Πνευματικά ωφέλιμα

Άγιος Πατροκοσμάς: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας».

Ο κόσμος μας μοιάζει σήμερα να φέρνει γύρους με αστραπιαίες ταχύτητες πάνω σε έναν κρατήρα ενεργού ηφαιστείου. Πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με την πεπερασμένη μας λογική, συμβαίνουν καθημερινά.

Όλα δείχνουν πως έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία βαδίζοντας με βήμα ταχύ προς τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε λίγο καιρό δεν θα ακούμε και δεν θα μαθαίνουμε τίποτα και στο τέλος οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγκες, όπως μας προειδοποίησε ο Πατέρας του Γένους μας, ο Ισαπόστολος, Οσιομάρτυρας και Εθνομάρτυρας, Θαυματουργός και Προφήτης, ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός.

Ο Άγιος Κοσμάς είχε προβλέψει επίσης την επιδρομή των "αλλοφύλων" με σκοπό να μας αλλάξουν τα έθιμα: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας», (χειρόγραφο Βασ. Βασιλοπούλου). Και οι παρελάσεις τους στους δρόμους των δικών μας πόλεων δίνουν εν μέρει το "δικαίωμα" στο διάβολο να προκαλέσει καταστροφές είτε από εσωτερική βία, είτε από το πέρασμα των ανήθικων «βρωμερών εθνών» από τη χώρα μας αργότερα, σαν εκστρατευτικό σώμα: «Αλλοίμονο στους κάμπους. Θάρθουν βρωμερά έθνη. Όταν έρθουν μη φοβάστε, όταν θα φεύγουν αναμερίστε». (Δηλ. θα είναι ανήθικοι και ισχυρογνώμονες, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί… και από μακριά! 122η προφητεία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχολιάζει ο Μοναχός Λεόντιος, από την Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγιώνυμου Όρους).

Δυστυχώς, επιτρέψαμε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, με τη μασονία και τα άλλα όργανα της, να αλώσει και την πατρίδα μας, τοποθετώντας άθεους και πλανεμένους πολιτικούς σε θέσεις κλειδιά, αλλά και Δημάρχους στους δημαρχιακούς θώκους των μεγάλων πόλεων, πειθήνια όργανα τους, οι οποίοι έχουν κάποια ηθική πληγή, την οποία η Ν.Τ. γνωρίζει ώστε να μπορεί να τους ελέγχει και να τους χρησιμοποιεί απόλυτα.

Δυστυχώς, δεν γνωρίσαμε τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, τον Άτλαντα της Ορθοδοξίας, του οποίου τη μνήμη σήμερα εορτάζουμε, ο οποίος στο "Θρήνο για την Άλωση της Θεσσαλονίκης" έγραψε πως, ή αδιαφορία για τα πολιτικά πράγματα και η αμέλεια για τη Σωτηρία της ψυχής μας, θα οδηγούν πάντοτε σε αλώσεις...

«Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας» προφήτεψε ο Άγιος και έλαχε στη γενιά μας να ζήσει αυτές τις τραγικές καταστάσεις. Γέμισαν οι στάσεις της Αθήνας από αφίσες που εξυμνούν την ομοφυλοφιλία, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση, ούτε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως πως υπάρχουν και πνευματικοί νόμοι οι οποίοι δεν αλλάζουν με τον καιρό, γι΄αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο καταστράφηκαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, αλλά και τον τρόπο, δηλαδή με φωτιά και θειάφι.

Ας αναλογιστούμε τα λάθη και τις παραλήψεις μας και ας έρθουμε σε μετάνοια. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι τραγικές, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απολεπιζόμαστε.

Ο Προστάτης της Γενιάς μας, ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης, που έδωσε τη ζωή του για τη δική μας Σωτηρία, μας είπε πως ο μακρόθυμος Θεός, θα μας διαφυλάξει και θα μας ανυψώσει, όχι επειδή εμείς το αξίζουμε, αλλά χάρη των Αγίων μας και τον προγόνων μας.

Ίσως στο πάνσοφο σχέδιο του Θεού, ισχύει και για εμάς, τους απογόνους Ελλήνων ενδόξων προγόνων, ο σημαντικότερος λόγος που επιλέχθηκε το Γένος μας από καταβολής κόσμου, που δεν είναι άλλος, από τον Ευαγγελισμό της Οικουμένης στην Αλήθεια του Τριαδικού Θεού, όπως μας γνώρισε ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός, το καύχημα του Γένους μας. ( Αγίου Νεκταρίου «Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν»).

Ο Θεός να δώσει. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

«Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (κεφ. 12, 20-25) Οι Έλληνες ζητούν να δουν τον Ιησού».

20. Ήταν τότε μερικοί Έλληνες από εκείνους που ανέβαιναν για να προσκυνήσουν στην εορτή (Πάσχα).
21. Αυτοί λοιπόν πλησίασαν το Φίλιππο, που ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, και τον παρακαλούσαν λέγοντας: «Κύριε, θέλουμε να δούμε τον Ιησού».
22. Έρχεται ο Φίλιππος και το λέει στον Ανδρέα. Έρχονται ο Ανδρέας και ο Φίλιππος και το λένε στον Ιησού.
23. Τότε ο Ιησούς τούς αποκρίνεται λέγοντας: «Έχει έρθει η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου.
24. Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, αν δεν πεθάνει ο κόκκος του σίτου όταν πέσει στη γη, αυτός μόνος μένει. Αν όμως πεθάνει, φέρει πολύ καρπό.
25. Εκείνος που αγαπά τη ζωή του τη χάνει κι εκείνος που μισεί τη ζωή του στον κόσμο τούτο θα τη φυλάξει σε ζωή αιώνια.

19 Ιανουαρίου 2016
Αγίου Μάρκου του Ευγενικού
Α.Δ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ