Αρχείο

Toυ φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ: Oι Τούρκοι στρατιώτες το έβαλαν στα πόδια παρατώντας άρματα μάχης και εξοπλισμό στην Al-Bab - Ο Ερντογάν στέλνει και 2η Ταξιαρχία - Τουρκικό «Βιετνάμ» (βίντεο, εικόνες)


Ακόμη μια Ταξιαρχία Καταδρομών στέλνει ο πανικόβλητος Ρ.Τ.Ερντογάν στην Al-Bab δεδομένης της ανικανότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να την καταλάβουν αφού η 1η Ταξιαρχία παράτησε άρματα μάχης, σημαία και αναρτήσεις και...έφυγε τρέχοντας! Οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν ακόμα την πρώτη γραμμή άμυνας του ISIS και το νοσοκομείο της πόλης το οποίο αποτελούσε και τον αντικειμενικό στόχο είναι ακόμη στα χέρια του ISIS ενώ η Τουρκία έχει σημαντικές απώλειες, περίπου 15 άρματα μάχης Leopard 2A4, ΤΟΜΑ, M60 κτλ.

Μάλιστα όπως σας είχαμε αποκαλύψει από τους 400 στρατιώτες γύρισαν πίσω οι ...40! Οι κηδείες στην Τουρκία είναι πάρα πολλές και το ISIS έχει απειλήσει ότι θα πυρπολήσει και τους υπόλοιπους Τούρκους αιχμαλώτους.

Oι εικόνες που θα δείτε παρακάτω έρχονται ως συνέχεια του άρθρου μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Παράτησαν κράνη, εξαρτήσεις και σημαία οι κομάντο της τουρκικής Ταξιαρχίας καταδρομών και F-16 τους βομβάρδισαν στην Al-Bab – Ομολογία ανικανότητας από Τούρκους στρατιωτικούς (εικόνες, βίντεο)

Η ουσία είναι ότι σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές, μια ολόκληρη τουρκική τεθωρακισμένη ταξιαρχία με μηχανοκίνητα τάγματα  πεζικού  και όλο το σύγχρονο οπλισμό που διαθέτει ο τουρκικός στρατός, δεν μπόρεσε να νικήσει μια καλά εξοπλισμένη... σκληροτράχηλη  όμως δύναμη «πεζικού», εφοδιασμένη με φορητά αντιαρματικά όπλα των ισλαμιστών ανταρτών, αποδεικνύοντας την ανύπαρκτη μαχητική ισχύ των νέων τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η επίθεση των Τούρκων με δεκάδες άρματα μάχης Leopard 2A4,  και  τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ACV-AIFV, έχοντας την αμέριστη "εναέρια" συμπαράσταση  των τουρκικών αεροσκαφών F-16  αλλά και επιθετικών ελικοπτέρων cobra, δεν μπόρεσε να «διαρρήξει» μια οργανωμένη τοποθεσία …στο "ίσιωμα" κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ.

Εδώ οι νέες τουρκικές ενισχύσεις που στέλνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν

https://www.youtube.com/watch?v=BRevcL2MjJ0https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/812971039638560768

Νεκρός Τούρκος

Οι νέες απώλειες

turkish_tank_syria5Το νοσοκομείο που πολιορκεί η Τουρκία εδώ και βδομάδες

Μιλάμε για την απόλυτη ταπείνωση και ξεφτίλα  των νέο-οθωμανών σε όλα τα επιτελεία του ΝΑΤΟ, για τον δεύτερο σε τάξη  στρατό της συμμαχίας.

Πόσο μάλλον οι Τούρκοι στα χάλια που είναι να θελήσουν να επιτεθούν σε ελληνικό νησί, ή  ακόμη χειρότερα για αυτούς να επιτεθούν στο Έβρο που ευρίσκονται  ισχυρές ελληνικές δυνάμεις.

Το χειρότερο που έγινε γνωστό από ¨ειδικούς» το επαναλαμβάνουμε αυτό,  είναι η πρόκληση πανικού στις τουρκικές δυνάμεις, η καταρράκωση του ήδη  πεσμένου ηθικού των απλών στρατιωτών, η διαπίστωση της κακής ροής εφοδίων και το κυριότερο,  το άκαιρο της προσπάθειας.

Μέχρι τώρα το τουρκικό εκστρατευτικό σώμα έκανε μαζί με τους Σύρους αντάρτες "παρέλαση" εντός του συριακού εδάφους , και όπου έβρισκε τα σκούρα π.χ με τους Κούρδους  «καλούνταν» η τουρκική αεροπορία.

Μια σοβαρή μάχη έδωσε ο τουρκικός στρατός και έχασε μονομιάς 150 στρατιώτες, που αποτελούν το ισοδύναμο ενός τάγματος πεζικού.  

Οι Τούρκοι  ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί είναι σε απόγνωση , αλλά κανένας τους δεν αναφέρει φυσικά τίποτα στον Τούρκο πρόεδρο υπό τον φόβο των φυλακίσεων και της δημόσιας διαπόμπευσης ως γκιουλενιστή.

Οι ίδιοι οι Τούρκοι επιτελείς δηλώνουν ότι ο στρατός εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση στον αγώνα για την πόλη Al-Bab. Η πόλη έχει γίνει ο κύριος στόχος της εκστρατείας του τουρκικού στρατού στο εσωτερικό της Συρίας, για την υποστήριξη των Σύρων  ανταρτών, αλλά οι σκληροτράχηλοι τζιχαντιστές, οι οποίοι είναι πραγματικά έμπειροι μισθοφόροι αντιτάσσουν σθεναρή αντίσταση προκαλώντας κύματα πανικού ανάμεσα στους απλούς Τούρκους στρατιώτες.

Ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι άγριες  συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω από την αποθήκη όπλων που είχε χρησιμοποιείται  από τον  ISIS τα τελευταία δύο χρόνια. Όσο για τους 138 τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στις μάχες, αυτοί ήταν το αποτέλεσμα σίγουρα της δράσεως της τουρκικής αεροπορίας και όχι των επίγειων δυνάμεων.

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι υπήρξαν Τούρκοι "μάρτυρες " στις μάχες, σε  συνέντευξη Τύπου , αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Αλ-Μπαμπ  θα καταληφθεί από τα «χέρια  του ISIS».

Το τουρκικό «Βιετνάμ» είναι σίγουρα το συριακό έδαφος και η τουρκική κοινωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί να παραλαμβάνει συνεχώς και άλλες πλαστικές σακούλες με τα νεκρά σώματα των παιδιών της , σε έναν ακόμη δονκιχωτικό  πόλεμο του Σουλτάνου.

Η 1η Ταξιαρχία Καταδρομών είναι η μοναδική αερομεταφερόμενη μονάδα καταδρομών των ΤΕΔ, και ιδρύθηκε το 1965.

Πρόκειται για τους πιο σκληρά και τέλεια εκπαιδευμένους στρατιώτες του τουρκικού στρατού ( μαζί με τους Bordo bareli) , οι όποιοι υφίστανται μια εξοντωτική εκπαίδευση και τώρα και ισλαμική κατήχηση σε όλες τις φάσεις και τα επίπεδα της .

Στην δύναμη της υπάγονται μοίρες μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 , C-160, CN235 , A400M που είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή για επιχειρήσεις.

Η Ταξιαρχία, στις 12 Ιουλίου του 1971, μεταστάθμευσε στην Καισάρεια, ενώ στις 15 Μαΐου του 1972 δημιουργήθηκε ξανά ως αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Η μονάδα διατηρεί και άλλους σχηματισμούς που υπάγονται σε αυτή όπως η ορεινή ταξιαρχία Χακάρι και η διοίκηση ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής.

Σύνθεση της μονάδος :

4 μοίρες καταδρομών

1 Αεραποβατική μοίρα

1 ΜΠΒ

1 Τάγμα Δκσης Επιμελητείας (ΤΥΠ)

1 Τάγμα Εκπαιδεύσεως

1 Τάγμα Υποστηρίξεως Εκπαιδεύσεως

1 Λόχο Φρουρών

1 Μονάδα (Λόχος?) Αντιαρματικών

1 Λόχο ΔΒ-Ηλεκτρονικών Συστημάτων

1 Λόχο Υπηρεσιών

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει σε καμία περίπτωση ότι η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ήταν από τις πρώτες μονάδες που εισέβαλε από αέρος στην μαρτυρική Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Το πρωί της 20ης Ιουλίου μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Καισάρεια και έριξαν αλεξιπτωτιστές στην Κύπρο, οι οποίοι διέπραξαν πλήθος εγκλημάτων πολέμου στους άμαχους και ένστολους Ελληνοκυπρίους που πολεμούσαν για το νησί τους.

Κατά τη διάρκεια τόσο της πρώτης και δεύτερης φάσεως των επιχειρήσεων στην Κύπρο σκοτώθηκαν συνολικά 76 Τούρκοι αλεξιπτωτιστές .

Μόνο τυχαία δεν ήταν η τρομερή από όλες τις απόψεις βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Καισάρεια, σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους.

Σήμερα μέρος της Ταξιαρχίας αυτής εμπλέκεται σε επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και την Συρία. Συγκεκριμένα η 4η Μοίρα Καταδρομών , ένα αερομεταφερόμενο τάγμα, ένα τάγμα πυροβολικού, μια μονάδα εφοδιασμού και ένα τάγμα υποστήριξης .

 
https://twitter.com/KirpiveKobra/status/811998549659570176

https://twitter.com/Bubenimbabam/status/811850403537096704

https://twitter.com/tcsavunma/status/810504917991432192

https://twitter.com/SonKaleTurkiye2/status/812936506809708545

https://twitter.com/A_Ozkok/status/812965265239658496

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ