Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ στέλνουν F-35B σε Ιαπωνία και Ταϊβάν και επιλέγουν σύγκρουση εδώ και τώρα με την Κίνα - Περικυκλώνουν και το Πεκίνο όπως τη Μόσχα!

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν ευρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για πιθανό επεισόδιο ενώ απογειώθηκαν F-16, ΑΝΦΣ και απέπλευσαν πολεμικά πλοία λόγω της επιστροφής της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Liaoning στα στενά της Ταϊβάν . Για τον λόγο αυτόν η χώρα ενεργοποίησε ολόκληρο το παράκτιο πυραυλικό σύστημα που διαθέτει «σημαδεύοντας» τα κινεζικά πλοία.

Ταυτόχρονα, η Μοίρα VMFA-121 των Αμερικανών Πεζοναυτών η οποία επιχειρεί με αεροσκάφη F-35B πρόκειται να αναπτύξει για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ αεροσκάφη της στην βάση Iwakuni της Ιαπωνίας.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε άρθρο μας με τίτλο (Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά ), αναφέραμε ότι  Κίνα και ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα σύγκρουσης και δεν πρόκειται πλέον για σενάριο αλλά για πραγματικότητα.

Η Κίνα αποκάλυψε την πρόθεση να βυθίσει το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan αναφέροντας περιστατικό που μέχρι τώρα είχε μείνει κρυφό. Πρόκειται για σαφέστατο μήνυμα από το Πεκίνο με τις σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται στο ναδίρ

Η κινεζική ομάδα μάχης που έχει τρομοκρατήσει τους εθνικιστές Κινέζους της Ταϊβάν,  αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Liaoning και πέντε πολεμικά σκάφη συνοδείας τα οποία διεξάγουν  ασκήσεις στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, πλησιάζοντας  κατά μήκος της μέσης γραμμής των θαλάσσιων συνόρων των στενών της χώρας  επιστρέφοντας από τις ασκήσεις με ρότα την κινεζική βάση στην  πόλη  του Qingdao.

"Το υπουργείο άμυνας της Ταιβάν είναι σε διαρκή  επικοινωνία με τον Πρόεδρο Tsai Ing-Wen (蔡英文) σε περίπτωση που η κινεζική ομάδα μάχης αρχίσει ελιγμούς κατά τη διάρκεια των εννέα ημερών της άσκησης" , δήλωσε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υποστράτηγος Chen Chung-chi (陳中吉).

«Έχουμε [πυραύλους ]  έτοιμους  αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Τσεν ως απάντηση στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι εκατοντάδες πύραυλοι έχουν αναπτυχθεί στη δυτική ακτή για να προετοιμαστούν για το πέρασμα του κινεζικού αεροπλανοφόρου.

«Η Ταϊβάν θα επιδιώξει συμμαχίες με άλλα έθνη για την εξασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας και της οικονομικής σταθερότητας», είπε ο Τσεν σχετικά με την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ταϊβάν- ΗΠΑ και  Ιαπωνίας, η οποία θα επιτρέψει σε στρατιωτικά αεροσκάφη των χωρών αυτών «να αναγνωρίζονται  ως φίλια», στα  συστήματα ραντάρ της χώρας-νησί.

«Οι ένοπλες δυνάμεις θα ανταποκριθούν άμεσα στην κινεζική στρατιωτική δράση, σύμφωνα με τις διαδικασίες αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων, ενώ αναμένεται ότι κινεζικά αεροσκάφη Shenyang J-15 θα  παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν», δήλωσε ο Τσεν.

Η ομάδα μάχης του κινεζικού ναυτικού κατέπλευσε σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν στα τέλη του περασμένου μήνα, και για  πρώτη φορά  διέσχισε κατά μήκος της μέσης γραμμής τα στενά με την Ταϊβάν, ενώ το ταξίδι της επιστροφής , θα είναι η πρώτη φορά που θα ίπτανται και μαχητικά αεροσκάφη .

Το ζήτημα όμως το οποίο είναι πολύ πιο σοβαρό αφορά την πρόθεση των ΗΠΑ για την μόνιμη μεταστάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών και στην Ταϊβάν , θέλοντας να εφαρμόσουν μια παρόμοια με την Ρωσία τακτική,  «περικύκλωσης» του κινεζικού γίγαντα με την αρωγή των Ιαπώνων και άλλων "προθύμων".

Η αντίδραση του Πεκίνου σε αυτό το σχεδόν ειλημμένο σχέδιο  των ΗΠΑ θα είναι τρομακτική και ηχηρή. Εκτός και εάν αυτό επιδιώκουν πραγματικά οι ΗΠΑ, είναι να συγκρουστούν τώρα με  Ρωσία και Κίνα που έχουν μια σχετική τεχνολογική  υπεροχή και όχι μετά από 5 χρόνια για παράδειγμα, όταν δεν θα έχουν ...υπεροχή.

http://www.taipeitimes.com/News/front/archives/2017/01/06/2003662597

https://youtu.be/wHYkAGW9wcU?t=2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...