Αρχείο

Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας «πιέζει» το B .Πούτιν για την διεξαγωγή διεθνούς διαθρησκειακού φόρουμ στην Μόσχα - O Ρώσος ηγέτης λέει «όχι» στην προώθηση της νεοταξίτικης πανθρησκείας

Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας Μπερέλ Λαζάρ σε συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν του μίλησε αιτούμενος «θερμά» για την ιδέα της σύγκλησης διεθνούς διαθρησκειακού φόρουμ στην Μόσχα.

Ο Εβραίος ραβίνος είναι επικεφαλής όλων των εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας.

1480227023

Ο ίδιος άνθρωπος  τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πατριάρχη πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλο,  «πίεσε» και πάλι για την σύγκλιση ενός διεθνούς διαθρησκειακού φόρουν στη Ρωσία, από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ και ΟΛΟΥΣ  τους πνευματικούς ηγέτες των μεγάλων θρησκειών  διαφορετικών  ηπείρων, σύμφωνα και με άρθρο μας με τίτλο (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας πρότεινε στον Πατριάρχη πασών των Ρωσιών να γίνει ένα φόρουμ παγκόσμιων θρησκειών στη Ρωσία!).

Πρόκειται για επίμονη κλήση του Αρχιραβίνου της Ρωσίας στην ρωσική ηγεσία για μια πανθρησκειακού τύπου σύνοδο με άγνωστη ατζέντα , αιτήματα και κυρίως σκοπό η οποία προφανώς αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη πράξη ειδικά αυτήν  την δεδομένη χρονική στιγμή.

«Είχαμε συζητήσει με τον πατριάρχη, για τη σύγκληση ενός  διεθνούς διαθρησκειακού φόρουμ, επειδή η εμπειρία της Ρωσίας στις σχέσεις μεταξύ των θρησκειών είναι μοναδική»,  δήλωσε ο Λαζάρ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έλαβε μέρος και ο επικεφαλής των Εβραίων της FJC Beard.

Ο Λαζάρ μίλησε επίσης το συνέδριο των Ραβίνων της Ευρώπης στην Μόσχα. Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε περίπου 500 συμμετέχοντες, και πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τον Αύγουστο.

«Οι ραβίνοι έχουν δει τι συμβαίνει: τι είδους σχέση, τι είδους ατμόσφαιρα, πόσο σίγουροι, πόσο άνετοι αισθάνονται οι  Εβραίοι . Αυτό  στην Ευρώπη, δυστυχώς,  έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, και δεν γνωρίζουμε  καν τι θα φέρει το αύριο. πρέπει να τους δείξουμε την εμπειρία μας, νομίζω, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι είμαστε πραγματικά  σε συνθήκες ειρήνης, φιλίας, κατανόησης, και  είναι σημαντικό ότι όλος ο κόσμος να το δει αυτό και να το αναπτύξουμε περαιτέρω», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας, δήλωσε ότι «η Ρωσία σήμερα έχει γίνει ένας τόπος όπου πραγματικά εκτιμάται το έργο των θρησκευτικών κοινοτήτων και υπάρχει  σαφέστατη πρόοδο  και  αποτέλεσμα αυτού του έργου». Ευχαρίστησε επίσης τον Πούτιν για την αξιολόγηση του έργου του.

ff804ddca547a27b549439b3a3545b65

Εκτιμάται ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα δώσει τελικά την άδεια του  για ένα τέτοιου τύπου συνέδριο όλων των θρησκειών στην Ρωσία , όσο και αγαθές προθέσεις και να υπάρχουν. Ο κύριος λόγος είναι ότι θα ήταν μια προώθηση της νεοταξίτικης  πανθρησκείας σε ρωσικό έδαφος αποστέλλοντας αντιφατικά μνήματα σε όλον το κόσμο.

Η ορθοδοξία προωθεί πάντοτε  την ειρήνη και την συμφιλίωση και την αγάπη όλων των ανθρώπων της γης , όχι όμως με «πρόβατα ντυμένα με την  προβιά  λύκου».

https://youtu.be/_6e7rK_hfq8?t=8

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ