Αρχείο

"Στα 4 η κυβέρνηση" - Ωμή παρέμβαση του Ρ. Τ. Ερντογάν στα εσωτερικά μας: Καθηγητής σε Ελληνικό ιδιωτικό σχολείο «ξηλώθηκε» ως γκιουλενιστής!

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης η απομάκρυνση ενός καθηγητή από τη θέση του σε ιδιωτικό σχολείο της μουσουλμανικής κοινότητας, με τη δικαιολογία ότι ήταν οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούν ως τον πρωτοστάτη του στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον τους, την 15 Ιουλίου του 2016.

Το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1964 και είναι ένα από τα δύο σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (το δεύτερο στην Κομοτηνή), τα οποία η Ελλάδα δημιούργησε αν και δεν προκύπτει σχετική υποχρέωση από τη Συνθήκη της Λωζάννης και στα οποία η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται κατά 50% στα τουρκικά και κατά 50% στα ελληνικά (σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο που υπογράφτηκε το 1968). Υποχρεωτικά, ο διευθυντής τους είναι μουσουλμάνος και ο υποδιευθυντής τους χριστιανός – και οι δύο, βέβαια, είναι Ελληνες πολίτες.

Το θέμα με τον εκπαιδευτικό, ο οποίος εργάζεται στο σχολείο της Ξάνθης και διδάσκει μαθηματικά, ανέκυψε στις αρχές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Από τότε, παρανόμως, ο εκπαιδευτικός βρίσκεται εκτός τάξης, παρότι ο νόμος 4415/2016 προβλέπει ότι οι απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία πρέπει να είναι αιτιολογημένες και η τυχόν καταχρηστικότητά τους κρίνεται από συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας. Τέτοια απόφαση συμβουλίου δεν υπάρχει, όπως έχει αναφέρει και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Και εύλογα, λόγος απόλυσης με αιτιολογία τη θρησκευτική πίστη δεν υφίσταται. Μάλιστα, να τονιστεί ότι το να είναι κάποιος μουσουλμάνος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προσληφθεί στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο. Από την άλλη, κύκλοι στην Ξάνθη επιχειρούν να δικαιολογήσουν την απόφαση της απόλυσης, λέγοντας ότι υπήρξαν εναντίον του αντιδράσεις γονέων.

Ταυτόχρονα γίνεται και μια απίστευτη καταγγελία από το xanthinet, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη.

Αναλυτικά:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε από το πουθενά να δημιουργήσει θέμα με τους νόμιμους – διορισμένους από την ελληνική πολιτεία Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης ζητώντας και επίσημα πλέον την άμεση παραίτηση τους με την αιτιολογία πως θα αντικατασταθούν από καινούρια πρόσωπα. Φυσικά τα όσα αρχικά γράφτηκαν περί βέτου από τον Πάνο Καμένο αποδείχθηκαν λόγια του αέρα αφού για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την Υπουργική του καρέκλα και για να μην τη χάσει δεν τολμάει να πει ούτε ένα ΟΧΙ στον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάζω στον τοπικό τύπο της Ξάνθης πως ι ΑΝΕΛ στηρίζουν το θεσμό του νόμιμου Μουφτή και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να βρίσω. Πριν από λίγους μόλις μήνες και ενώ βρισκόταν στην Ξάνθη ο Πάνος Καμένος, απευθυνόμενος στον νυν νόμιμο Μουφτή Ξάνθης του είπε κατά λέξη «μη φοβάσαι, είμαστε μαζί σου». Δε θυμάμαι να του είπε «μη φοβάσαι, εμείς στηρίζουμε το θεσμό του διορισμένου Μουφτή». Θα μου πείτε βέβαια ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες όταν στη μέση υπάρχει Υπουργική καρέκλα.

Πέρα όμως από τη στάση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, μου προκαλεί εντύπωση η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την παραίτηση των δυο νόμιμων Μουφτήδων ενώ γνωρίζει πως με απόφαση Προέδρου της Δημοκρατίας η θητεία τους λήγει τον Αύγουστο του 2021. Γιατί άραγε τόση βιασύνη; Ποιος – ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν την άμεση απομάκρυνση των δυο διορισμένων Μουφτήδων; Μήπως κύκλοι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με τους οποίους έχουν πολλά πάρε δώσε οι μουσουλμάνοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ