Αρχείο

Οι ΗΠΑ εκκίνησαν τη διαδικασία διάλυσης της ΕΕ και του ευρώ - Άμεσα plan-B για τη χώρα - Δείτε το βίντεο

«Θεωρώ ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα που όχι μόνο οδεύει προς αφανισμό, αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε να καταρρεύσει τον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο», είπε ο «εκλεκτός» του Ντόναλντ Τραμπ για πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοχ.

Ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, σχολίασε αργότερα ότι ο πρέσβης ξεκαθάρισε ότι σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το Ευρώ ως νόμισμα.

Και συμπλήρωσε: «Και δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει γράψει βιβλίο για το ζήτημα».

Πρόκειται για πρωτοφανείς επιθέσεις των ΗΠΑ κατά της Γερμανίας και όχι μόνο.

Το επιτελείο του Ν.Τραμπ φαίνεται αποφασισμένο να αλλάξει τα πάντα.

Μιλώντας στο BBC, ο Μάλοχ, επιχειρηματίας και υπέρμαχος του Brexit, είπε ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα «μπορεί να καταρρεύσει» μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Μάλιστα, τόνισε ότι θα «σόρταρε» στο ευρώ (θα πόνταρε δηλαδή στην απομείωση της αξίας του), επισημαίνοντας παράλληλα ότι το καλύτερο για τη Βρετανία θα ήταν να προχωρήσει σε μια «καθαρή» ρήξη με τον εμπορικό συνασπισμό της Ευρώπης.

https://www.youtube.com/watch?v=vSX7FbGxOGU

Ερώτηση: Βλέπετε θετικά ένα trade deal με την ΕΕ;

Απάντηση: Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν.

Μιλώντας για το Brexit, ο Μάλοχ είπε θα ήταν παράλογο από την πλευρά της ΕΕ να προσπαθήσει να μπλοκάρει τη Βρετανία από το να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

«Θα ήταν σαν να προσπαθεί ένας σύζυγος να αποτρέψει τη σύζυγό του από το να συνάψει παράνομη σχέση», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έκανε την εκτίμηση πως οι επερχόμενες εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...