Αρχείο

Γεννήθηκε η Ελληνο-Σερβική συμμαχία απέναντι στους Αλβανούς - Κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Σε συνέντευξη του στην σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας μετά το περιστατικό με τους αλβανικής καταγωγής στρατιώτες και σε συνδυασμό με τα επεισόδια των Σέρβων με τους Αλβανούς για το τρένο, κάνει λόγο για Ελληνο-σερβική συμμαχία, κατανοώντας την σημασία της χώρας αυτής για την Ελλάδα στα Βαλκάνια. Οι εξελίξεις σε όλα τα θέματα θα είναι ραγδαίες από δω και πέρα και η Ελλάδα ψάχνει συμμάχους..

Παράλληλα, αξιωματούχοι των δύο χωρών αποφάσισαν ενόψει κοινού αλβανικού κινδύνου να καθιερώσουν ένα πιο δυναμικό σχέδιο μελλοντικών επαφών, όπως συμφώνησαν σε μια κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων.

«Έρχομαι στη Σερβία, διότι είναι καιρός για μας η ιστορική φιλία μας και οι ισχυροί  οικονομικοί  και πολιτιστικοί  δεσμοί μας να μας οδηγήσουν  σε μια πραγματική στρατηγική εταιρική σχέση. Σε αυτήν την μοιραία εποχή για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη γενικότερα, οι προκλήσεις γίνονται όλο και πιο πολλές στις περιφερειακές σχέσεις, την ασφάλεια, την μετανάστευση και την οικονομία, για αυτό και χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό επίπεδο  διμερούς συνεργασίας»,  είπε ο Τσίπρας στην σερβική εφημερίδα .

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης, επίσημης διήμερης επίσκεψης στη Σερβία ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με Σέρβους αξιωματούχους και μεταξύ άλλων θα συζητήσει όλα τα σχετικά με το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου- Μετόχια, καθώς και  για τις θέσεις σχετικά με την  ένταξη του αλβανικού μορφώματος στην UNESCO.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες της ΕΕ που δεν έχουν αναγνωρίσει την αυτοανακηρυχθείσα ανεξαρτησία της νότιας σερβικής επαρχίας, είναι γνωστό ότι είναι υπό συνεχή πίεση για να αλλάξει αυτή τη θέση, η οποία είναι πολύ σημαντική για το σερβικό λαό,  αναφέρει το δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υλοποιηθεί φόρουμ ελληνικών και σερβικών επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν  εκατό επιχειρηματίες, ενώ η σερβική πλευρά θα συμμετάσχουν  περίπου 150.

Στην Σερβία έχουν μεταβεί οι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των τραπεζών, οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των υποδομών και της πληροφορικής, επικεφαλείς μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που ενδιαφέρονται για την κατασκευή ξενοδοχείων στο Βελιγράδι, πλοιοκτήτες , και  επιχειρηματίες  που επιθυμούν την δημιουργία ενός εργοστασίου τρακτέρ  στη Σερβία .

Έλληνες και Σέρβοι με μικρά χρονικά «διαλείμματα» συνυπάρχουμε μαζί στην  περιοχή, ενώ  ως σύμμαχοι πολεμήσαμε σε τρεις τουλάχιστον πολέμους.

Ο αλβανικός εθνικισμός βάζει φωτιά στα Βαλκάνια , σύμφωνα με ΝΑΤΟ και διεθνείς εμπειρογνώμονες και πολύ γρήγορα θα χρειαστεί να είμαστε και πάλι «πλάι-πλάι» για αντιμετωπίσουμε τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων και φυσικά την Γερμανία,  η κυβέρνηση της οποίας τρέφει απίστευτο μίσος για τις δύο χώρες.

Ο λόγος είναι ότι και στις δύο χώρες οι Γερμανοί έχασαν πολλά πάρα πολλά από αυτά που ήλπιζαν να επιτύχουν  για να κυριαρχήσουν  στην Ευρώπη. Αυτό δεν το ξεχνούν ποτέ , αλλά βέβαια ούτε και εμείς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ