Αρχείο

Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ: Τα 'παν, τα συμφώνησαν και τα κουκούλωσαν - Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό

Αυτό ήταν. Η Εξεταστική Επιτροπή ολοκληρώθηκε, το πόρισμα της πλειοψηφίας ψηφίστηκε και τελικώς όλα συγκαλύφθηκαν, κουκουλώθηκαν. Το μόνο που απομένει είναι η συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής την 1η Φεβρουαρίου προκειμένου να γίνει άλλη μια «κοκορομαχία» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πέραν τούτου ουδέν.

Οι φανφάρες περί πολιτικών ευθυνών, οι αποκαλύψεις για δάνεια χωρίς εγγυήσεις, η αμεροληψία και η... κατάχρηση εξουσίας σε βάρος τραπεζιτών που χορήγησαν δάνεια με εγγύηση αέρα, τα 400 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πάνε άκλαυτα, το 1,3 δισ. ευρώ των δανείων που χορηγήθηκαν στα ΜΜΕ και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών δεν πρόκειται να ξεπληρωθεί χάθηκαν στις 965 σελίδες του πορίσματος της πλειοψηφίας.

Ή για την ακρίβεια στις εκατοντάδες σελίδες των πορισμάτων που κατάθεσαν όλα τα κόμματα με απώτερο στόχο να συγκαλύψουν ένα ακόμη σκάνδαλο και να βυθίσουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ακόμη πιο βαθιά στην απαξίωση. Πίστευε άραγε κανείς από τους πολίτες ότι μπορούσε αυτή η Εξεταστική Επιτροπή να οδηγήσει σε αποτελέσματα; Κανείς. Και τα κόμματα, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το νέο και την κάθαρση, επιβεβαίωσαν πώς όλοι ίδιοι είναι.

Εκατομμύρια έκαναν... παρέλαση, όλοι συνηγορούν πώς χάθηκαν χρήματα, πώς φορτώθηκαν στις πλάτες των φορολογουμένων τεράστια ποσά, αλλά κανείς δεν πρόκειται να καθίσει στο σκαμνί, να μπει στη φυλακή. Κάθε πολιτικό κόμμα προσπάθησε να βγάλει «λάδι» τους δικούς του ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Ελλήνων. Αυτό ήταν το συμπέρασμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε αυτή την Εξεταστική Επιτροπή είχε το θράσος να τονίσει πώς από το έργο της προέκυψαν στοιχεία για προβληματικά και επισφαλή δάνεια αλλά και στοιχεία που αποτελούν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων. Δάνεια με τα οποία γινόταν «πάρτι», δάνεια τα οποία ήταν μία «φούσκα», δάνεια τα οποία δίνονταν «με αέρα».

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα αποκαλύφθηκε σε όλο του το εύρος ο δανεισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια, αλλά κι αυτά που έλαβαν τα ΜΜΕ, που φτάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Έγιναν επιτέλους έλεγχοι, συντάχθηκαν πορίσματα από τις τράπεζες και την ΤτΕ.

Από το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται πώς το πόρισμα «θέτει τέλος στην ιδιότυπη ομερτά, σε σχέση με την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, η οποία έπληξε καίρια την αξιοπιστία τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο και των ΜΜΕ», ενώ απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου, δεν ήταν σαν κι αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ».

Αλλά πώς ήταν; Σε ποιον καταλογίστηκαν ευθύνες; Μήπως σε πολιτικούς; Όχι. Μήπως σε τραπεζίτες; Η απάντηση είναι επίσης όχι. Ακόμη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που κάποιο από τα προσχέδια του πορίσματος ανέφερε ονομαστικά εν συνεχεία απαλείφθηκε το όνομα του γιατί λέει δεν ήταν τεκμηριωμένα τα στοιχεία που τον ήθελαν να ελέγχεται περαιτέρω.

«Ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει», αναφέρεται στο πόρισμα. Άρα ποια ομερτά έσπασε; Πως ο ελληνικός λαός έγινε σοφότερος;

Ο μόνος καυγάς μεταξύ της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν στη μεν πρώτη περίπτωση για τον δανεισμό της οικογένειας Μητσοτάκη που ελέγχει την εφημερίδα «Κήρυκα Χανίων» και στη δε δεύτερη η off shore εταιρεία της «Αυγής» που είναι και παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά ήταν τα ευρήματα. Γι' αυτά θα διασταυρώσουν τα ξίφη του για ακόμη μία φορά οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, πιστεύοντας πώς θα μπορέσουν να πείσουν τους Έλληνες ότι έκαναν το καθήκον τους, αποκάλυψαν σημεία και τέρατα. Στο δια ταύτα ποιος θα πληρώσει; Κανείς. Ούτως ή άλλως οι ευθύνες των πολιτικών παραγράφονται θα πουν κάποιοι. Μόνο οι οφειλές και οι ευθύνες των πολιτών δεν παραγράφονται και τους κυνηγούν όσο ζουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...