Αρχείο

Ένα βήμα πριν την μεγάλη σύγκρουση - Η Ουκρανία ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να αποστείλει ολόκληρο στρατό στην χώρα - Εξοργισμένος ο Β. Πούτιν

Αναζωπύρωση και πάλι στην περιοχή των ανατολικών συνόρων της Ρωσίας  με Ουκρανία και Πολωνία, μετά την αποστολή χιλιάδων αμερικανικών δυνάμεων και την ψήφιση νόμου-πρόκληση από τον Ποροσένκο.  

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας (Verkhovna Rada) ενέκρινε ένα νόμο που θα επιτρέπει σε ξένα στρατεύματα δηλαδή στα νατοϊκά να διεξάγουν  στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του 2017.

Η απόφαση της Rada εγκρίθηκε σε ειδική  συνεδρίαση με 236 ψήφους υπέρ προκαλώντας την οργή της Μόσχας και προσωπικά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko ζήτησε από το κοινοβούλιο να εγκρίνει την απόφασή του να επιτρέψει την παρουσία στο έδαφος της Ουκρανίας στρατιωτικών μονάδων  ξένων στρατευμάτων για συμμετοχή σε στρατιωτικές ασκήσεις το 2017.

Συγκεκριμένα, υπήρξε συζήτηση για την διεξαγωγή ασκήσεων  Ουκρανίας-ΗΠΑ με την επωνυμία «Sea Breeze» και «Quick trident».

Σύμφωνα με το ψήφισμα,  θα επιτραπεί η διεξαγωγή πολυεθνικής  στρατιωτικής άσκησης  και  θα   επιτραπεί η  είσοδος των στρατευμάτων των ΗΠΑ και άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ , αλλά και χωρών-που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «σύμπραξη για την ειρήνη», με  πάνω δέκα χιλιάδες στρατιώτες και εξελιγμένα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό , μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για  365 ημέρες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017.

Η παρουσία όμως 3000 Αμερικανών στην Πολωνία και πολλών άλλων στην Βαλτική προιονίζει την είσοδο τους στην Ουκρανία με κάποιο νομιμοφανές πρόσχημα, ...και κάτι που θα ήταν η πλέον μεγάλη πρόκληση για την Μόσχα.

Η αντίδραση του Πούτιν θα ήταν σίγουρα  ακαριαία και σφοδρή από την παρουσία Αμερικανών δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία,  απαγορεύονταν μέχρι τώρα  οποιαδήποτε παρουσία   ξένου ένοπλου  σχηματισμού ο οποίος δεν προβλέπεται  από το νόμο.

Επίσης στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται η δημιουργία  ξένων στρατιωτικών βάσεων, χωρίς προηγούμενη έγκριση από το πρόεδρο της χώρας.

Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο γεγονός θα αποτελέσει θέμα νέας σύγκρουσης  ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Η Μόσχα δεν επιθυμεί σε οποιαδήποτε περίπτωση την παρουσία Αμερικανικών , Βρετανικών και γερμανικών χερσαίων δυνάμεων δίπλα από τα σύνορα της , εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί cassius belli και δεν πρόκειται να καθίσει με «σταυρωμένα χέρια» .

Για να είμαστε ειλικρινείς Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί  στην Ουκρανία, από την προηγούμενη  ερχόμενη Άνοιξη μαζί  με Βρετανούς, με σκοπό να εκπαιδεύσουν την ουκρανική Εθνοφρουρά.

Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που βρίσκονται  στην Ουκρανία είναι άγνωστος και εάν συνυπολογίσουμε και τις ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες, ο αριθμός αυτός αυξάνεται .

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι  Αμερικανοί έχουν εγκατασταθεί  στο Λβίφ (το πάλαι ποτέ Λβοφ), 60 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά των πολωνικών συνόρων, στη δυτική Ουκρανία και στο Κίεβο.

Η αποστολή των Αμερικανών και του  ΝΑΤΟ είναι να σφίξουν πλέον την «θηλιά» στην Ρωσία …μόνο που ο Βλαδίμηρος παρακολουθεί και την κατάλληλη στιγμή θα κτυπήσει πρώτος μια και καλή.

https://youtu.be/A9B89Cnc12s?t=2

https://youtu.be/I8b-1qJhr28?t=1

https://youtu.be/6O9lTZ7iUo8

https://youtu.be/eUqeN1IKZBY

https://youtu.be/sdNx_YlqqcE?t=3

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ