ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Διεθνή

Ξαφνικά ανησυχεί ο Ν.Τραμπ και εκλιπαρεί για ειρήνη με τη Ρωσία – Από εδώ ξεκινούν όλα: Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας (εικόνες, βίντεο)

Toυ Βασίλη Καπούλα Με την απόβαση των χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη και στη Βαλτική, ο...

Δημοσίευση

Toυ Βασίλη Καπούλα

Με την απόβαση των χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη και στη Βαλτική, ο Ν.Τραμπ ανήσυχος εκλιπαρεί για ειρήνη με τη Ρωσία. Θα προλάβει να αναλάβει τα καθήκοντα του; Και αν ναι θα ελέγχει το Πεντάγωνο και το State Department; Oμως αν ξεκινήσει σύγκρουση, με ευθύνη της ΝΤΠ, θα ξεκινήσει από τη Βαλτική. Η Ρωσία προετοιμάζεται αθόρυβα και εντατικά οχυρώνοντας την περιοχή του Καλίνινγκραντ που αποτελεί περιοχή της ομοσπονδιακής Ρωσίας , βρίσκεται στην ακτή της Βαλτικής ενώ είναι περικυκλωμένη από την Λιθουανία και τη Πολωνία.

Παλιότερα ήταν γνωστή σαν Κένισμπεργκ και αποτέλεσε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης από το 1946. Έχει πληθυσμό 963.000 κατοίκους και αποτελεί πρότυπο οικονομίας ενώ η θέση της είναι τέτοια που αποτελεί την μονάδα έγκυρης προειδοποίησης για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ.


Επίσης η περιοχή είναι άριστη και για τη συγκέντρωση δυνάμεων για την εκτέλεση επιθετικών αποστολών αν και θα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στην υποστήριξη κάποιας μεγάλης δύναμης.

Τέλος αποτελεί το μακρύ χέρι του Στόλου της Βαλτικής που έχει ως αποστολές να προστατεύει την ΑΟΖ, διασφαλίζει την ασφαλή ναυσιπλοΐα, και να εκπληρώνει τις ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.

Πρόσφατα, το ΝΑΤΟ αποκάλυψε το πρώτο από τρία ραντάρ επιτήρησης μεγάλης περιοχής που θα εγκατασταθούν στην Λιθουανία στα πλαίσια του αεροπορικού ελέγχου των βαλτικών χωρών και του Καλίνινγκραντ.

Επιπλέον στόχος είναι να κατασκευαστούν ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για όλο τον αμυντικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.

Το ραντάρ τοποθετήθηκε στην περιοχή του Antaveršis (τα υπόλοιπα δύο θα βρίσκονται στο Deguciu και Ceikiskes) επί θόλο σε πύργο που κατασκευάστηκε ειδικά γι αυτό τον σκοπό κόστους 13 εκατ.ευρώ ενώ αποτελεί το πρώτο από τα τρία που θα έχει η χώρα και θα αποτελούν το κέντρο αεροπορικού ελέγχου που επίσης θα κατασκευαστεί στα νατοϊκά πρότυπα.

Κάθε ραντάρ κατηγορίας 3D θα αποκαλύπτει στόχους σε αποστάσεις μέχρι και τα 450 χιλιόμετρα καλύπτοντας έτσι όλη την βαλτική, την Λευκορωσία, μέρος της Ουκρανία, της Πολωνίας και προφανώς και την περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Τα ραντάρ θα συνεργάζονται και με τα επί φορτηγών TRML-3D που είχαν αποκτηθεί το 2004 από την Γερμανία και θα καλύπτουν τους χαμηλά ιπτάμενους στόχους ενώ και οι τρεις σταθμοί θα έχουν ολοκληρωθεί και θα έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2019.


 

Το ραντάρ Voronezh

Στον θύλακα του Καλίνινγκραντ και πιο συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Ντνουγιάνκα βρίσκεται ο σταθμός ραντάρ Πιονέρκσι που κάνει χρήση ενός ραντάρ τύπου Voronezh-DM που αποτελεί μέρος της αντιβαλλιστικής άμυνας της Ρωσίας καθώς μπορεί να ανιχνεύει βαλλιστικούς πυραύλους και εναέριους στόχους επιτρέποντας έτσι την διατήρηση του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου άθικτου.

Το ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους σε αποστάσεις μέχρι και 6.000χιλιόμετρα ενώ μπορεί να ανιχνεύει και να ταυτοποιεί ταυτόχρονα 500 στόχους, ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία το 2014.

Το ραντάρ προστατεύουν πυροβολαρχίες των συστημάτων S-300 και S-400 Triumf.

Η γεωπολιτική του θέση είναι μεγάλης σημασίας αν και δεν έχει απευθείας επαφή με την υπόλοιπη Ρωσία ενώ αποτελεί ρωσικό λιμάνι της βαλτικής που επιτρέπει τον Στόλο της Ρωσίας να βρίσκεται πιο κοντά στους στόχους της .

Αεράμυνα του θύλακα

Καθώς η περιοχή είναι περικυκλωμένη από νατοϊκές χώρες η αεράμυνα της περιοχής είναι υψίστης σημασίας. Έτσι πλέον έχουν μεταφερθεί ικανές πυροβολαρχίες των συστημάτων S-300V4 και S-400 που μπορούν να αναχαιτίσουν στόχους σε αποστάσεις 400 χιλιομέτρων με τον πύραυλο 40N6, ο χρόνος ανάπτυξης των συστημάτων είναι λιγότερος από 5 λεπτά ενώ επειδή είναι αυτοκινούμενα μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε σημείο της περιοχής.


Su-35S

H Ρωσία πρόσφατα μεταστάθμευσε μαχητικά Su-35S, με τους κωδικούς 50, 51, 52, 53 στην αεροπορική βάση  Besovets AB (Karelia).

Ρωσικός στρατός

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν διάφορες μονάδες εγκατεστημένες στην περιοχή . Έτσι διαθέτει το 7ο ανεξάρτητο σύνταγμα τυφεκιοφόρων της φρουράς, την 336η ταξιαρχία πεζοναυτών, την 79η ανεξάρτητη μηχανοκίνητη μεραρχία της φρουράς την 152η ταξιαρχία πυραύλων στο Τσερνιακόβσκ, την 244η ταξιαρχία πυροβολικού, την 25η ταξιαρχία επάκτιας άμυνας, το 22ο ανεξάρτητο σύνταγμα αεράμυνας ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι δύο πυροβολαρχίες των S-400, το 73ο τάγμα γεφυροποιών το 254ο τάγμα διαβιβάσεων και άλλες μικρότερες μονάδες.

Η 71η ταξιαρχία αποβατικών παρέχει τα σκάφη για τους πεζοναύτες στα οποία περιλαμβάνονται και τα δύο hovercraft Zubr με την Κοπεγχάγη να νιώθει την ανάσα καθώς η πρωτεύουσα της Δανίας μπορεί να καταληφτεί πολύ γρήγορα από την δύναμη των πεζοναυτών. Το Καλίνινγκραντ αποτελεί την εναλλακτικού έδρα του Στόλου της Βαλτικής μαζί με την Κρονστάνδη.

Έχει στις τάξεις του 3 υποβρύχια και 55 πολεμικά σκάφη.

Η 128η ταξιαρχία σκαφών επιφανείας αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ.

Το oπλοστάσιο του Καλίνινγκραντ

Πλέον η Ρωσία έχει αναπτύξει το σύστημα Iskander που μπορεί να πλήξει στόχους σε αποστάσεις μέχρι και 500 χιλιόμετρα, ο στόλος παραλαμβάνει συνεχώς νέα σκάφη ιδιαίτερα σκαφών παράκτιου πόλεμου ενώ θα μεταφερθεί ακόμα μια ταξιαρχία πεζικού.

Πυροβολαρχίες του συστήματος S-300PMU-2 (Sa-10 κατά ΝΑΤΟ) στην περιοχή του Καλίνιγκαντρ δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες δείχνοντας έτσι την δυνατότητα αναχαίτισης στόχων που έχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε αποστάσεις μέχρι και τα 200 χιλιομεττρα με τον πύραυλο 48Ν6Ε2, με 8 τετραπλούς εκτοξευτές με 48 πυραύλους να κάνουν την εμφάνιση τους και ραντάρ εμπλοκής 5N63.

Τους πυραύλους επάκτιας άμυνας Kh-35U/ SS-N-25 SWITCHBLADE ή Ball-E έχει τοποθετήσει η Ρωσία στην περιοχή του Καλίνινγκραντ ένα σύστημα που μπορεί να βυθίσει πλοία ακόμα και άνω των 5.000 τόνων ενώ υποβοήθηση στις βολές κάνει με την χρήση του ραντάρ ελέγχου πυρός ARGS-35E που λαμβάνει δεδομένα μέσω ζεύξης δεδομένων από φίλια πλοία ή εναέριες πλατφόρμες ή ραντάρ επιτήρησης επιφανείας.

Το πυραυλικό σύστημα φέρεται σε 8πλους εκτοξευτές επί βαρέως φορτηγού. Το σύστημα αναπτύσσεται σε πυροβολαρχίες των 3-6 εκτοξευτών σε συνδυασμό με κέντρο ελέγχου πυρός και εφοδιαστικά οχήματα.

Ο πύραυλος έχει εμβέλειας 260 χιλιομέτρων με βάρος κεφαλής 145 κιλών με ταχύτητα 0,85 μαχ και συνολικό βάρος εκτόξευσης 670 κιλών. Το σύστημα καθοδήγησης των πυραύλων αποτελείται από συνδυασμό ραντάρ τερματικής καθοδήγησης σε συνδυασμό με σύστημα ναυτιλίας INS και δορυφορική καθοδήγηση.

kaliningrad-map

voronezh_dm

zubr

 • Αθηνά

  Πρώτη!

  • Lalakis – εν εέλδωρ

   υποθετω εχεις δικιο …

   • Αθηνά

    μηπως θα επρεπε να διαγραφεί αυτο το σχόλιο?
    Bmw m5 Αθηνά • 18 λεπτά πριν
    Γιατι???? Ασε με να μαντεψω χμμμμ μηπως γιατι ειμαστε πρωτοι στης εκτρωσεις??? Το βρηκα????
    • Reply•Share ›

    • paris georgiou

     Άστο μην δίνεις σημασία

     • Αθηνά

      Αν απευθυνόταν σε αντρα δεν θα έδινα σημασια.επίσης ήταν άστοχη απάντηση σε ένα σχόλιο μου για την Ελλάδα.
      Αθηνά Lalakis – εν εέλδωρ • 25 λεπτά πριν
      Το ΦΩΣ πάντα νικάει το σκοτάδι.αυτός ο πόλεμος είναι μεταξύ φωτός και σκότους.Η Ελλάδα είναι το ΦΩΣ του κόσμου.
      2 • Edit• Reply•Share ›

     • paris georgiou

      Τώρα το διάβασα έχεις δίκιο Αθηνα

  • paris georgiou

   Πάντα Αθηνα

  • Γιώργος fs.

   Πρώτη παντού https:// uploads.disquscdn.com/images/4933c4d6cd6187a230de2c351cbdd59000d111f063f13d4c0373ded77f3708ea.jpg

   • Σπύρος…
    • Σπύρος…

     καλημέρα Αθηνά, καλή χρονιά, να χαίρεσαι τα ονόματα!!!! τι να υπονοοεί μωρέ Αθηνά η φώτο;;;;; Στον Γιώργο απάντησα, ούτως η άλλως, όχι δεν υπονοεί τίποτα, άντε καλημέρα και πάλι.

     • Αθηνά

      Καλημέρα.Αναρωτήθηκα,δεν παρεξήγησα.

     • Σπύρος…

      Εντάξει Αθηνά, ούτε εγώ το σκέφτηκα αυτό, απλά σου απάντησα… ;)

 • paris georgiou

  Και οι εξελίξεις τρέχουν σήμερα

 • Proud to be Greek

  Το «εκλιπαρεί» το βρίσκω «ολίγον» υπερβολικό.

  • paris georgiou

   Εντάξει σχήμα λόγου να είχαμε να λέμε χαχαχα εδώ σήμερα έτοιμοι για παγκόσμιο πόλεμο ηταν

  • Aναξ

   Ουτε καν γνωριζουμε τις προθεσεις του, με τις οποιες θα μπορουσε και να αιφνιδιασει τους Ρωσους.
   Καλα κανουν οι Ρωσοι και προετοιμαζονται.

   Μαλλον “καθυσηχαζει” θα επρεπε να γραφει.

  • paris georgiou

   Πρεπει.να έβαλε και τα κλάματα

 • Θαλασσόλυκος

  Ποια Ρωσία και ποιες ΗΠΑ;; Το υπ΄αριθμόν ένα θέμα είναι το πώς θα πάρουμε την τύχη της Ελλάδος ΜΑΣ στα χέρια μας.

  • paris georgiou

   ΣΩΣΤΌΣ ΞΑΝΆ ΠΕΣΤΟ.ΕΜΕΊΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.

   • Θαλασσόλυκος

    Κοιτάμε την πάρτη μας δυστυχώς φίλε Πάρη.

 • Παλιουρας

  Ε σιγουρα εχει χεστει επανω του απο τον (ρας)πουτιν που δεν μπορει να κανει καλα τον Ερντογαν….
  Με χαπια κοιμαται τα βραδια

  • Θαλασσόλυκος

   Το ποιος παίρνει χάπια, άλλο θέμα..

 • Γαργαντούας

  Βγήκε και κάποιος μοναχός (ο Παϊσιος ;;) και κάτι είπε σχετικά με το αν θα έχουμε πόλεμο από πάνω ή από κάτω… Εν τω μεταξύ στον χάρτη από πάνω μας βρίσκονται καμιά 30ριά χώρες κι από κάτω μας καμιά 20ριά… Σαφέστατος ο Γέροντας, χα χα χα… Και το νοήμον κοινό θαυμάζει με ανοιχτό το στόμα…

 • Γιώργος fs.

  Ο Τραμπ ορκιζεται πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20Ιανουαρίου.
  Ας περιμένουμε πρώτα να ορίσει την κυβέρνηση του και βλέπουμε!

 • Ελληνας

  Προφανώς ο φίλος σου το άκουσε αυτό με τα άδεια ράφια από τα κωλοδυτικοκανάλια. Το έλεγαν συνεχώς και έδειχναν και εικόνες. Τώρα από που ήταν οι εικόνες κανείς δεν γνωρίζει. Σίγουρα όχι από τη Ρωσσία. Πήγαινε ο ίδιος στη Ρωσσία και θα διαπιστώσεις την αλήθεια. έχω πάει τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια και σου λέω ότι έχουν πιο πολλά φαγώσιμα από ότι έχουμε εμείς.

 • Ελληνας

  Άννα τίποτα από αυτά δεν ισχύει. στην αρχή του εμπάρκο μπορεί να δημιουργηθήκανε ελλείψεις αλλά τώρα τίποτα.

  • Anna cy

   Λαός που στερείται τα καθημερινά θα τον υπερψήφιζε;Μόνο στις πρώην ανατολικές χώρες είχαν έλλειψη πολλών τροφίμων διότι δεν ήθελαν να βγει έξω συνάλλαγμα από την χώρα.Γνωρίζω πολωνέζα που παντρεύτηκε γνωστό μου και μου είπε ότι τώρα γέμισε η αγορά από όλα αλλά δεν υπάρχουν λεφτά.Πρωταγωνίστρια του εμπάργκο είναι η Μέρκελ αλλά θα την διευθετήσει ο Πούτιν με τον Τραμπ ο κάθε ένας βέβαια για δικούς του σκοπούς

 • Ελληνας

  Μα δεν είπε ψέματα, είπε το ψέμα που άκουσε από τα δυτικά βρωμοκάναλα.

 • Ελληνας

  Προφανώς κανένα δυτικό τρολλάκι θα είναι ο φίλος του

 • /Νώντας/

  Ο Κύριος ξέρει τι έχει η καρδιά μας και με το μέτρο που μετρούμε θα μας μετρήσει και Αυτός… κανείς μας δεν είναι αναμάρτητος παρά μόνο ο Χριστός.. εμείς ας προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στον Κύριο όσο μπορούμε… με ταπεινότητα και αληθινή αγάπη…

Άρθρα κατηγορίας

53
ΕΚΤΑΚΤΟ-Πολεμικό διάγγελμα B.Πούτιν: «Aν επιτεθεί η δύση στη Σερβία είναι σαν να επιτίθεται στους Ρώσους» – Τελεσίγραφο σε Αλβανία και Κροατία

Τελεσίγραφο δια χειρός Β.Πούτιν σε ΗΠΑ-ΕΕ και λοιπούς «υπαλληλίσκους» τύπου Μοργκερίνι για τα τεκταινόμενα στην Σερβία από το Σάββατο...19 Ιανουαρίου 2017, 9:38 πμ

73
Ελληνοτουρκική κρίση 1987 και 1996: Και στις δύο η Ελλάδα είχε στρατιωτική υπεροχή αλλά Παπανδρέου-Σημίτης αποφάσισαν υποχώρηση – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα της CIA για το Καστελόριζο

Δύο φορές στο Αιγαίο, μία στην ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου του 1987 με το «Σισμίκ» και μία το 1996 στα...19 Ιανουαρίου 2017, 7:41 πμ

 

206
ΣΟΚ: Ρουμανία, Ουκρανία τέλος! – Η Ρωσία ξαναχαράζει σύνορα και σφαίρες επιρροής – Τα σύννεφα πολέμου εξαπλώνονται και αιφνιδιάζουν το ΝΑΤΟ – Δείτε βίντεο και εικόνες

Του Βασίλη Καπούλα Η Μόσχα με κίνηση ματ αιφνιδιάζει πλήρως το ΝΑΤΟ και με μια κίνηση-αστραπή δείχνει πως τα μέτωπα...18 Ιανουαρίου 2017, 11:10 μμ

 

190
ΕΚΤΑΚΤΟ! To Yπουργείο Άμυνας της Σερβίας έστειλε φύλλα ατομικής επιστράτευσης και προετοιμάζεται για πόλεμο: «Το Κόσοβο είναι Σερβία» φωνάζει το Βελιγράδι – Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο

Το υπουργείο άμυνας της Σερβίας δείχνει  ότι αυτή τη φορά ότι τα πράγματα είναι  σοβαρά . Το σερβικό υπουργείο άμυνας αποστέλλει...18 Ιανουαρίου 2017, 9:57 μμ

183
Τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς τις σερβικές περιοχές του Β.Κοσόβου – Οι πρώτες εικόνες – Η Ρωσία ενώνει τα «κομμάτια» της Σερβίας: 3 χώρες αλλάζουν σύνορα!

Του Βασίλη Καπούλα Τεθωρακισμένα οχήματα της δύναμης KFOR κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το Β.Κοσσυφοπέδιο και τις σερβικές περιοχές...18 Ιανουαρίου 2017, 8:53 μμ

289
ΕΚΤΑΚΤΟ! Η CIA δολοφόνησε τον πρώην Ρώσο Πρωθυπουργό Γιεβγένι Πριμακόφ – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις που οδηγούν νομοτελειακά σε παγκόσμιο πόλεμο

των Α. Μουντζουρούλια και Β. Καπούλα  Oι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δηλητηρίασαν τον πρώην Ρώσο πρωθυπουργό Γιεβγένι Πριμακόφ, δήλωσε σήμερα...18 Ιανουαρίου 2017, 5:31 μμ

209
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πράσινο φως και από τον Σέρβο Πατριάρχη για την τελική αναμέτρηση: «Με τη θέληση του Θεού θα πάνε σερβικά στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο» -Παν-αλβανική πανστρατιά για το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία!

Οι παρεμβάσεις ανωτάτων πολιτικών , στρατιωτικών και θρησκευτικών αξιωματούχων είναι συνεχείς ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στον σερβικό και αλβανικό...18 Ιανουαρίου 2017, 4:25 μμ

292
Απειλεί με πόλεμο σύμβουλος του Ερντογάν: «Η Κύπρος είναι τουρκική, θα χυθεί αίμα»

Προκλητικές δηλώσεις πραγματοποίησε για το Κυπριακό ο σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT...18 Ιανουαρίου 2017, 4:00 μμ

97
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έντονη κινητικότητα της KFOR στο Κόσοβο – Δεκάδες στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους – Η Πρίστινα παραγγέλνει όπλα για να αντιμετωπίσει την Σερβία

του Ανδρέα Μουντζουρούλια Έντονη κινητικότητα της KFOR παρατηρείται τα τελευταία λεπτά στους δρόμους του Κοσόβου, κάτι που σημαίνει πως το...18 Ιανουαρίου 2017, 3:06 μμ

233
ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία εγκαθιστά αντιπυραυλική ασπίδα στη Σερβία – Ξεκινούν επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ ) Η Μόσχα αποφάσισε ότι...18 Ιανουαρίου 2017, 12:58 μμ

105
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχεται αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια – Βόσνιος στρατηγός καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν Σέρβους – Εξελίξεις με εκρηκτικές διαστάσεις

του Ανδρέα Μουντζουρούλια Πόλεμο κατά των Σέρβων θέλουν οι Βόσνιοι, με τον στρατηγό Atif Dudakovic, διοικητή του πέμπτου Σώματος Στρατού...18 Ιανουαρίου 2017, 10:42 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοφιλή άρθρα

289
ΕΚΤΑΚΤΟ! Η CIA δολοφόνησε τον πρώην Ρώσο Πρωθυπουργό Γιεβγένι Πριμακόφ - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις που οδηγούν νομοτελειακά σε παγκόσμιο πόλεμο

των Α. Μουντζουρούλια και Β. Καπούλα  Oι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δηλητηρίασαν τον πρώην Ρώσο πρωθυπουργό Γιεβγένι Πριμακόφ, δήλωσε σήμερα...


105
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχεται αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια - Βόσνιος στρατηγός καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν Σέρβους - Εξελίξεις με εκρηκτικές διαστάσεις

του Ανδρέα Μουντζουρούλια Πόλεμο κατά των Σέρβων θέλουν οι Βόσνιοι, με τον στρατηγό Atif Dudakovic, διοικητή του πέμπτου Σώματος Στρατού...


165
EKTAKTO: Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν!

Εκτάκτως οδηγήθηκε το ρωσικό αεροσκάφος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε «εκτεταμένη επισκευή και τεχνικό έλεγχο» καθώς ανακαλύφθηκαν σαφείς ενδείξεις που αναφέρουν...


Πιο σχολιασμένα άρθρα

292
Απειλεί με πόλεμο σύμβουλος του Ερντογάν: «Η Κύπρος είναι τουρκική, θα χυθεί αίμα»

Προκλητικές δηλώσεις πραγματοποίησε για το Κυπριακό ο σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT...18 Ιανουαρίου 2017 4:00 μμ


289
ΕΚΤΑΚΤΟ! Η CIA δολοφόνησε τον πρώην Ρώσο Πρωθυπουργό Γιεβγένι Πριμακόφ – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις που οδηγούν νομοτελειακά σε παγκόσμιο πόλεμο

των Α. Μουντζουρούλια και Β. Καπούλα  Oι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δηλητηρίασαν τον πρώην Ρώσο πρωθυπουργό Γιεβγένι Πριμακόφ, δήλωσε σήμερα...18 Ιανουαρίου 2017 5:31 μμ


285
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταδρομική επιχείρηση τουρκικών ειδικών δυνάμεων σε νησίδα στο σύμπλεγμα των Οινουσσών!

Οι εθνοφύλακες σε μια νησίδα στο σύμπλεγμα των Οινουσσών εντόπισαν σκάφος αγνώστου ταυτότητας που μετέφερε στρατιώτες καθώς φορούσαν κουκούλες και κινούταν...17 Ιανουαρίου 2017 8:32 μμ