Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Kόσοβο: "Το Βελιγράδι εξόπλισε τους Σέρβους και έστειλε ειδικές δυνάμεις στο Β.Κοσσυφοπέδιο"- Προειδοποίηση από Τ.Νίκολιτς - Αιφνιδιαστική κλιμάκωση

Toυ Βασίλη Καπούλα

Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Hashim Thaci,  τόνισε ότι η Σερβία έστειλε ειδικές δυνάμεις και εξοπλίζει τους Σέρβους στο Βορρά ως μέρος του σχεδίου της να διχοτομήσει το Κοσσυφοπέδιο ακολουθώντας την τακτική της Ρωσίας στην Ουκρανία. Για πρώτη φορά γίνεται ανοικτά μια τέτοια καταγγελία την οποία βέβαια το pentapostagma.gr την έχει αναφέρει εδώ και ημέρες. Προφανώς οδεύουμε προς κλιμάκωση στην περιοχή.

Ο Thaci έδωσε συνέντευξη-που αλλού- στην γερμανική Deutsche Welle και αποκάλυψε τον εξοπλισμό των Σέρβων του Κοσόβου.

Πρόσθεσε επίσης ότι "οι θεσμοί του Κοσόβου είχαν πληροφορίες ότι το τρένο γνωστό ως "ρωσικό τραίνο" που έκανε την διαδρομή Βελιγράδι-Μιτροβίτσα και το αποτρέψαμε νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετέφερε όπλα και μέλη παραστρατιωτικών σχηματισμών των οποίων ο στόχος είναι να μπουν στο Κόσοβο και να το αποσταθεροποιήσουν"!

"Την ίδια στιγμή, γνωρίζουμε για το σχέδιο της Σερβίας να διαμελίσει το Κόσοβο και γνωρίζουμε ότι η Σερβία εξοπλίζει τους Σέρβους στο Βόρειο Κόσοβο" είπε ο Thaci.

"Η Σερβία χρησιμοποιεί το δόγμα της Ρωσίας που χρησιμοποίησε στην Ουκρανία" πρόσθεσε.

Φοβερές κατηγορίες από τον Αλβανό πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου.

"Στέλνουν πολίτες αλλά και στρατιώτες με στολές στο βόρειο τμήμα και εξοπλίζουν τους Σέρβους με διάφορα όπλα ώστε να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από επιθέσεις των Αλβανών" τόνισε.

Ο Thaci απηύθυνε έκκληση στους Σέρβους του Κοσόβου να "μην πέσουν υπό την επιρροή και να μην γίνουν θύματα της εθνικιστικής πολιτικής του Βελιγραδίου η οποία προκάλεσε μεγάλο πόνο στους Σέρβους στο παρελθόν".

"Αντί να η Σερβία να τους καλεί σε πόλεμο, καλώ τους Σέρβους του Κοσόβου σε διάλογο και ειρήνη. Αντί για εθνική και εδαφική διχοτόμηη τους καλώ να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ" είπε ο Thaci στηνDeutsche Welle.

Ο πρόεδρος τη Σερβίας, Tomislav Nikolic, απέρριψε φυσικά τους ισχυρισμούς αυτούς...

"Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί είναι αδύνατον να το κάνουμε σε μια εδαφική επικράτεια που είναι υπό τον έλεγχο των EULEX, UNMIK, KFOR, και της Αστυνομίας των Αλβανών" τόνισε.

"Όλα τα συνοριακά περάσματα είναι υπό πλήρη έλεγχο" είπε ο Nikolic.

"Δεν γνωρίζω γιατί οι Αλβανοί αποκάλυψαν μια τέτοια ιστορία-εκτός αν ψάχνουν δικαιολογίες για να επιτεθούν στο Β.Κόσοβο".

"Τους συνιστώ να μην διακινδυνεύσουν την ειρήνη και την ασφάλεια σε Κόσοβο- Metohija και ειδικά στο Βόρειο τμήμα"

https://www.youtube.com/watch?v=xszaR7njJbk

https://www.youtube.com/watch?v=lJIZKKGmHKA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...