Αρχείο

Αποκάλυψη από τη Ρωσία: "Αναπτύξαμε πρόγραμμα ραντάρ με φωτόνια - Τέλος στο παραμύθι των "stealth" μαχητικών των ΗΠΑ - Επιβεβαίωση της μεγάλης αποκάλυψης του pentapostagma.gr - H πρώτη εικόνα

Νέες πληροφορίες αποδέσμευσε η Ρωσία σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης νέας γενιάς ραντάρ το οποίο θα βλέπει τα F-22 Raptor και τα F-35 και τελειώνει οριστικά το μύθο που είχαν αναπτύξει οι ΗΠΑ περί "stealth" αεροσκαφών επιβεβαιώνοντας έτσι την μεγάλη αποκάλυψη του Κ.Κομποθέκρα στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά F-35 τέλος! Τι ανέπτυξε αιφνιδιαστικά η Ρωσία και το προσφέρει στην Ελλάδα! To ραντάρ αυτό έπρεπε να αγοραστεί από τη χώρα μας...χτες!

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και την πρώτη εικόνα (φωτογραφία παρακάτω). Το πρόγραμμα ανάπτυξης  κρατήθηκε μυστικό εδώ και χρόνια και παρουσιάστηκε αιφνιδιαστικά πριν λίγα 24ωρα. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, πρόκειται για πρόγραμμα ραντάρ με φωτόνια της ρωσική βιομηχανίας για τον εντοπισμό στόχων stealth αεροσκαφών και μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Το πρόγραμμα το ανέπτυξε η Russian Foundation for Advanced Studies (FPI) και έλαβε νέα δημοσιότητα καθώς δόθηκε φωτογραφία που δείχνει την απόδοση του συστήματος.

H σάρωση του χώρου θα πραγματοποιείται με φωτόνια τα οποία θα ανακλώνται από τα αντικείμενα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία οδηγεί στην κατασκευή ενός αξιόπιστου συστήματος ραντάρ με δυνατότητα ανίχνευσης ακόμα και μικρών στόχων όπως για παράδειγμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μικρού μεγέθους.

Επιπλέον το ραδιοφωτονικό ραντάρ δεν επηρεάζεται από τις γνωστές τεχνικές ηλεκτρονικών και ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών διότι λειτουργεί σε εντελώς διαφορετική βάση.

Συνεπώς, το επιπλέον χαρακτηριστικό του είναι ότι λόγω της χρήσης των φωτονίων ουσιαστικά θα είναι άτρωτο στις παρεμβολές.

Το ραντάρ προβλέπεται να ενσωματωθεί άμεσα στον υπάρχοντα στρατιωτικό εξοπλισμό δημιουργώντας έτσι άμεσο στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου

rantar

https://www.youtube.com/watch?v=nUSxf7K1zr8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ