Πολιτική

Αμετανόητος ο ΓΑΠ: Είμαι περήφανος για την φράση «λεφτά υπάρχουν» αλλά…

Για την απόφασή του να προχωρήσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε εκλογική συνεργασία με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, για την δικαστική περιπέτεια που έχει για την φράση του «λεφτά υπάρχουν» μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε: «Θεωρώ ότι προχωρήσαμε σε αυτή την συνεργασία καθώς ωρίμασε η σκέψη επειδή η χώρα έχει ανάγκη μία προοδευτική πρόταση. Δοκιμάστηκε αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι πολίτες αισθάνονται βαθιά απογοήτευση και βάρη. Οταν είχε στρωθεί ο δρόμος σχετικά με το 2009-2010 όταν σηκώσαμε εμείς το βάρος. Το πρόγραμμα ήταν σχεδόν στο τέλος, οι Ευρωπαίοι είχαν την διάθεση να λασκάρουν τους όρους, όλη η αντιπολίτευση ήταν μαζί του. Τα έκανε άνω κάτω, ακολούθησαν capital controls και ένα βαρύτατο μνημόνιο. Είχαμε κάνει το 90% της προσαρμογής παρά το γεγονός ότι λοιδωρηθήκαμε. Πρέπει να κάνουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι της φιλελεύθερες του ΔΝΤ. Με την αυτονομία μας αυτή η συνεργασία μπορεί να αποδώσει».

 

Για την μήνυση που έγινε εναντίον του για την φράση «λεφτά υπάρχουν» είπε: «Υπήρξε μία πολύ μεγάλη προπαγάνδα και διαστρέβλωση  των λόγων μου. Μου έκοψαν την φράση προτάσσοντας μόνο τα λεφτά υπάρχουν και κόβοντας τα κακώς κείμενα στην χώρα μας και το λέω και σήμερα. Αν κάναμε όλα αυτά που έπρεπε ναι υπήρχαν λεφτά και είμαι υπερήφανος για αυτά που είπα τότε και δεν χαίρομαι που δεν απαντήθηκαν τότε που έπρεπε να απαντηθούν κάποια πράγματα και έμεινε αυτή η στρεβλή άποψη των λόγων μου στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...