Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί να κλείσει τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ αλλιώς ο ISIS θα την ανατινάξει - Τι είπε στο διάγγελμα του (βίντεο, εικόνες)


Η βάση του Ιντσιρλίκ ή θα κλείσει ή θα καταστραφεί εκτός και αν οι ΗΠΑ βοηθήσουν την Τουρκία. Αυτό το μήνυμα έστειλε πριν λίγο η Άγκυρα καθώς ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, τόνισε ότι η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης απ’ τον διεθνή -υπό τις ΗΠΑ- συνασπισμό της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας κατά τζιχαντιστών και κούρδων στην Αλ Μπάμπ της βόρειας Συρίας καθιστά αμφίβολη την αποστολή της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ.

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσυσογλου.

"Η Τουρκία έχει ξεκινήσει να αμφισβητεί τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ καθώς οι ΗΠΑ δεν μας στηρίζουν στην περιοχή Al-Bab."

"Οι άνθρωποι μας μας ρωτούν, γιατί οι συμμαχικές δυνάμεις στο Ιντσιρλίκ δεν παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στην επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη. Εμείς επιτρέψαμε όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες να χρησιμοποιήσουν τη βάση εναντίον του ISIS".

"Τι σκοπούς εξυπηρετείτε αν δεν παρέχετε αεροπορική υποστήριξη εναντίον του ISIS στη πιο ευαίσθητη επιχείρηση για εμάς" πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, τουρκικά ΜΜΕ-φερέφωνα του Ερντογάν τονίζουν πως πίσω από την πρόσφατη επίθεση βρίσκονται οι ΗΠΑ ενώ ο Ερντογάν δήλωσε κατά την ομιλία του η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι είναι αποφασισμένος οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις στη Συρία να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των τρομοκρατικών ομάδων και από άλλες περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μανμπίτζ.

Την εξέληξη αυτή, την προαναγγείλαμε χτες στο άρθρο μας Για πρώτη φορά κοινή ρωσοτουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη δημοσιότητα – Το βίντεο που δείχνει εκτός ΝΑΤΟ την Τουρκία!Τερματίζει τη ΝΑ πτέρυγα της Συμμαχίας ο Β.Πούτιν

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουάσιγκτον ο Φικρί Ισίκ πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε όλες οι συμμαχικές δυνάμεις – πρωτίστως δε οι ΗΠΑ- να παρέχουν αεροπορική και άλλη υποστήριξη που χρειάζεται η Τουρκία στην επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” και να κάνουν σύντομα τα αναγκαία βήματα. Από μία άποψη είναι προκλητικό χώρες με τις οποίες είμαστε επί χρόνια εταίροι στο ΝΑΤΟ και ο συνασπισμός που συγκροτήθηκε για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος να μην υποστηρίζουν την επιχείρηση που εξαπέλυσε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (οργάνωση Σύρων ανταρτών) και υποστηρίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αλ Μπάμπ, που είναι πολύ κρίσιμη τοποθεσία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Ταυτόχρονα, η ΝΑΤΟική βάση βρίσκεται στο στόχαστρο του ISIS. Οι ισλαμιστές σκοπεύουν να την ανατινάξουν αποκαλύπτει πολιτικός μηχανικός-πράκτορας του ISIS τον οποίο είχαν στείλει οι τρομοκράτες ισλαμιστές σε μυστική αποστολή στην Τουρκία.

Ο κρατούμενος πλέον αποκάλυψε ότι η βάση του Ιντσιρλίκ αποτελεί στόχο.

Μάλιστα είχε λάβει οδηγίες να μην φαίνεται ως φανατικός ισλαμιστής. Αυτό θα το κατάφερνε αν έκανε ανήθικη ζωή και πήγαινε με ιερόδουλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποστολή του ήταν να εντοπίσει τα αδύναμα σημεία της βάσης ώστε να αποσταλούν βομβιστές αυτοκτονίας!

Ο πράκτορας του ISIS, θα προετοίμαζε το χάρτη με τις διαδρομές που οδηγούν στο στρατιωτικό αρχηγείο.

"Eίμαι πολιτικός μηχανικός, σπούδασα στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης και εργαζόμουν σε γερμανική εταιρεία κατασκευής δρόμων και γεφυρών". 

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο συσχετισμός των διαφορετικών τρόπων ζωής με την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά συνιστά μια σκόπιμη προσπάθεια διχασμού του έθνους και υπογράμμισε ότι το τουρκικό κράτος δεν αναμείχθηκε ποτέ στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

«Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να αποδώσουμε την επίθεση στο Ορτακιόι στον διαφορετικό τρόπο ζωής», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Κανενός ο τρόπος ζωής δεν απειλείται συστηματικά στην Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό», σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.

Στόχος της επίθεσης αυτής είναι «η πόλωση της κοινωνίας και η οικονομία. Αυτό είναι πολύ σαφές», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εμείς θα μείνουμε όρθιοι και θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης σήμερα ότι η υποστηριζόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις επίθεση Σύρων ανταρτών για την ανακατάληψη της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο του ISIS, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Oι ειδικές δυνάμεις των Κούρδων ενισχύονται και πλέον η στιγμή της ολομέτωπης σύγκρουσης έφτασε.

https://www.youtube.com/watch?v=ZtbFEIwqBAwhttps://www.youtube.com/watch?v=fVMBe3f0aKkhttps://www.youtube.com/watch?v=H327VBJGJKshttps://www.youtube.com/watch?v=WoSgzV8olfEhttps://twitter.com/KirpiveKobra/status/815949228442873856

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...