Αρχείο

Πολεμικές προετοιμασιες από τις ΗΠΑ - Ο Τραμπ ετοιμάζει μεγάλο και ισχυρό πολεμικό στόλο - Φοβάται Ρωσία και Κίνα οι οποίες ήδη κυριαρχούν στους Ωκεανούς

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ κινείται πάνω σε σωστά «βήματα» όσον  αφορά την χώρα του και για αυτό ετοιμάζει νέο πανίσχυρο αμερικανικό στόλο απαιτώντας περισσότερα πλοία για το πολεμικό ναυτικό καθ΄ υπέρβαση των άλλων κλάδων . 

usnavyship-778569

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ναυπήγηση πλοίων μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου με στόχο  να καλυφτεί η απόσταση από την «ανακάμπτουσα» Ρωσία και την λίαν επικίνδυνη Κίνα.

Η πρόταση αφορά την ναυπήγηση 61  πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ώστε ο συνολικός αριθμός να ανέλθει σε 335 πλοία,  και είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή  που είχε αναφερθεί από τον ηγέτη  των Ρεπουμπλικανών στην προεκλογική εκστρατεία.

Η είδηση αυτή  έχει δώσει «φτερά» στα αμερικανικά  ναυπηγεία που μέχρι σήμερα αντιμετώπιζαν πολλά και μεγάλα προβλήματα από την λίαν περιορισμένη χρηματοδότηση  για την κατασκευή πολεμικών πλοίων .

Στο ναυπηγείο του  Μέιν , οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον τους και στο άκουσμα περί ναυπήγησης τόσων  πολεμικών σκαφών , αναρωτήθηκαν  από που θα προέλθουν  τα δισεκατομμύρια δολάρια για να υλοποιηθεί το έργο αυτό.

«Είτε το Κογκρέσο και η κυβέρνηση μπορούν  να χρηματοδοτήσουν  πραγματικά », δήλωσε ο Rich Nolan, πρόεδρος της μεγαλύτερης ένωσης  ναυπηγείων των ΗΠΑ.

Η ενίσχυση της αμερικανικής ναυπηγικής βιομηχανίας για την επίτευξη του στόχου κατασκευής των  πολεμικών πλοίων για το ναυτικό των ΗΠΑ  θα  απαιτήσει ένα πόσο  5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ετήσια δαπάνη του ναυτικού , σύμφωνα με μια εκτίμηση από τον αναλυτή Ronald O'Rourke ο οποίος ανήκει στην υπηρεσία κυβερνητικών οικονομικών ερευνών του Κογκρέσου.

Η αναθεωρημένη Αξιολόγηση της δομής των σκαφών επιφανείας του αμερικανικού ναυτικού θέλει σχετικά άμεσα  άλλα 47 πλοία, συμπεριλαμβανομένων ενός  αεροπλανοφόρου , 16 αντιτορπιλικών κλάσεως «USS Zumwalt» που κατασκευάζονται στο Μέιν  και 18 επιθετικών υποβρυχίων κλάσεως typhoon  που κατασκευάζονται σε  Κονέκτικατ, Ρόουντ Άιλαντ και Βιρτζίνια. Επίσης απαιτείται η κατασκευή μεγάλων αποβατικών  πλοίων, αλλά και πολεμικών πλοίων γενικών καθηκόντων .

«Εκτός του ότι είναι καλό για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ , ένας μεγάλος στόλος θα ήταν καλύτερο και για το ίδιο το ναυτικό το οποίο θα αποστέλλει πλοία σε όλο τον κόσμο για μικρότερο διάστημα , ενώ  τα πλοία  θα έχουν περισσότερο χρόνο για συντήρηση», δήλωσε ο Matthew Paxton πρόεδρος του συμβουλίου ναυπηγών της Αμερικής.

sixth-american-fleet-67435-1600x1200

«Η Ρωσία και η Κίνα  συνεχίζουν ακάθεκτες να «χτίζουν» πανίσχυρο πολεμικά πλοία και υποβρύχια », είπε ο ίδιος.

Πολλοί αμυντικοί αναλυτές συμφωνούν ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες των ΗΠΑ έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν πρόκειται για πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και άρματα μάχης.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έχει σήμερα 274 πλοία στην δύναμη του που απέχει  πολύ μακριά από τον στόχο των 335 πλοίων .

Την ίδια στιγμή η Ρωσία ετοιμάζει ένα τρομακτικό στόλο επιφανείας ενώ τα υποβρύχια της ήδη θεωρούνται ¨απρόσβλητα", όσο για την Κίνα έχει στόχο την δημιουργία στόλου 450 πλοίων και υποβρυχίων, κάτι που υπονοεί ηγεμονικές τάσεις σίγουρα.

 

https://youtu.be/mvmEDLFvhyg

https://youtu.be/7-2Vm7k0uW4?t=8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ