Αρχείο

Έκτακτη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας κρίνει το μέλλον του πλανήτη - Θα την επιτρέψει η νέα τάξη πραγμάτων;

Έκτακτη σύνοδο κορυφής στην Ισλανδία ετοιμάζει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος με τον Πούτιν για το πρώτο προγραμματισμένο ταξίδι του στο εξωτερικό αποκωδικοποιώντας τις προτεραιότητες του με την ανάληψη των καθηκόντων του , αναφέρει ο βρετανικός τύπος , επικαλούμενος ανώνυμες πηγές στην κυβέρνηση. 

Η συνάντηση αυτή του  Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει ιστορικό χαρακτήρα όχι μόνο για τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Τραμπ  θα προσπαθήσει να επιδιώξει μια  « επανεκκίνηση»  των σχέσεων  με το Κρεμλίνο στην Ισλανδία όπου θα είναι ο πιθανός τόπος συνάντησης, σε ένα ριμέικ της συνάντησης  του Ρέικιαβικ μεταξύ του Ρόναλντ Ρήγκαν και του σοβιετικού ηγέτη  Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 1986 κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Τραμπ θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την  την Παρασκευή, προσπαθώντας να επιδιώξει να υλοποιήσει τις προσδοκίες εκατομμυρίων Αμερικανών ψηφοφόρων που τον πίστεψαν αλλά και πολλών ακόμα εκτός των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιδιώξει σε αυτήν την συνάντηση με τον Πούτιν  λένε οι πηγές,  μια συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων ως μια "σπονδή"  για την επαναφορά των σχέσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα Sunday Times γράφει ότι η Μόσχα έχει ήδη συμφωνήσει  σε μια σύνοδο κορυφής Τραμπ -Πούτιν.

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι  δεν γνώριζε τέτοια σχέδια, αλλά είναι  πρόθυμη  να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής που θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

«Η ισλανδική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ερώτημα σε σχέση με αυτό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Gudlaugur Thor Thordarson απαντώντας σε ερώτηση της  ειδησεογραφικής ιστοσελίδας mbl.is.

«Αν αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον κάνουν επίσημη αίτηση στην ισλανδική κυβέρνηση για να διοργανωθεί μια σύνοδο κορυφής στο Ρέικιαβικ θα το δούμε θετικά , έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενθυμούμενοι  τη σύνοδο κορυφής  το 1986», είπε ο ίδιος.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει το θαυμασμό για τον Πούτιν, ενώ αποδέχεται  απρόθυμα το  συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αναφέρει  ότι Ρώσοι χάκερ ενέργησαν  κατ 'εντολήν του Κρεμλίνου στις εκλογές των ΗΠΑ.

Σε μια συνέντευξη του στην γνωστή εφημερίδα «The Wall Street Journal» ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα άρει τις κυρώσεις που έχουν  επιβληθεί στην Ρωσία σε σχέση με τις υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις της Μόσχας, αν η Ρωσία βοηθήσει τις ΗΠΑ σχετικά με τους βασικούς στόχους της , όπως η καταπολέμηση των ομάδων του ISIS .

Η ουσία όμως είναι ότι η νέα τάξη πραγμάτων καραδοκεί και δεν επιθυμεί σε καμία των περιπτώσεων σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, εκτός και εάν κάνει ανακωχή για κάποιο διάστημα ελέω Κίνας .

Σε άρθρο μας με τίτλο (  Το σχέδιο του «δόκτωρ» Χένρι Κίσινγκερ: Ρωσία και ΗΠΑ εναντίον Κίνας- Στόχος πλέον το Πεκίνο και η στρατηγική συμμαχία με τη Μόσχα), είχαμε αναφέρει ότι ετοιμάζεται νέο «κόλπο γκρόσο» του γνωστού «ιέρακα» της νέας τάξης πραγμάτων και πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος  έδωσε τις «κατευθύνσεις του» στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για το πώς θα «ενώσει Ρωσία και  Ηνωμένες Πολιτείες» ώστε να σαμποτάρουν την στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας που αποτελεί απειλή και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Ο Κίσινγκερ γνωρίζει ότι υπάρχει μια  φιλο-αμερικανική ελίτ στη Ρωσία που εργάζεται  για τη δημιουργία και την ανάδειξη της «κινεζικής απειλής», η οποία  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Δύση.

Πρόκειται για τον έλεγχο της ηγεμονίας του πλανήτη και όλες οι υπερδυνάμεις πρέπει και οφείλουν να τα βρούνε …αλλιώς αλίμονο μας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...