειστές: «Σας δίνουμε την αξιολόγηση αν λάβετε μέτρα 4 δισ.» - Βατερλώ ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα πληρώσει ο ελληνικός λαός

Bατερλώ ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τζογάρει στις πλάτες του ελληνικού λαού: Στο τραπέζι έχει πέσει τις τελευταίες ώρες ένα είδος εκβιαστικής συμφωνίας εκ μέρους των δανειστών. Η συμφωνία αυτή απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ, τα οποία ζητάει το ΔΝΤ, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως εκ μέρους των δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει ακόμη κι αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, με ισχυρό δικαίωμα βέτο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές επιμένουν ώστε τα μέτρα ύψους 4 δισ. να συμφωνηθούν και να ανακοινωθούν από τώρα.

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχθεί αυτή την «εκβιαστική συμφωνία», με τον όρο τα μέτρα να ανακοινωθούν το 2018, ή τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να μην έχει πολιτικό κόστος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί ακόμη και την μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 4.500 ευρώ διότι εκτιμά ότι είναι ευκολότερο να πλασαριστεί επικοινωνιακά από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιέζει ώστε στην συνεδρίαση του Eurogroup που θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου να υπάρξει μια δεσμευτική αναφορά ώστε να ικανοποιηθεί ο ένας εκ των δύο όρων για την ποσοτική χαλάρωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης