Αρχείο

Επιστρέφουν στην ενεργό δράση 831 πιλότοι της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας - Τι περιλαμβάνει το διάταγμα Ρ.Τ.Ερντογάν - Ετοιμάζονται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Σε επιβεβαίωση παλαιότερου άρθρου μας με τίτλο (Ξέμειναν από πιλότους στην τουρκική πολεμική αεροπορία-Τραγικές ελλείψεις μετά το πογκρόμ διώξεων), 831 Τούρκοι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας εγκρίθηκαν και επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά από κρούση του υπουργείου ενώ με διάταγμα αναμένεται να αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των νέων πιλότων με την πρόσληψη 40 πιλότων από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες . Οι πιλότοι αυτοί θα προσληφθούν με συμβόλαιο 4 ετών.

Σε πολλούς από αυτούς είχε ανασταλεί το δικαίωμα υπηρέτησης στις ένοπλες δυνάμεις ενώ άλλοι είχαν  φυλακιστεί , λόγω  δικαστικών αξιώσεων περί υποτιθέμενης συμμετοχής στην οργάνωση  Feto και στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου .

Από  αυτούς 831  πέρασαν τις «πρώτες εξετάσεις που αφορούσε  θέματα υγείας κ.α.

kkkk-1483812664

Αυτήν την δεδομένη στιγμή  υπάρχουν 831 νέοι πιλότοι που θα ασκηθούν για αρκετές ώρες  μπροστά σε κάποιο προσομοιωτή,  για να αποκτήσουν και πάλι ώρες εκπαίδευσης με σκοπό να είναι έτοιμοι να πετάξουν και πάλι είτε στην Συρία , είτε ειδικά στο Αιγαίο , όπου οι Τούρκοι έχουν θέμα με τις επανδρώσεις των αεροσκαφών τους και τις ετοιμότητες τους .

«Το ποσοστό 0,8 πιλότοι ανά αριθμό αεροσκαφών θα ανέλθει σε 2+ και πάλι ..», τονίζουν πηγές στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Εφόσον απαιτηθεί όμως,  αναφέρει ο τουρκικός τύπος, όλοι αυτοί θα κληθούν υποχρεωτικά να παράσχουν τις υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις υπονοώντας σαφέστατα  κάποια πολεμική εμπλοκή.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την  15 Ιουλίου , αποτάχθηκαν από τις τάξεις της τουρκικής αεροπορίας πάνω από 500 πιλότοι σύμφωνα με  έρευνα. Μιλάμε για το   40 τοις εκατό από τους πιλότους της  TuAF , έτσι απωλέσθηκε ένα μεγάλο ποσοστό του  προσωπικού της .

Από αυτήν την εβδομάδα ξεκινά  εντατική εκπαίδευση των 831 πιλότων με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη ένταξη τους στις πολεμικές μοίρες της τουρκικής αεροπορίας .

Με διάταγμα όπως αναφέραμε αναμένεται να αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των νέων πιλότων με την πρόσληψη 40 πιλότων από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες .

Πρόκειται για πρώην  πιλότους της TuAF οι οποίοι υπηρέτησαν ως εκπαιδευτές. Μετά την λήξη των τεσσάρων ετών οι πιλότοι θα διαλέξουν εάν θέλουν να παραμείνουν στις ένοπλες δυνάμεις ή να επιστρέψουν στην  ιδιωτική αεροπορική εταιρεία.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι  πέντε τομείς:

1 Επιχειρήσεις καταπολέμησης του ΡΚΚ  οι οποίες συνεχίζονται  χωρίς διακοπή.

2 Επιχειρησιακές  πτήσεις με το πολυεθνικό συνασπισμό στη Συρία.

3 Οι πτήσεις μέρα και νύχτα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τουρκικών συνόρων χωρίς διακοπή.

4 Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες , όπως η εκπαίδευση πιλότων η οποία έχει αυξηθεί κατά  2 φορές.

5 Η αύξηση της αποτρεπτικής ισχύς της τουρκικής αεροπορίας .

f16turkishl-1

Σύμφωνα με πηγές επίσης , 1500 αξιωματικοί του στρατού και 400 υπαξιωματικοί ε.α. ευρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με σκοπό την πλήρωση θέσεων στην δομή του τουρκικού στρατού.

Ο Ερντογάν αναδιοργανώνει τον τουρκικό στρατό διότι έχει πληροφορίες για νέο πραξικόπημα εντός της χώρας , αλλά και επίθεση από πολλές πλευρές …ακόμη και από το ίδιο το ΝΑΤΟ , ακολουθώντας το παράδειγμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο λόγος αφορά σαφώς της πρόθεση της Τουρκίας στο σύμφωνο της Σανγκάης και η στρατιωτική φιλία με τον Πούτιν.

Επίσης υπάρχουν πηγές που τονίζουν ότι θα αυξηθούν και πάλι οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο για την διεκδίκηση των 18 νησιών, τα οποία είχαν  αφαιρεθεί και από χάρτες του ΝΑΤΟ πριν πολλά χρόνια.

Οι Αμερικανοί όμως αλλάζουν ρότα και θα κυνηγήσουν τον Ερντογάν ανελέητα μέχρι που να πατήσει …»μαύρο χιόνι».

https://youtu.be/goVBm1fCkEw?t=27

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ