Αρχείο

Άγριος τσακωμός Κοτζιά-Αναστασιάδη - Οι φωνές ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν σε όλο το ξενοδοχείο - Σοβαρή διάσταση μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας

Η διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας πήρε σάρκα και οστά στην Γενεύη, όταν έγινε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά.

Η κίνηση και μόνο του Νίκου Αναστασιάδη να εμφανιστεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό χωρίς την επίσημη ιδιότητά του και να εξισώσει εαυτόν με τον εκπρόσωπο ενός μη αναγνωρισμένου κρατιδίου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα.  Αυτό, και όχι μόνο, έχει προκαλέσει σοβαρή ρήξη μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.

Οι δυο άνδρες τσακώθηκαν άγρια στο λόμπι του ξενοδοχείου και οι φωνές ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν σχεδόν σε όλο το κτίριο! Η διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ο οποίος είχε δηλώσει με νόημα ότι "όλοι έχουμε ιστορικές ευθύνες για το Κυπριακό".

Η Αθήνα επιμένει στο θέμα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεικτικό της κρίσης που υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης" που πρόσκειται στο Νίκο Αναστασιάδη με τίτλο «Συνέχεια ήθελε ο γ.γ. όχι όμως ο Κοτζιάς» και υπότιτλο: «Σύγχιση από εσπευσμένες ανακοινώσεις του Έλληνα υπεξ».

Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολυθεί επικοινωνιακή επίθεση με στόχο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά προκειμένου να εξυπηρετηθούν ισχυρά γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή. Ο Υπουργός, έχει κρατήσει μια άκρως πατριωτική στάση στο θέμα του Κυπριακού και όπως φαίνεται κάποιοι ενοχλούνται.

Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης επιτίθεται στον κ. Κοτζιά το τελευταίο διάστημα, εμμέσως βέβαια, δίοτι ο Ελληνας ΥΠΕΞ, με τη συμβουλή της Ρωσίας, έχει θέσει βέτο και επιθυμει να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός κατοχής για να προχωρήσει η λύση του κυπριακού. Ο Ν. Αναστιάδης υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ τον πολεμά και σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είχε αναφέρει το pentapostagma.gr, o Πρόεδρος της Κύπρου είχε ζητήσει από τον Α. Τσίπρα να τον καθαιρέσει.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ