Αρχείο

«Άνοιξε το τριώδιο» ο Β. Πούτιν και «μασκαρεύει» πυρηνικούς πυραύλους που θα γίνουν «αόρατοι» - Συναγερμός σε ΝΑΤΟ-ΕΕ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

«Απάντηση» του Κρεμλίνου στις μαζικές μετακινήσεις νατοϊκών δυνάμεων στα σύνορα της Ρωσίας , πραγματοποιείται με την μετακίνηση  πυρηνικών πυραύλων  στα σύνορα με την Ευρώπη , ενώ θα «μασκαρευτούν» τόσο καλά όσο απαιτείται για να μην «ανιχνεύονται» , προκαλώντας συναγερμό σε  ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η Ρωσία έχει έτοιμα 1.500 ειδικά πακέτα καμουφλάζ που θα χρησιμοποιηθούν για τους εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων που διαθέτει.

Δεν πρόκειται  για απλά καλύμματα αλλά για τους τύπους  MKT-4L και MKT-2S, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν άκρως αποτελεσματικά τα συστήματα αυτά  από την αναγνώριση μέσω ραντάρ, ακόμη και δορυφόρων.

«Προτεραιότητα δόθηκε σε εκτοξευτές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που θα φέρουν πυρηνική κεφαλή  για να καταστούν μη ανιχνεύσιμοι», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Αμερικανική ταξιαρχία εισήλθε στην Πολωνία προκαλώντας την ρωσική στρατιωτική δυτική περιφέρεια – Πανέτοιμοι 50.000 πάνοπλοι Ρώσοι – Σε θέση μάχης εκατοντάδες άρματα), είχαμε αναφέρει ότι η αμερικανική  τεθωρακισμένη ταξιαρχία που κατέφθασε στην Πολωνία περιλαμβάνει  περίπου 3.500 στρατιώτες και πάνω από 1.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης  Abrams , ΤΟΜΑ  Bradley και αυτοκινούμενα πυροβόλα Paladin .

Στην απέναντι  πλευρά των συνόρων που θα σταθμεύσουν οι Αμερικανοί υπάρχουν τουλάχιστον 50.000 πάνοπλοι Ρώσοι , εκατοντάδες άρματα μάχης , αυτοκινούμενα πυροβόλα, πύραυλοι εδάφους -εδάφους και πολλά "άλλα".

Σε άμεση λοιπόν "απάντηση" η Ρωσία ενισχύει συνεχώς το πυρηνικό οπλοστάσιό της  σε μια προσπάθεια να μετατρέψει τους  εκτοξευτές πυραύλων σε  μη ανιχνεύσιμους από τα επίγεια και εναέρια συστήματα ανίχνευσης του ΝΑΤΟ , μέχρι το τέλος του 2017.

Ανώτατοι αξιωματικοί  αποκάλυψαν τις τελευταίες αναβαθμίσεις για τους  κινητούς εκτοξευτές  πυραύλων, πολλοί από τους  οποίους έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ευρώπη, αναφέρουν βρετανικές πηγές.

Τώρα το ρωσικό επιτελείο  όμως θέλει να διασφαλίσει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα δύναται εύκολα να παρατηρεί τις  μαζικές πολεμικές μετακινήσεις  πυραύλων στα πλαίσια της περιβόητης Μασκίροβκα και να δρα οπουδήποτε χωρίς προειδοποίηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2016 από την ομοσπονδία Αμερικανών επιστημόνων, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν  7.000 πυρηνικές κεφαλές, με 1.750 από αυτές να έχουν αναπτυχθεί.

Η Ρωσία έχει σε εξέλιξη  ένα τεράστιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πυρηνικών της  όπλων , με νέες πυραύλους, κεφαλές και  συστήματα εκτόξευσης .

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι αναβιώνουν και τα περιβόητα «πυρηνικά τρένα», τα οποία έχουν  σχεδιαστεί για να κινούνται  διαρκώς στην αχανή ρωσική επικράτεια  «μεταμφιεσμένο» σε απλά εμπορικά  τρένα, ανεβάζοντας και άλλο την θερμοκρασία .

Η  ένταση μεγαλώνει με την εκλογή του Ν.Τραμπ , την άνοδο της άκρας δεξιάς, τις ρωσικές απειλές στο ΝΑΤΟ , και την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας, προμηνύοντας ότι  αυτή είναι η αρχή ενός  Γ 'Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρουν Βρετανοί ειδικοί αναλυτές.

Το πιο σημαντικό όμως το έχει δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος φοβάται τα χειρότερα διότι όπως είπε «ο Τραμπ δεν είναι «ο άνθρωπος τους» στις ΗΠΑ», λέγοντας τρομερά παρά πολλά με μία μόνο πρόταση.

https://youtu.be/HkGgFU-9z3I?t=32

 

 

https://youtu.be/XMKYifhVM8Q?t=5

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...