Αρχείο

Γιατί ο Α.Τσίπρας το 'ριξε στο θέατρο και οι υπουργοί στις περιοδείες; Αναζητούν γέφυρες με το λαό αλλά οι πολίτες τους... φτύνουν

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για να εργαστεί από το εκεί γραφείο του (σήμερα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη για τα Θεοφάνεια) και παρακολούθησε μία ακόμη θεατρική παράσταση συνοδευόμενος από την σύντροφο του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Είναι η τρίτη παράσταση που γίνεται γνωστό ότι παρακολουθεί ο κ. Τσίπρας μέσα στις εορτές (στην προηγούμενη μάλιστα δέχθηκε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα) και προκαλεί εντύπωση γιατί ο πρωθυπουργός το έχει ρίξει στο θέατρο; Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που συνέστησε το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη και το επισκέπτεται τακτικά, όπως επίσης και έδωσε εντολή στους υπουργούς του να βγουν στην επαρχία.

Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται πώς απομακρύνεται από την κοινωνία, χάνει τα ερείσματα του σε αυτή και επιχειρεί τώρα ως αρχηγός... αριστερού κόμματος να αποκαταστήσει τις σχέσεις αυτές. Είναι μάλλον πολύ αργά. Οι Έλληνες αντιλήφθηκαν τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο των δανειστών να υποδουλώσουν την Ελλάδα, να πάρουν τις περιουσίες τους και τα ασημικά της χώρας.

Όταν το σύστημα κατάλαβε ότι με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του σχεδίου του, δημιούργησε το ΣΥΡΙΖΑ και έφερε στην εξουσία την «πρώτη φορά Αριστερά» για να περάσει ότι δεν μπόρεσαν απλά να υλοποιήσουν οι προηγούμενοι. Και ως φαίνεται τα κατάφεραν.

Η σημερινή κυβέρνηση ασκεί αντιλαϊκή πολιτική και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο. Κι αυτό γιατί οι Έλληνες έχουν «φάει» ήδη έξι χρόνια μνημόνια και το βάρος κάθε νέας περικοπής ή εφαρμογής νέου φόρου είναι πολλαπλό. Ήρθε όμως η ώρα που οι πολίτες «ξύπνησαν» και βλέπουν τον πραγματικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. άλλο ότι δεν έχουν εναλλακτική καθώς και ο Κ. Μητσοτάκης γραμμή από συγκεκριμένα κέντρα παίρνει).

Μέσα λοιπόν από την παρουσία του κ. Τσίπρα στα θέατρα (σε κάθε παράσταση έχει επισκεφθεί στα παρασκήνια τους συντελεστές για να φωτογραφηθεί μαζί τους και αυτό δεν είναι τυχαίο), στα μεζεδοπωλεία, όπως έκανε χθες στη Θεσσαλονίκη επιχειρεί να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία και να δείξει ένα... ανθρώπινο πρόσωπο.

Αυτό καταδεικνύει κλίμα προεκλογικό, κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει δεδομένου αυτών που ακολουθούν στην οικονομία και του γεγονότος ότι οι δανειστές ζητούν και άλλο... αίμα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πώς στο χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχουν έντονες διεργασίες και ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι όταν αυτές όταν εξελιχθούν θα κόψουν τον... αέρα της Νέας Δημοκρατίας και θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ψηλά στις δημοσκοπήσεις.

Συνεπώς ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει σε διπλό ταμπλό. Από τη μία επιχειρεί να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με νέα μέτρα που αξιώνουν οι δανειστές με στόχο να συνεχίσει για τη μείωση του χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά αν αντιληφθεί πώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί και κινδυνεύει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις τότε θα το γυρίσει στο δήθεν αντάρτικο και θα προσφύγει σε εκλογές.

Δεν είναι μόνο οι εξορμήσεις του κ. Τσίπρα, το μαρτυρούν αυτό οι προσλήψεις στο Δημόσιο που σχεδιάζονται, ο «μποναμάς» που δόθηκε παραμονές Χριστουγέννων (σ.σ ανεξάρτητα αν από την μία τσέπη μπήκαν και από την άλλη βγήκαν) και βεβαίως και οι περιοδείες καθ' υπόδειξη του πρωθυπουργού στην επαρχία.

Μόνο χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου βρέθηκε στην Κέρκυρα, οι κ.κ. Κουρουμπλής και Σαντορινιός στα Δωδεκάνησα και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στην Τρίπολη. Προγραμματίζονται μάλιστα και νέες περιοδείες. Ενδεικτικά, την προσεχή Τρίτη, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα κάνει επιθεώρηση όλων των έργων στην Κόρινθο, στο λιμάνι και στους σιδηρόδρομους και σύντομα θα αρχίσουν να κόβονται και κορδέλες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ