Πολιτική

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής - 415 σελίδων - που συνέταξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το προσχέδιο χωρίζεται σε δύο κεντρικά κεφάλαια, όπου περιγράφονται τα ευρήματα για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων αντίστοιχα.

Αναφορικά με τα ΜΜΕ υπάρχουν ξεχωριστές εκθέσεις για τις εξής επιχειρήσεις: Star, Ant1, Πήγασος, Alpha, Mega, ΔΟΛ, Παραπολιτικά, Καθημερινές Εκδόσεις, Alter, Αυγή, Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΙ, Κήρυκας Χανίων, Mad Tv, Raelmedia, Αττικές Εκδόσεις, Ιδεοδρόμιο, ΕΒΕ, Ναυτεμπορική, Kontramedia.

Στο προσχέδιο του πορίσματος, τα μέλη της πλειοψηφίας καταλογίζουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των τραπεζών, ενώ αναφέρονται σε σοβαρές παραβιάσεις του τραπεζικού δικαίου, με χορηγήσεις δανείων δίχως επαρκείς τραπεζικές εγγυήσεις.

Ταυτόχρονα, στα ΜΜΕ καταλογίζουν βαριά πλημμελήματα, πρακτικές ιδιοποίησης τραπεζικών δανείων και χρήση τους για άλλους σκοπούς.

Ουσιαστικά, οι εκθέσεις που έχουν συντάξει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ στηρίζονται, κυρίως, στα σχετικά πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας και... διανθίζονται απο πολιτικά συμπεράσματα! Καμία ουσία, δηλαδή!

Όλα… καλά με την «Αυγή»!

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των Τραπεζών, αλλά και όσα κατατέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, τα δάνεια της εφημερίδας ΑΥΓΗ εξυπηρετούνται κανονικά. Επίσης, το 2015 η εφημερίδα ρύθμισε τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους», αναφέρεται στο προσχέδιο του πορίσματος για την εφημερίδα «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λείπει, ωστόσο, ως δια... μαγείας, η παραμικρή αναφορά για την ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της εταιρείας!
Τι αναφέρει για τα δάνεια των κομμάτων

Επίσης, παρουσιάζονται τα ευρήματα για τις δανειακές συμβάσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, με ενισχυμένες αναφορές στο λεγόμενο «πόρισμα Καλούδη».

Στο κεφάλαιο «Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τα δύο κόμματα να προχωρήσουν σε ευνοϊκή ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων και να δεσμευτούν ότι θα την τηρήσουν.

Αναφορές γίνονται, επίσης, στην εφημερίδα «Κήρυκας των Χανίων», που φέρεται να ανήκει στην οικογένεια Μητσοτάκη: «Στην περίπτωση της τουλάχιστον επί μία δεκαετία "εν υπνώσει" δανειοδότησης της εφημερίδας "ΚΗΡΥΚΑΣ Χανίων" αποτυπώνεται μια ιδιαίτερη πλευρά των αδιαφανών σχέσεων πολιτικής εξουσίας και τραπεζικού συστήματος».
Με το δικό της πόρισμα απαντά η ΝΔ

Η διαρροή του πορίσματος της κυβερνητικής παράταξης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ, που διέρρευσε με τη σειρά της ότι έχει έτοιμο πόρισμα 108 σελίδων, στο οποίο καταλογίζουν προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι ζήτησε ευνοϊκή μεταχείριση από τις τράπεζες για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γίνονται αναφορές και στις «γκρίζες» ζώνες με το κτίριο της Κουμουνδούρου και την off shore της εφημερίδας «Αυγή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος
Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...