Αρχείο

Κλιμακώνει η Άγκυρα -Προκαλούν και με non paper οι Τούρκοι: «Ελλάδα, χώρα πραξικοπηματιών»

Μετά την "επίσκεψη" της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια λίγο πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση που έφερε Ελλάδα και Τουρκία μια ανάσα από τη σύρραξη και της "εμπρηστικές" δηλώσεις, η Άγκυρα απειλεί και με ένα… non paper στο οποίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα «χώρα πραξικοπηματιών».

Το ενημερωτικό σημείωμα "κυκλοφόρησε" τη Δευτέρα (30.01.2017) και στο στόχαστρο της τουρκικής προπαγάνδας δεν μπαίνει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Γερμανία, το Βέλγιο και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης όσων το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί "τρομοκράτες" ή "πραξικοπηματίες", σύμφωνα με το mignatiou.com

Η Άγκυρα παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα όπου θα πραξικοπήματα είναι συνηθισμένα (!), "ανακαλύπτει" ότι υπάρχει και… "δάκτυλος κατασκοπείας" και υποστηρίζει ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου έχουν συμφωνήσει να δώσουν στις ελληνικές αρχές στοιχεία και πληροφορίες για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με αντάλλαγμα τη μη έκδοσή τους!

Το τουρκικό κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η Ελλάδα έχει υποφέρει από στρατιωτικά πραξικοπήματα στην ιστορία της όπως και η Τουρκία.

- Έχει κυβερνηθεί από την στρατιωτική χούντα μεταξύ του 1967-1974 και έχει περάσει 11 στρατιωτικά πραξικοπήματα και 8 απόπειρες πραξικοπήματος.
- Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση των 11 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO από την Ελλάδα.
- Οι 8 από τους 11 πραξικοπηματίες, διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όταν η απόπειρα απέτυχε.
- Η Ελλάδα που έχει υποφέρει από αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα, αρνήθηκε το αίτημα έκδοσης των 8.
- Υποστηρίζεται ότι ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει του πραξικοπηματίες, είναι επειδή συμφώνησαν να προσφέρουν στην Ελλάδα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τον τουρκικό Στρατό.
-Η παρούσα κατάσταση δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα ποινικοποιεί τα στρατιωτικά πραξικοπήματα μόνο όταν υποφέρει η ίδια".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...