Αρχείο

Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας: «Λουκέτο» επίσημα ο τουρισμός σε Κωνσταντινούπολη και Τουρκία μετά τo μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων -Αναμένεται να «βουλιάξει» η χώρα μας

Τρόμος και ερημιά έχουν «πλημμυρίσει» την άλλοτε κοσμοπολίτικη περιοχή του Ορτακίοι στην Κωνσταντινούπολη που κάποτε δεν μπορούσε να περάσει κάποιος  από τον πολύ κόσμο.

Η πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια την παραμονή πρωτοχρονιάς αλά και η επίθεση στη Σμύρνη έβαλαν ουσιαστικά ταφόπλακα σε αυτό που ονομάζονταν "τουρισμός"  στην Τουρκία , βυθίζοντας την χώρα στην οικονομική απόγνωση.     

Πολλά  νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και καταστήματα καφέ στην Κωνσταντινούπολη έχουν ερημώσει στην κυριολεξία επηρεαζόμενα  από την αιματηρή  τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Reina που σκότωσε 39 ανθρώπους και τραυμάτισε 65 .

Δημοφιλή κλαμπ και καφετέριες στο Etiler, Bebek, Arnavutköy, Ορτάκιοϊ, Nişantaşı, Cihangir, Asmalimescit και στην περιοχή  Karaköy παρέμειναν κλειστά μετά την επίθεση.

Συνήθως οι πολυσύχναστοι δρόμοι που στεγάζουν μεγάλης  φήμης κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους θυμίζουν αραβική  έρημο από την απότομη  εξαφάνιση και των λίγων τουριστών.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στις  πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, ιδιαίτερα στη γειτονιά Ορτάκιοϊ, όπου έγινε και η επίθεση στο Reina .

Τούρκοι πολίτες που ζουν στην  Κωνσταντινούπολη  φοβούνται και άλλες πιθανές  τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με το γερμανικό  μέσο μαζικής ενημέρωσης Deutsche Welle .

Ο Esin Genis, 32, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός σε μια εταιρεία, ανέφερε  ότι η μεγαλύτερη προσδοκία του για  το 2017 ήταν η ασφάλεια.

«Έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν μπορεί  να επιστρέψει η ασφάλεια  στην πατρίδα μου , αλλιώς  φεύγω. Όταν επιστρέφω στο σπίτι το βράδυ, λέω στον εαυτό μου «την έβγαλα και σήμερα,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Bülent Yıldız, 39, ο οποίος εργάζεται ως διευθυντής του υποκαταστήματος  παγκοσμίου φήμης αλυσίδας έτοιμου φαγητού , σημείωσε ότι οι τουρίστες δεν πρόκειται να πατήσουν το πόδι τους στην Τουρκία…ειδικά το 2017.

«Κανείς δεν έχει έρθει από την Ευρώπη εδώ και δύο  χρόνια. Ελπίζω οι Άραβες  τουρίστες να μην φύγουν από την  Τουρκία μετά από αυτές τις επιθέσεις », δήλωσε ο Yıldız.

Ένας από τους ντόπιους που εργάζεται σε ένα εστιατόριο στο Ορτάκιοϊ, με το όνομα Halime Karadag, είπε ότι ποτέ δεν είχε βιώσει μια τέτοια κακή σεζόν, όπως αυτή που υπάρχει τώρα μετά την επίθεση.

ip9jktuxxkx9abo7ubda

Την ίδια στιγμή η πατρίδα μας ζει πρωτόγνωρες στιγμές και υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες  που επισκέπτονται την Ελλάδα μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων.

Μάλιστα πρόσφατα σχηματίστηκε ουρά πολλών μέτρων για το μουσείο της Ακρόπολης από  τους  τουρίστες που έχουν έρθει στην χώρα με σκοπό την ξενάγηση , παρουσιάζοντας ραγδαία αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Το καλοκαίρι η Ελλάδα της μεγάλης οικονομικής κρίσης θα σπάσει άλλο ένα ρεκόρ προσέλευσης τουριστών, μόνο που τα χρήματα που θα συλλέξει η κυβέρνηση θα πάνε  κατευθείαν στις «τσέπες» των δανειστών και όχι στην χώρα .

kinezoi-touristes

Αυτό όμως που πρέπει  να έχουμε κατά  νου είναι ότι ο Σουλτάνος Εντογάν δεν πρόκειται να μας αφήσει σε ησυχία και ειδικά την περίοδο άνοιξη- καλοκαίρι θα επιδιώξει να προκαλέσει επεισόδια με σκοπό να πληγεί  καθαρά ο ελληνικός τουρισμός, είτε με πρόσφυγες είτε με την χρήση της τουρκικής  αεροπορίας  και του ναυτικού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ