ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού άνοιξε πυρ εναντίον 4 πλοίων των Ιρανών Φρουρών – Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ

Πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού άνοιξε πυρ εναντίον 4 πλοίων του Ιρανών Φρουρών στα Στενά του Ορμούζ. Το αντιτορπιλικό ‘USS Mahan’...

Δημοσίευση

Πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού άνοιξε πυρ εναντίον 4 πλοίων του Ιρανών Φρουρών στα Στενά του Ορμούζ. Το αντιτορπιλικό ‘USS Mahan’ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα ιρανικά πλοία που το προσέγγιζαν και τους ζήτησε να μειώσουν ταχύτητα αλλά δεν απάντησαν» ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Τα Ιρανικά πλοία είχαν πλησιάσει στα 800 μέτρα.

Κάτι πολύ σημαντικό: Από το 2013 έχουν επιστρέψει στο Ιράν περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τα 10 δισ. δολάρια, στη μορφή μετρητών, χρυσαφιού και ακίνητης περιουσίας που ήταν δεσμευμένα εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος…


 Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος ορκίστηκε ότι κάθε ιρανικό πολεμικό σκάφος που θα παρενοχλεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον Κόλπο θα «δέχεται πυραύλους των ΗΠΑ‘‘ . Η ομάδα ανάληψης της εξουσίας του Τραμπ δεν πραγματοποίησε κανένα σχόλιο.

Η περιοχή «μυρίζει μπαρούτι» και τα περιστατικά μεταξύ Ιράν,ΗΠΑ και Χούθι πολλαπλασιάζονται στην περιοχή.

Πριν λίγους μήνες είχε λάβει χώρα η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση κατά πλοίων στην παγκόσμια ιστορία όταν έξι βλήματα C-802 εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι (έχουν παραδοθεί από το Ιράν) εναντίον του USS Mason, αλλά και του USS Ponce και USS Nitze στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο κινεζικός πύραυλος επιφανείας-επιφανείας C-802 ή κατά την κινεζική ορολογία YJ-8 (κατά NATO, CSS-N-8) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 και αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους πυραύλους στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν κινεζικές πληροφορίες η πιθανότητες πλήγματος ανέρχονται στο 98% καθώς έχει πολύ χαμηλό ίχνος στο ραντάρ (διατομή) ενώ πετά πολύ χαμηλά(3-7μ).

Ο κινητήρας του είναι ο γαλλικής σχεδίασης Microturbo TRI 60-2 έχει μέγιστο βάρος εκτόξευσης 715 κιλά με βάρος κεφαλής 165 κιλά κατηγορίας ημι-διατρητικής κατηγορίας HE το μήκος του φτάνει τα 6,392μ. , η διάμετρος τα 36εκατοστά ενώ η εμβέλεια στη βασική του έκδοση φτάνει τα 120χιλιόμετρα.

Η ταχύτητα πλεύσης του είναι στα 0,9 μαχ ενώ πετά μεταξύ 5-7 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ στην διάρκεια λίγο πριν το πλήγμα το ύψος μειώνεται στα 3-5μ. με τη τερματική καθοδήγηση να την παρέχει αδρανειακό σύστημα σε συνδυασμό με τερματικό ραντάρ.


Ο πύραυλος έγινε γνωστός όταν το 2006 ένας αντίστοιχος πύραυλος που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ ανοιχτά του Λιβάνου χτύπησε την ισραηλινή κορβέτα INS Hanit.

Ένα ακόμη περιστατικό έγινε τον προηγούμενο μήνα όταν Ιρανικό πάνοπλο πολεμικό σκάφος της επαναστατικής φρουράς στόχευσε με τα οπλικά συστήματα του αμερικανικό ελικόπτερο στα Στενά του Ορμούζ, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο Reuters , περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως μια δράση που περιγράφεται ως «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική.»

Αμερικανοί αξιωματικοί , μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ένα ελικόπτερο τύπου MH-60 πέταξε μισό μίλι (0,8 χιλιόμετρα) ‘‘μέσα‘‘ από τα διεθνή ύδατα ανάμεσα σε δύο ιρανικά πολεμικά πλοία . Ένα από τα σκάφη έστρεψε πολυβόλα και τους πυραύλους του ενάντια στο ελικόπτερο, τόνισαν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ. «Η συμπεριφορά σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα είναι προκλητική και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια κλιμάκωση», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχους.

Tα περιστατικά μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα κλιμακωθούν καθώς όπως είχαμε αναφέρει και στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Εσπευσμένη συνάντηση Ν.Τραμπ-Χ.Κίσινγκερ – Έρχεται πόλεμος κατά του Ιράν – Υπάλληλος των Rothschild ο νέος Υπουργός Εμπορίου (βίντεο) υπάρχει απόφαση βομβαρδισμού του Ιράν σε λίγους μήνες.

Πριν λίγο καιρό, ο ναυτικός διοικητής του Ιράν υποναύαρχος Habibollah Sayyari είχε ανακοινώσει ότι ο 34ος στόλος της χώρας του έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία στο στενό Bab al-Mandeb απέναντι από τις ακτές της Υεμένης.

Ο Ιρανός ναύαρχος είπε για το ζήτημα αυτό: «Ο στόλος θα παρέχει θαλάσσια ασφάλεια στα ιρανικά πλοία για τα συμφέροντα του Ιράν στην ανοικτή θάλασσα».

Στρατιωτικές ισραηλινές πηγές αποκαλύπτουν ότι η νέα μετακίνηση του ιρανικού στόλου που αποτελείται από το ελικοπτεροφόρο «Μπουσέρ» , το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στο ιρανικό ναυτικό και το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Alboz, αφορά ενδεχόμενη εμπλοκή στο περσικό κόλπο .


Η ιρανική δύναμη δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αμερικανικό στολίσκο για τον έλεγχο της Ερυθράς

Οι Αμερικανοί αντιπαρατάσσουν δύο κατευθυνόμενων βλημάτων αντιτορπιλικά το USS Mason και το USS Nitze, και το USS Ponce που αποτελεί το πλοίο « έκπληξη» μιας και διαθέτει και όπλα λέιζερ μαζί με αεροπλανοφόρο .

 

 

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  χαχαΧΑΧΑ…
  ΕΧΟΥΝΕ ΧΕΣΤΕΙ ΟΙ ΓΙΑΝΚΙΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΜΗΡΟΥΣ.

 • squiglis σκετος

  τόσο ο Αρτέμης, όσο και οι συνεργοί του στην εγκληματική οργάνωση είναι πρόσωπα αγνώστου διαμονής και, επομένως, ύποπτοι φυγής, απαιτείται οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές να εκδώσουν άμεσα εντάλματα σύλληψής τους, πριν διαφύγουν στον εξωτερικό.

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Ποσο μαρεσουν οι καραμελιτσες θα θελα ναχα δυο σακουλιτσες ….. τωρα ΤΙ θα περιεχουν οι σακουλιτσες ΑΓΝΩΣΤΟΝ ….

 • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Από την εποχή του Δαρείου και του Ξέρξη οι Πέρσες ήταν και είναι άχρηστοι στον πόλεμο. Απορώ που νομίζει ότι πάει ο Πούτιν με τους συμμάχους που έχει διαλέξει. Αν προσθέσει κανείς στην στρατιωτική τους αναξιοπιστία και την ακραία Ισλαμιστική λογική και πρακτική, το γεγονός ότι είναι σιίτες δεν τους κάνει καλύτερους, τότε έχει αμέσως την απάντηση στο τι μέλλει γενέσθαι αν κάποιος δεν τους τραβήξει το αυτί. Να με συγχωρέσει ο αρθρογράφος αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί του. Αρκετοί φιλόδοξοι για ηγεμονικό ρόλο μαζεύτηκαν στην περιοχή και δεν υπάρχει χώρος για όλους.

  • Assurbanibal

   Που ΄σαι ρε Καλοπατρίδη?

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    Γιατι δεν τον λες ευπατριδη που ειναι απειρως πιο ευηχο λορδε ???

 • Assurbanibal

  Τελικά ο Τράμπ θέλει να εισβάλει στο Ιράν, ΝΑΙ ή ΟΥ?

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Αμα μαντεψει κανεις τι ρολο βαραει αυτο το ζωντανο θα ηθελα παρακαλω πολυ
   να μου το πειτε και μενα ….

  • Fuck the NWO

   Ο τραμπάλας δεν θέλει, ο αρχισακάτης όμως ναι.

   https://uploads.disquscdn.com/images/4934e2819b1d7b2e02094cf85faf0f149a35d610a02a059492e4b86dabc86821.jpg

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Δεν ειναι δικο του θεμα αλλα των επικυριαρχων. Εκτος αν εχεις διαφορον αποψιν οτι αυτος ειναι απεγκλωβισμενος απο αυτους.

  • Μανος Ελλανιος

   Ειναι ΝΑΙΟΥς ακομα για να εχει αποψη, κατσε να δει πως θα εισβαλει στον λευκο οικο πρωτα γιατι τον βλεπω να την βγαζει στον πυργο του..

 • Αθηνά

  Ο στόχος των εβραιοσιωνιστών ειναι το Ιραν και του Ιραν το Ισραηλ!Συνεχώς μεταξύ τους προκαλούνται,θα φανεί η εξέλιξη του μισους που τρέφουν μεταξύ τους οι δύο φυλές.

 • Anna cy

  Οι ηγέτες που θέλουν να ξεκινήσουν ένα πόλεμο ξέρουν πολύ καλά ότι πρώτα πρέπει να παρουσιάσουν ή να επινοήσουν ένα πρώτο θύμα.Οι Αμερικάνοι είναι πολυμήχανοι.Τα Ιρανικά πλοία δεν υπάκουσαν να ελαττώσουν ταχύτητα και την άλλη φορά πάνοπλο Ιρανικό σκάφος της επαναστατικής φρουράς στόχευσε με τα οπλικά συστήματα Αμερικανικό ελικόπτερο και η ενέργεια αυτή περιγράφεται ως μη ασφαλής και αντι επαγγελματική και πάει λέγοντας.

 • — ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΌΤΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
  ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ?

Άρθρα κατηγορίας

180
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δηλώσεις Χ.Κίσινγκερ για συμμαχία Ρωσίας-ΗΠΑ – Οι ΗΠΑ κηρύττουν τον πόλεμο στην Kίνα – Με μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων DF-21C και πολεμική ετοιμότητα απαντά το Πεκίνο (βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα Οι ΗΠΑ μόλις κήρυξαν τον πόλεμο στην Κίνα κάτι που άλλωστε είχε διαφανεί από τις αρχικές δηλώσεις...23 Ιανουαρίου 2017, 11:28 μμ

35
Hρθε το MiG-35 στην Μεσόγειο! Η Aίγυπτος παρέλαβε αιφνιδιαστικά την πρώτη παρτίδα και γιγαντώνεται στρατιωτικά – Άμεση απάντηση στα F-35 του Ισραήλ (βίντεο)

Του Κώστα Κομποθέκρα Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η Αίγυπτος παρέλαβε αιφνιδιαστικά την πρώτη παρτίδα από την παραγγελία των 50...23 Ιανουαρίου 2017, 10:50 μμ

 

200
Οι ΗΠΑ έφεραν τεχνολογική επανάσταση: Τα μαχητικά F-22 και F-35 θα χρησιμοποιούν «τεχνητή νοημοσύνη» – Μόσχα και Αθήνα πλέον «τρέχουν»… (βίντεο)

Με υπολογιστικά συστήματα που θα λειτουργούν με «τεχνητή νοημοσύνη» θα είναι εφοδιασμένα τα νέα αμερικανικά UAV και μαχητικά αεροσκάφη F-22...23 Ιανουαρίου 2017, 10:11 μμ

 

189
«Καταιγίδα της ερήμου» από τον Ν.Τραμπ στη Μ.Ανατολή: Χαμάς-Φατάχ-Iράν-Χεζμπολάχ εναντίον Ισραήλ που περιμένει τον «Μεσσία» – Εμπλοκή Ρωσίας-Κίνας

«Να ετοιμαζόσαστε για πόλεμο με το Ισραήλ εφόσον μετακινηθεί η αμερικανική  πρεσβεία στο οποίο θα «χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα», ανακοίνωσε...23 Ιανουαρίου 2017, 9:28 μμ

63
Ένα βήμα πριν την μεγάλη σύγκρουση – Η Ουκρανία ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να αποστείλει ολόκληρο στρατό στην χώρα – Εξοργισμένος ο Β. Πούτιν

Αναζωπύρωση και πάλι στην περιοχή των ανατολικών συνόρων της Ρωσίας  με Ουκρανία και Πολωνία, μετά την αποστολή χιλιάδων αμερικανικών δυνάμεων...23 Ιανουαρίου 2017, 7:51 μμ

200
Εντυπωσιασμένος ο διεθνής τύπος με τα τρομερά υποβρύχια Type 214 που διαθέτει η Ελλάδα – Έχουν καλύτερες επιδόσεις και από τα αμερικανικά πυρηνοκίνητα

Τα γερμανικής κατασκευής συμβατικής πρόωσης υποβρύχια  Type 214 είναι τα τρομερότερα  μικρότερα σε όγκο και  πιο αθόρυβα πολεμικά υποβρύχια του...23 Ιανουαρίου 2017, 6:35 μμ

334
Αντίστροφη μέτρηση: Η Τουρκία έθεσε 2 όρους για να παραμείνει στο ΝΑΤΟ – Διαβουλεύσεις ανώτατων στελεχών της Συμμαχίας για την αποπομπή της και η ρωσο-τουρκική συμφωνία (βίντεο)

Η ώρα έφτασε και μετράει πλέον αντίστροφα! Με πρωτοσέλιδα «Το ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατική οργάνωση» κυκλοφορούν τουρκικές εφημερίδες(κεντρική φωτογραφία άρθρου) ενώ...23 Ιανουαρίου 2017, 4:04 μμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα

Ἅγιος Μακάριος ὁ Αἰγύπτιος - Γιατί δέν μπορῶ νά προσευχηθῶ καλά;

Η συγκινητική ιστορία ενός άστεγου που βρήκε τον «άγγελό» του στο πρόσωπο μιας γυναίκας

3
Πέθανε ο γιος του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου σε ηλικία 35 ετών

O κυβερνητικός στρατός απελευθέρωσε από το Νταές πολλά χωριά γύρω από την αλ-Μπαμπ

Τούρκος βουλευτής του AKP: «Το ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατική οργάνωση»

Η απλή συνήθεια που κρατά τον εγκέφαλο 5 χρόνια πιο νέο!

Λευκός Οίκος: Οι παράνομοι μετανάστες με ποινικό μητρώο θα είναι οι πρώτοι που θα απελαθούν

180
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δηλώσεις Χ.Κίσινγκερ για συμμαχία Ρωσίας-ΗΠΑ - Οι ΗΠΑ κηρύττουν τον πόλεμο στην Kίνα - Με μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων DF-21C και πολεμική ετοιμότητα απαντά το Πεκίνο (βίντεο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γιατί δεν πρέπει να φάτε ποτέ ξανά αυτές τις τηγανιτές πατάτες!

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Να βγαίνουμε απο τον ναό σαν να κατεβαίνουμε από τους ίδιους τους ουρανούς»

Δημοφιλή άρθρα

240
Ραγδαίες εξελίξεις - Βαρυσήμαντες δηλώσεις Β.Πούτιν: "Στήσανε πλατείες Μaidan στον Ν.Τραμπ - Σε εξέλιξη προσπάθειες απονομιμοποίησης και καθαίρεσης του" - Προς αποσταθεροποίηση οι ΗΠΑ (εικόνες, βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα Καταιγιστικές εξελίξεις φαίνεται ότι θα έχουμε στις ΗΠΑ το αμέσως προσεχές διάστημα και ο πρόεδρος της Ρωσίας...


181
ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς καθαίρεση από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ν.Τραμπ, και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν- Φώτο-ντοκουμέντο με Β.Πούτιν!

Toυ Βασίλη Καπούλα Προς καθαίρεση οδεύει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ακόμη δεν ανέλαβε τα καθήκοντα του! Σύμφωνα...


258
Παγκόσμιο ΣΟΚ: Bαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 που εκτοξεύτηκε από το υποβρύχιο HMS Vengeance παρέκκλινε από την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ! (Βίντεο)

Βαλλιστικός πύραυλος τύπου Trident II D5 παρουσίασε "σοβαρό πρόβλημα", παρέκκλινε από την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ μετά...


Πιο σχολιασμένα άρθρα

519
Ο Ν.Τραμπ ανακοίνωσε την μετακίνηση της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ – Συνομιλία με Μ.Νετανιάχου για πόλεμο κατά Ιράν – H Αστυνομία στο Ισραήλ προετοιμάζεται για την άφιξη του «Μεσσία» και την ανέγερση του τρίτου Ναού

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Μέση Ανατολή και ίσως και τον πρώτο πόλεμο επί προεδρίας Ν.Τραμπ καθώς όπως μεταδίδουν τώρα...22 Ιανουαρίου 2017 9:04 μμ


334
Αντίστροφη μέτρηση: Η Τουρκία έθεσε 2 όρους για να παραμείνει στο ΝΑΤΟ – Διαβουλεύσεις ανώτατων στελεχών της Συμμαχίας για την αποπομπή της και η ρωσο-τουρκική συμφωνία (βίντεο)

Η ώρα έφτασε και μετράει πλέον αντίστροφα! Με πρωτοσέλιδα «Το ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατική οργάνωση» κυκλοφορούν τουρκικές εφημερίδες(κεντρική φωτογραφία άρθρου) ενώ...23 Ιανουαρίου 2017 4:04 μμ


260
Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας «πιέζει» το B .Πούτιν για την διεξαγωγή διεθνούς διαθρησκειακού φόρουμ στην Μόσχα – O Ρώσος ηγέτης λέει «όχι» στην προώθηση της νεοταξίτικης πανθρησκείας

Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας Μπερέλ Λαζάρ σε συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν του μίλησε...22 Ιανουαρίου 2017 11:19 πμ