Αρχείο

Τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς τις σερβικές περιοχές του Β.Κοσόβου - Οι πρώτες εικόνες - Η Ρωσία ενώνει τα "κομμάτια" της Σερβίας: 3 χώρες αλλάζουν σύνορα!

Του Βασίλη Καπούλα

Τεθωρακισμένα οχήματα της δύναμης KFOR κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το Β.Κοσσυφοπέδιο και τις σερβικές περιοχές της Μιτρόβιτσα καθώς υπάρχει μεγάλη ένταση. Τα τεθωρακισμένα όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω εντοπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο  Πρίστινα-Μιτρόβιτσα. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή...

Ξεχάστε τα Δυτικά Βαλκάνια όπως τα γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Τουλάχιστον 3 χώρες θα αλλάξουν...σύνορα. Η Ρωσία θα ενώσει τα "κομμάτια" της Σερβίας...

 Οι ΗΠΑ προσπαθούν απλά να μειώσουν τις εντάσεις στην περιοχή καθώς η δύναμη τους έχει μειωθεί αισθητά.Για τους Βόσνιους και Κροάτες, η ήττα της Χ.Κλίντον στις εκλογές ισοδυναμεί με ήττα στο πεδίο της μάχης. Και αυτό...

Γιατί οι κυβερνήσεις Κλίντον και Ομπάμα ήταν υπέρ και προωθούσαν την διάλυση της Σερβίας...

Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα για την Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η εξασθένηση του Ρ.Τ.Ερντογάν. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν τους πρόσφερε ισχυρή υποστήριξη για μια ενιαία Βοσνία-Ερζεγοβίνη παρά την αντίθεση της Σερβίας.

Οι Σέρβοι της Βοσνίας κάθε ημέρα που περνάει έχουν περισσότερες ευκαιρίες για ανεξαρτησία.

Με έναν Ρ.Τ.Ερντογάν πιόνι στα χέρια του Β.Πούτιν, η πολιτική της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έχει χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2018 θα λάβει χώρα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. Για τους Βόσνιους αυτό είναι κάτι απαράδεκτο και μέχρι πρόσφατα με την υποστήριξη της κυβέρνησης Μ.Ομπάμα απείλησαν με πόλεμο τους Σέρβους.

Με την εκλογή του Ν.Τραμπ αυτό θα αλλάξει.

Κύριος σύμμαχος των Σέρβων της Βοσνίας είναι η Ρωσία και όχι η Σερβία.

Με την Ρωσία και την υποστήριξη της θα διοργανωθεί το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Οι εντάσεις και εδώ θα αυξηθούν. Όπως σας ενημέρωσε το pentapostagma.gr το πρωί, πόλεμο κατά των Σέρβων θέλουν οι Βόσνιοι, με τον στρατηγό Atif Dudakovic, διοικητή του πέμπτου Σώματος Στρατού, να καλεί τους νέους να ξεσηκωθούν και να πάρουν τα όπλα.

«Κάθε Βόσνιος πρέπει να προετοιμαστεί, να εκπαιδευθεί σύντομα, να αγοράσει μπότες, σακίδια και να τους δοθούν όπλα. Σας ζητάω να αναπτύξετε την κουλτούρας της μνήμης και να υπερασπιστείτε την Βοσνία», δήλωσε ο Dudakovic.
Ο Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης των Σέρβων της Βοσνίας Nenad Stevandic είπε ότι το περιστατικό αυτό «ξεσκέπασε τις πραγματικές προθέσεις» των Βοσνίων.

«Όλο τα μίσος των Βοσνίων προς τους Σέρβους δεν είναι μόνο πολιτικό, αλλά είναι ένα μίσος το οποίο έχει σαν στόχο και σκοπό να οδηγήσει στον πόλεμο. Είναι καθήκον μας να είμαστε σοβαροί και να απαντήσουμε στις προκλήσεις των Βοσνίων ακόμα και με τα όπλα.»

Ο Πρόεδρος των Σερβοβόσνιων Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι τα διαβατήρια της Βοσνίας δεν θα τα χρησιμοποιούν πλέον οι Σέρβοι κατά την προσεχή περίοδο και θα τα αποκηρύξουν δημοσίως , προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα χρησιμοποιεί μόνο το σερβικό διαβατήριο που διαθέτει.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο Κόσοβο.

Στην καλύτερη περίπτωση για τους Αλβανούς, θα χάσουν τις σερβικές περιοχές.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Hashim Thaci, το είπε πρόσφατα

"Όλες οι προκαταλήψεις πρέπει να εξαφανιστούν. Το Κόσοβο πρέπει να εγκαθιδρύσει άμεσες σχέσεις  με τη Ρωσία. Το Κόσοβο δεν έβλαψε ποτέ τη Ρωσία. Γι αυτό το Κόσοβο δεν πρέπει να τιμωρηθεί, δεν δικαιούται άνιση μεταχείριση"

Αυτά είπε ο Thaci  κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Τουρκία για συνάντηση με τον  Ρ.Τ.Ερντογάν.

Μήπως έμαθε κάτι;

Τα μνημεία των  Bill Clinton και Hillary  είναι ακόμα στο Κόσοβο. Θεωρούνται εθνικοί ήρωες για του Αλβανούς...

Αλλά οι καιροί άλλαξαν...

https://www.youtube.com/watch?v=xszaR7njJbk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...