Πολιτική

Ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει δουλειά, ενώ η κυβέρνηση επαίρεται για την «ανάπτυξη» που έφερε

Ενώ ο υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει περήφανος για τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας και σίγουρος για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκε σε μόλις 52,4%. Δηλαδή μόλις ένας στους δύο ανθρώπους από 15 έως 64 ετών εργάζεται!

Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 52,1% στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 και 51,1% στο τρίτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το ποσοστό της απασχόλησης είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, το οποίο αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 στο 65,5% από 65,3% στο δεύτερο τρίμηνο.

Το ποσοστό απασχόλησης των χωρών του ΟΟΣΑ αυξήθηκε στο 67% από 66,9% στο δεύτερο τρίμηνο του 2016. Η αύξηση στις χώρες του ΟΟΣΑ προήλθε από την απασχόληση των γυναικών, καθώς το σχετικό ποσοστό αυξήθηκε 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας στο 59,4%, ενώ το ποσοστό των ανδρών έμεινε σταθερό στο 74,7%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...