Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού άνοιξε πυρ εναντίον 4 πλοίων των Ιρανών Φρουρών - Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ


Πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού άνοιξε πυρ εναντίον 4 πλοίων του Ιρανών Φρουρών στα Στενά του Ορμούζ. Το αντιτορπιλικό ‘USS Mahan’ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα ιρανικά πλοία που το προσέγγιζαν και τους ζήτησε να μειώσουν ταχύτητα αλλά δεν απάντησαν" ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Τα Ιρανικά πλοία είχαν πλησιάσει στα 800 μέτρα.

Κάτι πολύ σημαντικό: Από το 2013 έχουν επιστρέψει στο Ιράν περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τα 10 δισ. δολάρια, στη μορφή μετρητών, χρυσαφιού και ακίνητης περιουσίας που ήταν δεσμευμένα εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος...

 Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος ορκίστηκε ότι κάθε ιρανικό πολεμικό σκάφος που θα παρενοχλεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον Κόλπο θα «δέχεται πυραύλους των ΗΠΑ‘‘ . Η ομάδα ανάληψης της εξουσίας του Τραμπ δεν πραγματοποίησε κανένα σχόλιο.

Η περιοχή "μυρίζει μπαρούτι" και τα περιστατικά μεταξύ Ιράν,ΗΠΑ και Χούθι πολλαπλασιάζονται στην περιοχή.

Πριν λίγους μήνες είχε λάβει χώρα η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση κατά πλοίων στην παγκόσμια ιστορία όταν έξι βλήματα C-802 εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι (έχουν παραδοθεί από το Ιράν) εναντίον του USS Mason, αλλά και του USS Ponce και USS Nitze στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο κινεζικός πύραυλος επιφανείας-επιφανείας C-802 ή κατά την κινεζική ορολογία YJ-8 (κατά NATO, CSS-N-8) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 και αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους πυραύλους στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν κινεζικές πληροφορίες η πιθανότητες πλήγματος ανέρχονται στο 98% καθώς έχει πολύ χαμηλό ίχνος στο ραντάρ (διατομή) ενώ πετά πολύ χαμηλά(3-7μ).

Ο κινητήρας του είναι ο γαλλικής σχεδίασης Microturbo TRI 60-2 έχει μέγιστο βάρος εκτόξευσης 715 κιλά με βάρος κεφαλής 165 κιλά κατηγορίας ημι-διατρητικής κατηγορίας HE το μήκος του φτάνει τα 6,392μ. , η διάμετρος τα 36εκατοστά ενώ η εμβέλεια στη βασική του έκδοση φτάνει τα 120χιλιόμετρα.

Η ταχύτητα πλεύσης του είναι στα 0,9 μαχ ενώ πετά μεταξύ 5-7 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ στην διάρκεια λίγο πριν το πλήγμα το ύψος μειώνεται στα 3-5μ. με τη τερματική καθοδήγηση να την παρέχει αδρανειακό σύστημα σε συνδυασμό με τερματικό ραντάρ.

Ο πύραυλος έγινε γνωστός όταν το 2006 ένας αντίστοιχος πύραυλος που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ ανοιχτά του Λιβάνου χτύπησε την ισραηλινή κορβέτα INS Hanit.

Ένα ακόμη περιστατικό έγινε τον προηγούμενο μήνα όταν Ιρανικό πάνοπλο πολεμικό σκάφος της επαναστατικής φρουράς στόχευσε με τα οπλικά συστήματα του αμερικανικό ελικόπτερο στα Στενά του Ορμούζ, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο Reuters , περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως μια δράση που περιγράφεται ως «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική.»

Αμερικανοί αξιωματικοί , μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ένα ελικόπτερο τύπου MH-60 πέταξε μισό μίλι (0,8 χιλιόμετρα) ‘‘μέσα‘‘ από τα διεθνή ύδατα ανάμεσα σε δύο ιρανικά πολεμικά πλοία . Ένα από τα σκάφη έστρεψε πολυβόλα και τους πυραύλους του ενάντια στο ελικόπτερο, τόνισαν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ. «Η συμπεριφορά σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα είναι προκλητική και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια κλιμάκωση», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχους.

Tα περιστατικά μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα κλιμακωθούν καθώς όπως είχαμε αναφέρει και στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Εσπευσμένη συνάντηση Ν.Τραμπ-Χ.Κίσινγκερ – Έρχεται πόλεμος κατά του Ιράν – Υπάλληλος των Rothschild ο νέος Υπουργός Εμπορίου (βίντεο) υπάρχει απόφαση βομβαρδισμού του Ιράν σε λίγους μήνες.

Πριν λίγο καιρό, ο ναυτικός διοικητής του Ιράν υποναύαρχος Habibollah Sayyari είχε ανακοινώσει ότι ο 34ος στόλος της χώρας του έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία στο στενό Bab al-Mandeb απέναντι από τις ακτές της Υεμένης.

Ο Ιρανός ναύαρχος είπε για το ζήτημα αυτό: «Ο στόλος θα παρέχει θαλάσσια ασφάλεια στα ιρανικά πλοία για τα συμφέροντα του Ιράν στην ανοικτή θάλασσα».

Στρατιωτικές ισραηλινές πηγές αποκαλύπτουν ότι η νέα μετακίνηση του ιρανικού στόλου που αποτελείται από το ελικοπτεροφόρο «Μπουσέρ» , το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στο ιρανικό ναυτικό και το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Alboz, αφορά ενδεχόμενη εμπλοκή στο περσικό κόλπο .

Η ιρανική δύναμη δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αμερικανικό στολίσκο για τον έλεγχο της Ερυθράς

Οι Αμερικανοί αντιπαρατάσσουν δύο κατευθυνόμενων βλημάτων αντιτορπιλικά το USS Mason και το USS Nitze, και το USS Ponce που αποτελεί το πλοίο « έκπληξη» μιας και διαθέτει και όπλα λέιζερ μαζί με αεροπλανοφόρο .

 

https://www.youtube.com/watch?v=WTNeEYlO3Iwhttps://www.youtube.com/watch?v=pAc-C-BtOA8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...