Αρχείο

Κατάρριψη 2 πολεμικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ - Oι πρώτοι νεκροί Navy SEALs επί Ν.Τραμπ - Βύθισαν φρεγάτα της Σ.Αραβίας οι Χούθι - Δείτε βίντεο και εικόνες


Toυ Βασίλη Καπούλα

Τους πρώτους νεκρούς επί προεδρίας Ν.Τραμπ είχαμε στην Υεμένη με την κατάρριψη 2 ελικοπτέρων ενώ είχαμε και προσβολή φρεγάτας κλάσης Al Maddina της Σαουδικής Αραβίας με 176 ναύτες από τους Χούθις! Yπάρχουν πολλοί νεκροί Navy SEALs Team 6  και όχι μόνο ένας ή δύο όπως λέγεται...

Το ένα από τα 2 ελικόπτερα ήταν V-22 Osprey  το οποίο οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι βομβαρδίστηκε μετά από βαριά προσγείωση από F-16 που απογειώθηκαν από τη βάση Lemonnier στο Djibouti . Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει ένας νεκρός και 3 τραυματίες. Το δεύτερο ελικόπτερο ήταν ένα AH64 Apache.
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/826143012560453632

Οι Χούθι καταστρέφουν έτσι το δεύτερο σκάφος με πυραύλους εδάφους-επιφανείας  μετά την προσβολή μισθωμένου σκάφους "HSV 2 Swift" των ΗΑΕ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εντολή για την επιδρομή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο αρχηγείο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη η οποία είχε σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες για την τζιχαντιστική οργάνωση, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι αμερικανικές επίλεκτες δυνάμεις δεν συνέλαβαν μαχητές ούτε απελευθέρωσαν κρατουμένους από το κτίριο μετά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την αυγή στη Γάκια, στο κέντρο της Υεμένης, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, είχε στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο από την Υεμένη, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

https://www.youtube.com/watch?v=7d8FjamvkX0Σε ανακοίνωσή της η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) ανέφερε πως σχεδόν 30 άνθρωποι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή που πραγματοποίησαν τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

Σύμφωνα με την Aqpa, «οι αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν απώλειες στις μάχες» και «κανένα μέλος της Αλ Κάιντα δεν σκοτώθηκε».

Σύμφωνα με τη CENTTCOM, την αμερικανική διοίκηση που είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις στην περιοχή, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο «έκανε αναγκαστική προσγείωση όχι μακριά από το σημείο (της επιδρομής)». Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να απογειωθεί και πάλι και «καταστράφηκε σκόπιμα», ανέφερε η CENTCOM.

https://www.youtube.com/watch?v=6L5QWz3sZo0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...