Αρχείο

Ο Κιλιτσντάρογλου δίνει «στεγνά» τον Ερντογάν: «Έδωσες όπλα στους τζιχαντιστές να πολεμήσουν τον Άσαντ και με αυτά σκοτώνουν Τούρκους πολίτες»

Στην Τουρκία που συγκλονίζεται από τα τρομοκρατικά χτυπήματα και βλέπει την οικονομία της να συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος του Ρ.Τ. Ερντογάν και του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου έδωσε «στεγνά» τον Τούρκο πρόεδρο κατηγορώντας τον πώς υπέθαλπε και εξόπλιζε τους τζιχαντιστές. «Τα όπλα που έδωσες στον ISIS προκειμένου να ανατρέψει τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ έχουν επιστέψει στην Τουρκία και χρησιμοποιούνται για να σκοτώνονται Τούρκοι πολίτες», είπε χθες μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.

Συνέχισε μάλιστα τις αποκαλύψεις σε βάρος του Ρ.Τ. Ερντογάν (να θυμίσουμε πώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι αυτός που δήλωσε πώς η Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 νησιά στο Αιγαίο και κάλεσε για την διεκδίκηση τους δια των όπλων) επισημαίνοντας πώς «η Τουρκία περιέθαλπε τζιχαντιστές από τη Συρία σε νοσοκομεία της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και στο νυχτερινό κλάμπ Reina από τον αιμοσταγή τζιχαντιστή που ακόμη αναζητούν οι τουρκικές αρχές, αποκαλύπτοντας μάλιστα πώς υπάρχει διάλογος μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης με παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Στη συνομιλία αυτά αποκαλύπτεται πώς Τούρκοι από 70 πόλεις της χώρας έχουν ενταχθεί στον ISIS και τους έχουν δοθεί όπλα από την Τουρκία με σκοπό να πολεμήσουν και να ανατρέψουν τον Άσαντ. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Ρ.Τ. Ερντογάν βρίσκεται να πολεμάει τους τζιχαντιστές με την Ρωσία. Αυτό είναι που πληρώνει σήμερα. Οι τζιχαντιστές έχουν εξεγερθεί κατά της Τουρκίας.

Πολεμάει επίσης και τους Κούρδους στη Συρία τους οποίους στηρίζουν οι ΗΠΑ, κάτι που έχει προκαλέσει την σύγκρουση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον. Χθες τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ για να κατηγορήσει τις ΗΠΑ για ενίσχυση των Κούρδων και να ζητήσει την παύση αυτής της τακτικής.

Είναι αυτό που έχουμε γράψει αρκετές φορές, ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν άνοιξε πολλά μέτωπα εντός και εκτός της χώρας του και βυθίζεται στο χάος. Οι αποκαλύψεις μάλιστα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στον οποίο κάποιοι αποδίδουν και σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενόχλησαν την κυβέρνηση που ελέγχεται πλήρως από τον Τούρκο πρόεδρο με συνέπεια να εκτοξευτούν απειλές σε βάρος του.

Για την προστασία του από τυχόν δολοφονική επίθεση σε βάρος του αποφασίσθηκε να του παραχωρηθεί θωρακισμένο όχημα και να αυξηθεί σημαντική η προσωπική του φρουρά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Τζουμχουριέτ», έχει διαβιβαστεί στους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι οι πληροφορίες για ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας εναντίον τους έχουν αυξηθεί.

Η προειδοποίηση που κρατήθηκε μυστική έγινε από τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι με παρόμοιο τρόπο πρέπει να ενημερώθηκε και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στον Κιλιτσντάρογλου στάλθηκε μια τεθωρακισμένη Μερσεντές εκ μέρους της πρωθυπουργίας την οποία προηγουμένως χρησιμοποιούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη ενοικιαστεί ένα τεθωρακισμένο όχημα από τη Γερμανία και μόλις φτάσει στην Τουρκία θα δοθεί στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Τους περασμένους μήνες η φρουρά του αυξήθηκε από 13 σε 21 άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης